Populært:

Madformadelskere / Højtider / Fastelavn / Lemon meringue pie-fastelavnsboller

Lemon meringue pie-fastelavnsboller

5

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

45 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Disse lemon meringue pie-fastelavnsboller er til alle Jer der også elsker en god citrontærte med marengs på toppen. De har den klassiske smag vi kender fra en lemon meringue pie: syrlig citroncreme, sød marengs, og tærtebunden er så her skiftet ud med en fastelavnsbolle af wienerbrød. Men det gør det jo bestemt ikke dårligere!

Det er en fastelavnsbolle med en perfekt balance af sødt og syrligt, og en dejlig afrundet smag pga. fedmen fra bollen. Alt i alt ret tæt på at være den perfekte fastelavnsbolle hvis vi selv skal sige det.

lemon meringue pie-fastelavnsboller - Opskrift på hjemmebagte fastelavnsboller med lemon og marengs

Lemon meringue pie-fastelavnsboller opskrift

Her er vores opskrift på den ultimative lemon meringue pie-fastelavnsbolle. Den er her lavet med frosne fastelavnsboller der bare skal bages, men du kan selvfølgelig lave dine egne hvis du har lyst. Eller du kan bage de her skønne fastelavnsboller af vandbakkelse og fylde med fyldet fra opskriften herunder.

Du bestemmer helt selv, men de færdige frosne fastelavnsboller for eksempel fra Mette Munk er super gode, og så er det jo virkelig nemt at lave hvis man ikke er helt klar på at kaste sig ud i en hjemmelavet wienerbrødsbolle endnu.

lemon meringue pie-fastelavnsboller - Opskrift på hjemmebagte fastelavnsboller med lemon og marengs
5 fra 1 stemme

Lemon meringue pie-fastelavnsboller opskrift

Fastelavnsboller af wienerbrød med lemon curd og marengs
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 45 minutter
Ret Eftermiddagskaffe, Kage
Køkken Dansk
Antal 6 stk

Ingredienser

  • 6 stk frosne fastelavnsboller
  • 1/4 l piskefløde
  • 2 dl lemon curd

Marengs:

  • 2 stk æggehvider
  • 100 g sukker

Pynt:

  • Glasur, af flormelis rørt med lidt vand
  • Kandiseret citronskal

Sådan gør du

  • Start med at bage fastelavnsbollerne efter anvisningen på pakken. Lad dem køle af, og del dem på midten.
  • Pisk fløden til flødeskum, og fyld den på en sprøjtepose.
  • Lav marengsen ved at piske æggehviderne stive (brug elpisker eller røremaskine med piskeris på). Tilsæt herefter sukker en skefuld af gangen mens du pisker. Pisk til marengsen er blank og sej og den laver bløde toppe som kan holde formen. Fyld marengsen på en sprøjtepose.
  • Så skal fastelavnsbollerne samles. Start med at sprøjte en krans med flødeskummen rundt i kanten af underbollen. Fyld herefter ca 2 spsk. lemon curd i midten. Sprøjt marengstoppe rundt i kanten ovenpå flødeskummen, og brænd herefter marengsen med en gasbrænder. Sæt til sidst overbollen oven på.
  • Hvis du har lyst, kan du nu pynte fastelavnsbollerne på toppen. Her er de pyntet med lidt glasur og kandiseret citronskal, men de kan også drysses med flormelis.
  • Server straks fastelavnsbollerne, eller opbevar dem på køl til de skal spises.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også Fastelavnsboller med skildpaddecreme eller Gammeldags fastelavnsboller med creme.

Tips og tricks til lemon meringue pie-fastelavnsboller

  • Køb færdige frosne fastelavnsboller og fyld dem med lemon curd og marengs – det er en nem og lækker måde at lave hjemmebagte fastelavnsboller på.
  • Sørg for at piske din marengs godt, så den kan holde formen når du sprøjter den ud og brænder den.
  • Brug en gasbrænder som denne (reklamelink) til at brænde din marengs. Det ser smukt ud, men kan selvfølgelig undværes hvis du ikke har en gasbrænder.
  • Lav din egen lemon curd – det kan du nemt gøre hvis du har en sous vide. Se vores opskrift på lemon curd sous vide her.

Opbevaring og holdbarhed

De her fastelavnsboller er bedst når de lige er lavet. Så er wienerbrødet sprødest og lækrest. De kan dog sagtens stå nogle timer på køl med fyldet i inden de serveres. Står de fyldt i køleskabet, kan fyldet godt flyde lidt sammen. Det gør dog overhovedet ikke noget for smagen.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




Om madformadelskere

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt

[email protected]
Læs mere om os her

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.

Følg med her