Populært:

Varm kakao

5

/5

12 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

12 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker varm kakao herhjemme, og allerhelst af den hjemmelavede slags. Her får du vores nemme opskrift på hjemmelavet varm kakao med flødeskum og skumfiduser – en luksusdrik til kolde dage for både børn og voksne.

varm kakao af kakaopulver, sukker og mælk med flødeskum, skumfiduser og kakaopulver på toppen.

Kakao på en kold vinterdag

Der findes ikke noget som at slutte en kold dag i sneen med varm kakao, selvfølgelig med flødeskum og masser af skumfiduser på toppen.

Det er noget vi alle godt kan lide herhjemme, og noget vi ret tit får her i de kolde måneder, for det er altså bare hygge i en kop.

Børnene har, da de var mindre, ikke været så vilde med det, men det er de heldigvis også kommet efter, så nu skal vi lave en ordentlig portion, så der er til os alle, og måske en ekstra kop hvis nogen får lyst til mere.

to kopper varm kakao med flødeskum og skumfiduser.

Ingrediensnoter

Mælk – Vi bruger sødmælk til kakao, for det synes vi giver den mest cremede og lækre kakao, men du kan selvfølgelig også bruge andre slags mælk.

Kakaopulver – Det skal være rigtig kakao, altså den man også bruger når man skal bage. Den er en smule bitter, og derfor skal den balanceres med sukker når man laver kakaodrik.

Sukker – Vi bruger her rørsukker, men almindeligt hvidt sukker kan også sagtens bruges.

Hvordan laver man varm kakao?

Det er slet ikke svært at lave hjemmelavet varm kakao.

Alt du skal gøre, er at finde en gryde frem, piske kakao og sukker ud i mælken, og så varme det op til lige under kogepunktet.

Nu er du klar til at servere kakaoen i kopper med letpisket flødeskum og skumfiduser på toppen.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

toppen af en kop varm kakao der er pyntet med letpisket flødeskum, miniskumfiduser og et drys kakao.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen på varm kakao og varm chokolade?

Varm kakao er når du laver drikken udelukkende med kakaopulver som her. Kommer man chokolade i sin varme mælk, så er vi altså ovre i varm chokolade, og det er også virkelig lækkert.

Hvordan undgår man skind på varm kakao?

Tricket er at kakaoen ikke skal helt op og koge, men tages af lige under kogepunktet. Hvis kakaoen skal stå lidt inden den drikkes, kan du med fordel hælde den på en termokande for at undgå skind på toppen.

Kan man lave varm kakao i mikrobølgeovnen?

Ja det kan du faktisk godt. Varm 2,5 dl mælk i en kop i cirka 2 minutter, og rør derefter 1 spsk rørsukker og 1 spsk kakopulver i den varme mælk. Nu er den klar til at drikke.

Andre varme drikke du måske vil synes om

to kopper varm kakao med topping og skål med flødeskum.

Tips og tricks til opskriften

  • Skal du bare have en enkelt kop varm kakao? Så kan du med fordel varme mælken i mikroovnen, og røre sukker og kakao i den varme mælk bagefter.
  • Pynt din kop med miniskumfiduser og flødeskum. Giv den også et drys kakaopulver eller revet mørk chokolade på toppen for ekstra lækkerhed.
  • Til de voksne kan du tilsætte en sjat rom eller khalua lige inden servering, det smager så lækkert.

Serveringsforslag

  • Server varm kakao med Æbleskiver eller Norske klejner efter en dag i sneen her op til jul
  • Server når ungerne kommer hjem fra skole, det er altid et hit herhjemme.

Elsker du denne opskrift?

Prøv også at lave hjemmelavede Chokoladepinde til varm chokolade.
kop med hjemmelavet varm kakao.
toppen af en kop varm kakao med flødeskum og skumfiduser.

Opskrift på hjemmelavet kakao

Her får du vores nemme opskrift på varm kakao du kan servere for hele familien. Så hvad enten i skal holde børnefødselsdag med boller og kakao, eller i trænger til noget at lune Jer på efter en dag i sneen, så er denne opskrift perfekt.

Vi håber I får lyst til at prøve den, og lave lækker kakao til store og små.

varm kakao af kakaopulver, sukker og mælk med flødeskum, skumfiduser og kakaopulver på toppen.
5 fra 2 stemmer

Varm kakao

Opskrift på varm kakao
Kakao er skønt til børnefødselsdagen sammen med boller og kage, eller efter en dag i sneen på en kold vinterdag. Server din kakao med flødeskum og miniskumfiduser for at gøre den ekstra luksus og lækker.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 12 minutter
Ret Drikkevarer
Køkken Dansk
Antal 4 kopper
Kalorier 403 kcal

Ingredienser

  • 1 L sødmælk
  • 4 spsk rørsukker
  • 4 spsk kakao

Topping

  • 2 ½ dl piskefløde
  • miniskumfiduser

Sådan gør du

  • Kom mælk, kakao og sukker i en gryde, og pisk det hele sammen.
    1 L sødmælk, 4 spsk rørsukker, 4 spsk kakao
  • Opvarm kakaoen til lige under kogepunktet. Den skal være meget varm, men skal ikke koge.
  • Pisk i mens fløden til en let flødeskum.
    2 ½ dl piskefløde
  • Fyld din kakao i kopper, og server med flødeskum, miniskumfiduser og eventuelt et ekstra drys kakao på toppen.
    miniskumfiduser

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1kopKalorier: 403kcalKulhydrater: 31gProtein: 11gFedt: 28gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gKolesterol: 91mgNatrium: 149mgKalium: 425mgFibre: 0.4gSukker: 26gA-vitamin: 1173IUC-vitamin: 1mgCalcium: 342mgJern: 0.3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.