Elsker du også gammeldags æblekage? Så bør du helt sikkert prøve disse gammeldags æblekage-fastelavnsboller!

Gammeldags æblekage-fastelavnsboller opskrift
Her er vores opskrift på lækre fastelavnsboller med fyld af gammeldags æblekage. Det let syrlige fyld passer super godt i sådan en fed fastelavnsbolle, og gør at den let glider ned.

Gammeldags æblekage-fastelavnsboller
Ingredienser
- 4 frosne fastelavnsboller, fra fx Mette Munk
- 8 makroner
- 2,5 dl piskefløde
Æblegrød
- 4 æbler
- 1 spsk sukker
- 1 tsk vaniljepasta
- 1 dl vand
Sådan gør du
Æblegrød
- Start med at lave æblegrøden, den kan evt. koges dagen før.
- Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom dem i en gryde med vand, vanilje og sukker. Kog æblerne i 20-30 minutter alt efter hvor grov en grød du vil have. Smag til og den behøver mere sukker, det afhænger meget af hvilke æbler du bruger.
- Køl æblegrøden ned inden den skal fyldes i bollerne.
Fastelavnsboller
- Bag bollerne efter anvisning på pakken og lad dem køle af. Skær dem over på midten.
- Pisk fløden til flødeskum.
- Fordel æblegrøden på de 4 underboller. Drys herefter med knuste makroner og top med flødeskum.
- Luk med overbollen og pynt evt. med lidt flødeskum og knust makron eller lidt glasur eller flormelis.
Hvad skal du huske til næste gang?
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Andre lækre fastelavnsboller
Hvis du er vil med fastelavnsboller, så bør du også prøve vores andre opskrifter på fastelavnsboller:



Tips og tricks til gammeldags æblekage-fastelavnsboller
- Prøv også fyldet fra disse fastelavnsboller i en lækker vandbakkelsesbolle
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️