Nem opskrift på is lavet i sneen udenfor. Du kan variere isen lige som du har lyst til, og du kan nemt bruge den chokolade i bedst kan lide eller tilsætte andre ting som for eksempel hakkede nødder eller cookies.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Udstyr
En stor gryde eller beholder til sne
En mindre gryde eller metalskål der kan passe ned i den store gryde
Køkkensalt (300g)
Et piskeris og en grydeske
Ingredienser
2 ½dlpiskefløde
2 ½dlsødmælk
2spsksukker
1tskvaniljepasta
100gchokolade, hakket, for eksempel daim eller M&M's
Sådan gør du
Tag en stor gryde eller beholder og fyld den godt op med sne. Hæld cirka 300 g køkkensalt ovenpå sneen og bland det øverste sne med salten.
Sæt en mindre gryde eller metalskål oven i sneen i den store gryde, og kom fløde, mælk, sukker og vaniljepasta i. Rør ismassen rundt med et piskeris mens den fryser.
2 ½ dl piskefløde, 2 ½ dl sødmælk, 2 spsk sukker, 1 tsk vaniljepasta
Efter cirka 10-15 minutter har isen softicekonsistens, og chokoladen tilsættes. Skift piskeriset ud med en grydeske og rør isen godt.
100 g chokolade
Frys isen til den har den ønskede konsistens. Vil du have den helt fast, kan den sættes i fryseren et par timer. Den kan også fryses ret fast i sneen eller spises som softice.