Hjem » Fastelavn » Gammeldags æblekage-fastelavnsboller

Gammeldags æblekage-fastelavnsboller

Elsker du også gammeldags æblekage? Så bør du helt sikkert prøve disse gammeldags æblekage-fastelavnsboller!

Gammeldags æblekage-fastelavnsboller - Nem opskrift på skønne fastelavnsboller med æblegrød, makroner og flødeskum

Gammeldags æblekage-fastelavnsboller opskrift

Her er vores opskrift på lækre fastelavnsboller med fyld af gammeldags æblekage. Det let syrlige fyld passer super godt i sådan en fed fastelavnsbolle, og gør at den let glider ned.

Gammeldags æblekage-fastelavnsboller - Nem opskrift på skønne fastelavnsboller med æblegrød, makroner og flødeskum
No ratings yet

Gammeldags æblekage-fastelavnsboller

Fastelavnsboller af wienerbrød med smag af gammeldags æblekage
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 1 t
Ret Dessert, Eftermiddagskaffe
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk frosne fastelavnsboller, fra fx Mette Munk
  • 8 stk makroner
  • 2,5 dl piskefløde

Æblegrød

  • 4 stk æbler
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 dl vand

Sådan gør du

Æblegrød

  • Start med at lave æblegrøden, den kan evt. koges dagen før.
  • Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom dem i en gryde med vand, vanilje og sukker. Kog æblerne i 20-30 minutter alt efter hvor grov en grød du vil have. Smag til og den behøver mere sukker, det afhænger meget af hvilke æbler du bruger.
  • Køl æblegrøden ned inden den skal fyldes i bollerne.

Fastelavnsboller

  • Bag bollerne efter anvisning på pakken og lad dem køle af. Skær dem over på midten.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Fordel æblegrøden på de 4 underboller. Drys herefter med knuste makroner og top med flødeskum.
  • Luk med overbollen og pynt evt. med lidt flødeskum og knust makron eller lidt glasur eller flormelis.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Fastelavn
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Andre lækre fastelavnsboller

Hvis du er vil med fastelavnsboller, så bør du også prøve vores andre opskrifter på fastelavnsboller:

Lemon meringue pie-fastelavnsboller opskrift
Fastelavnsboller af wienerbrød med lemon curd og marengs
Se opskriften
lemon meringue pie-fastelavnsboller - Opskrift på hjemmebagte fastelavnsboller med lemon og marengs
Fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær opskrift
Lækre vandbakkelser med skøn smag af chokoladeskildpadder
Se opskriften
Fastelavnsboller med skildpaddecreme - Opskrift på fastelavnsboller af vandbakkelser med skildpaddeganache og solbærmarmelade
Fastelavnsboller med creme opskrift
Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme!
Se opskriften
fastelavnsboller med creme

Tips og tricks til gammeldags æblekage-fastelavnsboller

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.