Madformadelskere / Fastelavn / Gammeldags æblekage-fastelavnsboller

Gammeldags æblekage-fastelavnsboller


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Elsker du også gammeldags æblekage? Så bør du helt sikkert prøve disse gammeldags æblekage-fastelavnsboller!

Gammeldags æblekage-fastelavnsboller - Nem opskrift på skønne fastelavnsboller med æblegrød, makroner og flødeskum

Gammeldags æblekage-fastelavnsboller opskrift

Her er vores opskrift på lækre fastelavnsboller med fyld af gammeldags æblekage. Det let syrlige fyld passer super godt i sådan en fed fastelavnsbolle, og gør at den let glider ned.

Gammeldags æblekage-fastelavnsboller - Nem opskrift på skønne fastelavnsboller med æblegrød, makroner og flødeskum
5 fra 1 stemme

Gammeldags æblekage-fastelavnsboller

Fastelavnsboller af wienerbrød med smag af gammeldags æblekage
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 1 t
Ret Dessert, Eftermiddagskaffe
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 frosne fastelavnsboller, fra fx Mette Munk
  • 8 makroner
  • 2,5 dl piskefløde

Æblegrød

  • 4 æbler
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 dl vand

Sådan gør du

Æblegrød

  • Start med at lave æblegrøden, den kan evt. koges dagen før.
  • Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom dem i en gryde med vand, vanilje og sukker. Kog æblerne i 20-30 minutter alt efter hvor grov en grød du vil have. Smag til og den behøver mere sukker, det afhænger meget af hvilke æbler du bruger.
  • Køl æblegrøden ned inden den skal fyldes i bollerne.

Fastelavnsboller

  • Bag bollerne efter anvisning på pakken og lad dem køle af. Skær dem over på midten.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Fordel æblegrøden på de 4 underboller. Drys herefter med knuste makroner og top med flødeskum.
  • Luk med overbollen og pynt evt. med lidt flødeskum og knust makron eller lidt glasur eller flormelis.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Fastelavn
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Andre lækre fastelavnsboller

Hvis du er vil med fastelavnsboller, så bør du også prøve vores andre opskrifter på fastelavnsboller:

Lemon meringue pie-fastelavnsboller opskrift
Fastelavnsboller af wienerbrød med lemon curd og marengs
– Gå til opskrift –
lemon meringue pie-fastelavnsboller - Opskrift på hjemmebagte fastelavnsboller med lemon og marengs
Fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær
Opskrift på fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær
Lækre vandbakkelser med skøn smag af chokoladeskildpadder og solbærmarmelade. De er nemme at lave, og hele familien elsker at sætte tænderne i dem. Hvis du ikke vil lave vandbakkelser, kan du købe frosne wienerbrødsfastelavnsboller, som du kan bage og bruge i stedet.
– Gå til opskrift –
fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær med mini skildpadde ovenpå
Gammeldags fastelavnsboller med creme
Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med creme
Når vi nærmer os fastelavn, skal der selvfølgelig bages fastelavnsboller. Her i denne version er fyldet med en lækker vaniljecreme, og det er altid et hit hos både børn og voksne. Denne opskrift er forholdsvist nem at give sig i kast med, og den tager ikke så lang tid at komme i gennem.
– Gå til opskrift –
gammeldags fastelavnsboller med creme og brun glasur

Tips og tricks til gammeldags æblekage-fastelavnsboller

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Photo of author

Opskrift af Tina Westergaard Møller

Tina er 33 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.