Populært:

Madformadelskere / Anledninger og højtider / Fastelavn / Gammeldags æblekage-fastelavnsboller

Gammeldags æblekage-fastelavnsboller

4.50

/5

1 time 15 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.50

/5

1 time 15 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Elsker du også gammeldags æblekage? Så bør du helt sikkert prøve disse gammeldags æblekage-fastelavnsboller! De smager så godt, og hvis du bruger samme lille genvej som os, så tager de ikke ret lang tid at lave.

fastelavnsboller med gammeldags æblekage fyld pyntet med flødeskum og makroner på fad.

Fastelavnsboller på den nemme måde

Når man vælger den nemme løsning med fastelavnsbollerne som her, så kan man godt give den lidt ekstra gas på fyldet.

Så her er det blevet til en version ala gammeldags æblekage med æblegrød, knuste makroner og flødeskum.

Det er altså en skøn kombination, og det bliver bestemt ikke dårligere af at blive fyldt i en fastelavnsbolle. Snarere tværtimod vil jeg sige.

Hvis du leder efter en ny spændende fastelavnsbollesmag, så må du bestemt prøve denne her. Den smager friskt og lækkert, og er et hit hos både børn og voksne herhjemme.

fad med fastelavnsboller med gammeldags æblekage smag.

Ingrediensnoter

Æbler – Vi skal lave en æblegrød til at komme inden i bollerne, og til det skal vi selvfølgelig bruge æble. Det må gerne være nogle æbler der koger lidt ud under tilberedning, og også er lidt syrlige, men alle salgs æbler kan bruges.

Wienerbrødsbolle – Vi køber her de færdige fastelavnsboller fra Hatting. De er købt i Føtex, men fås også mange andre steder op til fastelavn. Vi har tidligere brugt fastelavnsboller fra Mette Munk til denne opskrift, og de er også anbefalelsesværdige.

Piskefløde – Almindelig piskefløde eller alternativt produkt der kan piskes til flødeskum.

Makroner – Her er de færdigkøbt, men du kan selvfølgelig gå hele vejen og bage dine egne hvis du har lyst og tid.

Alternativ til æble

  • Vil du prøve en anden smagsvariant, så brug en lækker rabarberkompot og lav fastelavnsboller ala Gammeldags rabarberkage i stedet.

Hvordan laver man gammeldags æblekage-fastelavnsboller?

Det er faktisk slet ikke så svært at lave de her lækre boller til fastelavn. Her får du processerne i billeder.

sådan laver du æblegrøden og bager wienerbrødsbollerne.
  1. Start med at skrælle æblerne og skære dem i tern. Kom den i en gryde sammen med vaniljesukker og vand og kog op.
  2. Når æblegrøden har kogt i 20-30 minutter under låg, skal den køle ned.
  3. I mens bages wienerbrødsbollerne efter anvisningen på pakken.
  4. Når bollerne er færdigbagt, skal de køle ned inden de kan fyldes.
fyldning af fastelavnsbollerne.
  1. Skær bollerne over, og fordel æblegrød på bunden.
  2. Drys med knuste makroner.
  3. Fordel flødeskum, som er pisket med vaniljesukker, ovenpå.
  4. Læg toppen på bollen, og pynt med flødeskum og en hel makron.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fastelavnsboller med gammeldags æblekage.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge en anden bolle end wienerbrød?

Ja, du kan også sagtens lave boller af vandbakkelser og bruge dem til denne opskrift. Find vores opskrift på Fastelavnsboller af vandbakkelser her.

Kan jeg lave fastelavnsbollerne på forhånd?

Ja du kan godt samle dem nogle timer før de skal spises, og så opbevare dem på køl indtil servering.


Andre opskrifter på fastelavnsboller du måske vil synes om

toppen af fastelavnsbollerne er pyntet med flødeskum og makroner.

Tips og Tricks

  • Wienerbrødsbolle
    • Vi køber ofte de færdige wienerbrødsboller, fordi det bare er meget nemmere og hurtigere, og de smager rigtig fint. Vil du selv give dig i kast med fastelavnsboller af wienerbrød helt fra bunden, så få vores opskrift på wienerbrødsbollen her.
  • Vandbakkelsesbolle
    • Er du ikke vild med wienerbrødsbollen, så kan du sagtens lave samme fyld i en vandbakkelsesbolle.
  • Æblegrød
    • Du kan med fordel lave æblegrøden på forhånd, den kan sagtens stå på køl fra dagen før. Hvis du har rester tilbage smager det skønt på havregrød for eksempel.

Serveringsforslag

  • Server til fastelavnsfesten for både børn og voksne.
  • Lav dem til din familie op til fastelavn og server dem til eftermiddagskaffen.

Elsker du hjemmelavede fastelavnsboller?

Prøv også vores opskrift på Fastelavnsboller med lemoncurd og brændt marengs
Fastelavnsboller med gammeldags æblekage på kagespatel.

Opskrift på fastelavnsboller inspireret af gammeldags æblekage

Her er vores opskrift på lækre fastelavnsboller med fyld af gammeldags æblekage. Det let syrlige fyld passer super godt i sådan en fed fastelavnsbolle, og gør at den let glider ned.

fastelavnsboller med gammeldags æblekage fyld pyntet med flødeskum og makroner på fad.
4.50 fra 2 stemmer

Gammeldags æblekage-fastelavnsboller

Fastelavnsboller af wienerbrød med smag af gammeldags æblekage. Det er nemme og lækre fastelavnsboller med fløde, æblegrød og makroner. Herhjemme er de et hit hos både børn og voksne.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Nedkøling og samling 30 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 676 kcal

Ingredienser

  • 4 frosne fastelavnsboller
  • 12 makroner
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk vaniljesukker

Æblegrød

  • 4 æbler
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 dl vand

Sådan gør du

Æblegrød

  • Start med at lave æblegrøden, den kan evt. koges dagen før.
  • Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom dem i en gryde med vand og vaniljesukker. Kog æblerne i 20-30 minutter alt efter hvor grov en grød du vil have. Smag til og måske behøver den mere sukker, det afhænger meget af hvilke æbler du bruger.
    4 æbler, 1 spsk vaniljesukker, 1 dl vand
  • Køl æblegrøden ned inden den skal fyldes i bollerne.

Fastelavnsboller

  • Bag bollerne efter anvisning på pakken og lad dem køle af. Skær dem over på midten.
    4 frosne fastelavnsboller
  • Pisk fløden til flødeskum sammen med vaniljesukker.
    2 dl piskefløde, 1 spsk vaniljesukker
  • Fordel æblegrøden på de 4 underboller.
  • Knus makronerne, gem en hel til toppen af hver. Drys herefter med knuste makroner og top med flødeskum.
    12 makroner
  • Luk med overbollen og pynt med lidt flødeskum og en hel makron eller lidt glasur eller flormelis.

Noter

Wienerbrødsboller – Vi har her brugt frosne wienerbrødsboller fra Hatting. Vi har også gode erfaringer med at bruge dem fra Mette Munk.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1fastelavnsbolleKalorier: 676kcalKulhydrater: 74gProtein: 7gFedt: 42gMættet fedt: 21gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 5gKolesterol: 57mgNatrium: 54mgKalium: 242mgFibre: 5gSukker: 42gA-vitamin: 833IUC-vitamin: 9mgCalcium: 45mgJern: 0.4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 22. februar 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret og genudgivet:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.