Madformadelskere / Drikkevarer / Ingefærshot med mynte og citron

Ingefærshot med mynte og citron


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Influenzasæsonen hærger, og derfor er det en nødvendighed med en stor flaske ingefærshot. Sådan en man lige kan nappe et lille glas af hver morgen for at holde de værste baktusser væk. Her virker det i hvert fald ret godt.

Vi elsker denne version af ingefærshots med frisk mynte og masser af citron. Den er både rig på smag og c-vitaminer. Opskriften kan selvfølgelig varieres og smages til som du allerbedst kan lide den.

Ingefærshot - Opskrift på hjemmelavet ingefærshot med mynte og citron

Hvad er ingefær godt for?

Ingefær er en plante, der har været dyrket i Indien og Kina i mange tusinde år, og brugt på grund af dens mange gavnlige effekter på vores krop.

Ingefær hjælper både på kvalme og slidgigt, sænker blodtrykket, styrker immunforsvaret, dæmper betændelse og lindrer ømme muskler. Det er lidt af en vidunderplante. Derfor er der så meget mere grund til at bruge den i køkkenet. Det kan være svært for mange at bruge store mængder ingefær i maden, og så er en ingefærshot hver morgen en rigtig god ide.

Se alle vores opskrifter med ingefær her

Ingefærshot opskrift

Her er vores bud på en lækker ingefærshot. Den har en frisk og lidt skarp smag af ingefær, og er en perfekt start på dagen henover efteråret og vinteren.

Ingefærshot - Opskrift på hjemmelavet ingefærshot med mynte og citron
5 fra 2 stemmer

Ingefærshot med mynte og citron opskrift

Skarp og frisk morgenshot der holder forkølelsen væk
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 30 min
Ret Drikkevarer
Køkken Dansk
Antal 1 portion

Ingredienser

  • 250 g frisk ingefær
  • 3 økologiske citroner
  • 1 dl sukker
  • 5 peberkorn
  • 1 dl mynteblade, friske
  • 1 l vand
  • 3 spsk honning

Sådan gør du

  • Skyl og rens ingefæren, skær den i tynde skiver.
  • Skyl citronerne og skær den ene i skiver. Pres saften af de to andre
  • Kom 1 liter vand i en gryde, tilsæt ingefær, citronskiverne, peberkorn, honning samt citronsaften og sukker. Kog det op og lad det simre 20 – 30 minutter.
  • Tag gryden af blusset og tilsæt mynten. Lad det køle af og stil derefter gryden i køleskabet og lad det trække en døgn.
  • Si saften fra og kom den på en skoldet flaske, stil den i køleskabet.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Efterår, Ingefær, Shot, Vinter
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Tips og tricks

  • Prøv at tilsætte lidt gurkemejerod sammen med ingefæren til din ingefærshot, det giver en smuk farve, og siges at have en masse gavnlige og helbredende effekter for kroppen.

Serveringsforslag

  • Drik den til morgenmaden hver morgen, det er dejligt frisk og opkvikkende og fyldt med vitaminer.

Ingefærshot holdbarhed og opbevaring

  • Sørg for at bruge en helt ren og skoldet flaske, så kan det sagtens holde sig minimum 1 uge i køleskabet, og sandsynligvis længere.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.