Vi elsker citron i bagværk og kager, og fastelavnsboller er ingen undtagelse. Derfor er en af vores favoritfastelavnsboller herhjemme også disse fastelavnsboller med lemon curd og brændt marengs. Se hvordan du nemt selv kan lave dem her.

Citroncreme og marengs
Lemoncurd og brændt marengs – præcis samme smage som en klassisk lemon meringue pie!
Disse lemon meringue pie-fastelavnsboller er til alle Jer der også elsker en god citrontærte med marengs på toppen. De har den klassiske smag vi kender fra en lemon meringue pie: syrlig citroncreme, sød marengs, og tærtebunden er så her skiftet ud med en fastelavnsbolle af wienerbrød.
Men det gør det jo bestemt ikke dårligere!
Det er en fastelavnsbolle med en perfekt balance af sødt og syrligt, og en dejlig afrundet smag på grund af fedmen fra bollen. Alt i alt ret tæt på at være den perfekte fastelavnsbolle hvis vi selv skal sige det.
Flere søde sager
Ingrediensnoter
Fastelavnsbollerne – Vi bruger her de frosne wienerbrødsboller fra Hatting. Der findes også nogle gode nogen fra Mette Munk. Vil du selv lave dine boller fra bunden? Så find vores opskrift på wienerbrødsboller her.
Lemon curd – Lemon curd er en silkeblød lækker citroncreme, og den er heldigvis ret nem at lave selv. Du kan faktisk også købe det i større supermarkeder hvis du hellere vil det.
Marengs – Marengs består af æggehvider og sukker, og det er ikke ret svært at lave. Du skal alliere dig med en elpisker eller en røremaskine med piskeriset på, da der skal piskes meget og længe for at få en lækker sej marengs.
Piskefløde – Der skal lige lidt flødeskum i bollen også. Det laver vi af flødeskum, og det giver lige lidt fedme og balance til de andre smage. Jeg synes ikke du skal springe fløden over, for det giver lige den her bløde, lækre fastelavnsbollesmag.
Hvordan laver man fastelavnsboller med lemon curd og brændt marengs?
Hvis du selv laver din lemon curd, er det det første du skal gøre, for den skal stå på køl og sætte sig.
Når du er klar til at lave fastelavnsbollerne, skal du bage bollerne efter anvisningen på pakken.
Når de er bagt og kølet ned, piskes fløden til en let flødeskum. Flødeskummen sprøjtes rundt i kanten af underbollen. Fyld derefter en gos skefuld lemon curd i midten.
Pisk æggehviderne helt stive, og tilsæt herefter sukkeret en skefuld af gangen, indtil du har en sej marengs. Kom marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt den rundt i kanten som små toppe. Bræng marengsen med en gasbrænder, og læg herefter låget på bollen.
Pynt toppen med en glasur lavet af flormelis og lidt vand, og eventuelt lidt gul frugtfarve.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Jeg vil anbefale at du samler dem umiddelbart inden de skal spises. De kan godt holde til at stå en time eller to på køl, men hvis de står meget længere kan fyldet godt flyde lidt sammen. De smager dog stadig skønt.
Andre fastelavnsboller du måske vil synes om
- Gammeldags æblekage-fastelavnsboller
- Fastelavnsboller med saltkaramel
- Fastelavnsboller af vandbakkelser
- Fastelavnsboller med hindbærskum
- Gammeldags fastelavnsboller med creme
Tips og Tricks
- Bollerne
- Det nemmeste er at købe frosne færdige fastelavnsboller og fylde dem med lemon curd og marengs – det er en nem og lækker måde at lave hjemmebagte fastelavnsboller på. Vil du bage dine egne boller, kan du finde opskriften på wienerbrødsboller her.
- Maregns
- Sørg for at piske din marengs godt, så den kan holde formen når du sprøjter den ud og brænder den. Den skal piskes ret længe for at den bliver helt sej og holder formen. Brug en elpisker eller røremaskinen med piskeriset på.
- Brænding af marengs
- Brug en gasbrænder som denne (reklamelink) til at brænde din marengs. Det ser smukt ud, men kan selvfølgelig undværes hvis du ikke har en gasbrænder. Når du skal brænde din marengs, så sæt bollen på en lille tallerken, så kan du nemt dreje den rundt mens du brænder, så du får en flot jævn overflade hele vejen rundt.
- Lemon curd
- Lav din egen lemon curd – det kan du nemt gøre i en gryde. Find opskriften på lemon curd her. Hvis du har en sous vide, kan du også lave den i sous vide. Se vores opskrift på lemon curd sous vide her.
- Opbevaring og holdbarhed
- De her fastelavnsboller er bedst når de lige er lavet. Så er wienerbrødet sprødest og lækrest. De kan dog sagtens stå nogle timer på køl med fyldet i inden de serveres. Står de fyldt i køleskabet, kan fyldet godt flyde lidt sammen. Det gør dog overhovedet ikke noget for smagen.
Serveringsforslag
- Server til fastelavnsfesten eller til eftermiddagskaffen her op til fastelavn.
Elsker du denne opskrift?
Prøv også vores opskrift på Gammeldags æblekage-fastelavnsboller
Opskrift på fastelavnsboller med citron
Her er vores opskrift på den ultimative fastelavnsbolle med lemoncurd og brændt marengs. Den er her lavet med frosne fastelavnsboller der bare skal bages, men du kan selvfølgelig lave dine egne hvis du har lyst. Eller du kan bage de her skønne fastelavnsboller af vandbakkelse og fylde med fyldet fra opskriften herunder.
Du bestemmer helt selv, men de færdige frosne fastelavnsboller for eksempel fra Mette Munk eller Hatting er super gode, og så er det jo virkelig nemt at lave hvis man ikke er helt klar på at kaste sig ud i en hjemmelavet wienerbrødsbolle endnu.

Fastelavnsboller med lemon curd og brændt marengs
Ingredienser
- 4 frosne fastelavnsboller
- 2 dl piskefløde
- 1 ½ dl lemon curd
Marengs:
- 2 æggehvider
- 100 g sukker
Glasur
- 1 dl flormelis
- Gul frugtfarve
- Vand
Sådan gør du
- Start med at bage fastelavnsbollerne efter anvisningen på pakken. Lad dem køle af, og del dem på midten.4 frosne fastelavnsboller
- Pisk fløden til flødeskum, og fyld den på en sprøjtepose.2 dl piskefløde
- Lav marengsen ved at piske æggehviderne stive (brug elpisker eller røremaskine med piskeris på). Tilsæt herefter sukker en skefuld af gangen mens du pisker. Pisk til marengsen er blank og sej og den laver bløde toppe som kan holde formen. Fyld marengsen på en sprøjtepose.2 æggehvider, 100 g sukker
- Så skal fastelavnsbollerne samles. Start med at sprøjte en krans med flødeskummen rundt i kanten af underbollen. Fyld herefter ca 2 spsk. lemon curd i midten. Sprøjt marengstoppe rundt i kanten ovenpå flødeskummen, og brænd herefter marengsen med en gasbrænder. Sæt til sidst overbollen oven på.1 ½ dl lemon curd
- Kom flormelis og et par dråber frugtfarve i en skål, og rør så lidt vand i indtil du har en sej tyktflydende glasur. Pynt fastelavnsbollerne med glasuren.1 dl flormelis, Gul frugtfarve, Vand
- Server straks fastelavnsbollerne, eller opbevar dem på køl til de skal spises.
Se video til opskriften
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 31. januar 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret og genudgivet:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Jeg kan ikke finde fastelavnsboller uden fyld nogen steder, heller ikke når jeg googler de mærker i skriver. Har I link eller noget til dem? 😊
Hej Louise
Mine køber jeg som regel i Føtex. Det er dem fra Hatting, der hedder fastelavnsboller med cremefyld, det er lidt remonce der er i bollerne på forhånd, og de kan fint fyldes med både fløde og andre lækkerier som her. Dem jeg har brugt i opskriften kan du finde her: https://www.nemlig.com/fastelavnsboller-m-cremefyld-5055525
Ha en dejlig dag
Mvh Tina