Elsker du også gammeldags æblekage? Så bør du helt sikkert prøve disse gammeldags æblekage-fastelavnsboller! De smager så godt, og hvis du bruger samme lille genvej som os, så tager de ikke ret lang tid at lave.
Fastelavnsboller på den nemme måde
Når man vælger den nemme løsning med fastelavnsbollerne som her, så kan man godt give den lidt ekstra gas på fyldet.
Så her er det blevet til en version ala gammeldags æblekage med æblegrød, knuste makroner og flødeskum.
Det er altså en skøn kombination, og det bliver bestemt ikke dårligere af at blive fyldt i en fastelavnsbolle. Snarere tværtimod vil jeg sige.
Hvis du leder efter en ny spændende fastelavnsbollesmag, så må du bestemt prøve denne her. Den smager friskt og lækkert, og er et hit hos både børn og voksne herhjemme.
Ingrediensnoter
Æbler – Vi skal lave en æblegrød til at komme inden i bollerne, og til det skal vi selvfølgelig bruge æble. Det må gerne være nogle æbler der koger lidt ud under tilberedning, og også er lidt syrlige, men alle salgs æbler kan bruges.
Wienerbrødsbolle – Vi køber her de færdige fastelavnsboller fra Hatting. De er købt i Føtex, men fås også mange andre steder op til fastelavn. Vi har tidligere brugt fastelavnsboller fra Mette Munk til denne opskrift, og de er også anbefalelsesværdige.
Piskefløde – Almindelig piskefløde eller alternativt produkt der kan piskes til flødeskum.
Makroner – Her er de færdigkøbt, men du kan selvfølgelig gå hele vejen og bage dine egne hvis du har lyst og tid.
Alternativ til æble
- Vil du prøve en anden smagsvariant, så brug en lækker rabarberkompot og lav fastelavnsboller ala Gammeldags rabarberkage i stedet.
Hvordan laver man gammeldags æblekage-fastelavnsboller?
Det er faktisk slet ikke så svært at lave de her lækre boller til fastelavn. Her får du processerne i billeder.
- Start med at skrælle æblerne og skære dem i tern. Kom den i en gryde sammen med vaniljesukker og vand og kog op.
- Når æblegrøden har kogt i 20-30 minutter under låg, skal den køle ned.
- I mens bages wienerbrødsbollerne efter anvisningen på pakken.
- Når bollerne er færdigbagt, skal de køle ned inden de kan fyldes.
- Skær bollerne over, og fordel æblegrød på bunden.
- Drys med knuste makroner.
- Fordel flødeskum, som er pisket med vaniljesukker, ovenpå.
- Læg toppen på bollen, og pynt med flødeskum og en hel makron.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, du kan også sagtens lave boller af vandbakkelser og bruge dem til denne opskrift. Find vores opskrift på Fastelavnsboller af vandbakkelser her.
Ja du kan godt samle dem nogle timer før de skal spises, og så opbevare dem på køl indtil servering.
Andre opskrifter på fastelavnsboller du måske vil synes om
- Fastelavnsboller med saltkaramel
- Fastelavnsboller med hindbærskum
- Gammeldags fastelavnsboller med creme
- Åbne fastelavnsboller
- Fastelavnsboller med skildpaddecreme og solbær
Tips og Tricks
- Wienerbrødsbolle
- Vi køber ofte de færdige wienerbrødsboller, fordi det bare er meget nemmere og hurtigere, og de smager rigtig fint. Vil du selv give dig i kast med fastelavnsboller af wienerbrød helt fra bunden, så få vores opskrift på wienerbrødsbollen her.
- Vandbakkelsesbolle
- Er du ikke vild med wienerbrødsbollen, så kan du sagtens lave samme fyld i en vandbakkelsesbolle.
- Æblegrød
- Du kan med fordel lave æblegrøden på forhånd, den kan sagtens stå på køl fra dagen før. Hvis du har rester tilbage smager det skønt på havregrød for eksempel.
Serveringsforslag
- Server til fastelavnsfesten for både børn og voksne.
- Lav dem til din familie op til fastelavn og server dem til eftermiddagskaffen.
Elsker du hjemmelavede fastelavnsboller?
Prøv også vores opskrift på Fastelavnsboller med lemoncurd og brændt marengs
Opskrift på fastelavnsboller inspireret af gammeldags æblekage
Her er vores opskrift på lækre fastelavnsboller med fyld af gammeldags æblekage. Det let syrlige fyld passer super godt i sådan en fed fastelavnsbolle, og gør at den let glider ned.
Gammeldags æblekage-fastelavnsboller
Ingredienser
- 4 frosne fastelavnsboller
- 12 makroner
- 2 dl piskefløde
- 1 spsk vaniljesukker
Æblegrød
- 4 æbler
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 dl vand
Sådan gør du
Æblegrød
- Start med at lave æblegrøden, den kan evt. koges dagen før.
- Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom dem i en gryde med vand og vaniljesukker. Kog æblerne i 20-30 minutter alt efter hvor grov en grød du vil have. Smag til og måske behøver den mere sukker, det afhænger meget af hvilke æbler du bruger.4 æbler, 1 spsk vaniljesukker, 1 dl vand
- Køl æblegrøden ned inden den skal fyldes i bollerne.
Fastelavnsboller
- Bag bollerne efter anvisning på pakken og lad dem køle af. Skær dem over på midten.4 frosne fastelavnsboller
- Pisk fløden til flødeskum sammen med vaniljesukker.2 dl piskefløde, 1 spsk vaniljesukker
- Fordel æblegrøden på de 4 underboller.
- Knus makronerne, gem en hel til toppen af hver. Drys herefter med knuste makroner og top med flødeskum.12 makroner
- Luk med overbollen og pynt med lidt flødeskum og en hel makron eller lidt glasur eller flormelis.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 22. februar 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret og genudgivet:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her