Opskrift på gammeldags fastelavnsboller med marcipanremonce og mørk chokolade. Du kan nemt bruge den chokolade du bedst kan lide, og bollerne kan pyntes helt som du har lyst til, eller efter ungernes fantasi.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Hævetid 1 timet45 minuttermin
Samlet tid 2 timert25 minuttermin
Antal 16stk
Ingredienser
Dej
3 ½dlmælk, lun
2spsksukker
6gramtørgær, eller 25 gram frisk gær
60gsmør
560ghvedemel, evt. 10 g ekstra hvis man synes dejen er for våd.
Varm mælken op til den er lillefingervarm, og tilsæt sukker og gær. Pisk det grundigt sammen og stil det lunt i cirka 10 – 15 minutter.
3 ½ dl mælk, 2 spsk sukker, 6 gram tørgær
Smelt smørret og lad det køle af.
60 g smør
Det anbefales at ælte dejen på en køkkenmaskine, da den skal æltes længe. Kom hvedemel, sukker, blandingen af mælk og gær, smeltet afkølet smør, salt og æg i røreskålen. Ælt dejen ved medium hastighed til den slipper skålen. Det er i dette trin man kan tilsætte lidt ekstra mel, hvis man synes at dejen ser for våd ud, men den skal være klistret og ret blød. Normalt skal dejen æltes 10-15 minutter før den slipper skålen og er klar.
560 g hvedemel, 60 g sukker, ¼ tsk salt, 2 æg
Del dejen i 16 lige store dele, form dem til boller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drysset med lidt mel så de ikke hænger fast. Lad bollerne hæve i 1 time overdækket med et rent viskestykke.
Lav i mens remoncen ved at blande revet marcipan, sukker og blødt smør godt sammen. Hak chokoladen groft.
125 g smør, 125 g sukker, 125 g marcipan, 50 g chokolade
Fyldning
Efter 1 times hævning, trykkes en fordybning midt i hver bolle.
Kom så en spsk. remonce i hver fordybning, og fordel hakket mørk chokolade hen over.
Luk bollen ved at trække siderne hen over fyldet, og lukke sammen på toppen.
Vend bollen om, så samlingen kommer nedad mod bagepladen.
Lad de fyldte fastelavnsboller hæve 45 minutter overdækket med et viskestykke.
Bagning
Varm ovnen op til 200 grader almindelig over- og undervarme.
Bag bollerne midt i ovnen i cirka 10-12 minutter.
Tag dem ud og lad dem køle ned på en rist.
Pyntning
Rør flormelis og kakao sammen. Tilsæt kogende vand lidt af gangen, til konsistensen er tilpas. Der skal ikke bruges ret meget vand, kun ganske få spiseskefulde. Den skal være flydende, men ikke flyde for meget ud.
2 dl flormelis, 1 spsk kakao, Vand
Pynt de afkølede fastelavnsboller med glasuren, og drys eventuelt med frysetørrede hindbær, krymmel eller hvad du har lyst til at pynte dem med.