Brownie – Vores favorit brownies opskrift

Der er nu noget hyggeligt over brownies, specielt på en dag som i dag, hvor det er småkoldt og kroppen er blevet slået ud af forkølelse.  Vi har prøvet rigtig mange opskrifter på brownies, men med denne brownies opskrift går du aldrig galt i byen! Server dem som de er, eller med en klat vaniljeis på toppen.

Vi varierer af og til opskriften lidt – enten laver vi en brownie med valnødder eller en brownie med chokolade, og begge dele fungerer rigtig godt. Tilføj blot hakket chokolade eller hakkede valnødder inden dejen kommes i bradepanden og i ovnen. Man kan dog sagtens lave opskriften som den er og altså en brownie uden nødder – det gør vi også often, for den smager af så meget at det ikke er nødvendigt.

Denne brownie smager dejligt intenst af kakao, og derfor kan man som regel heller ikke spise mere end et stykke eller maks. to hvis det går rigtig godt. Vi serverer den gerne sammen med lidt syrligt, for eksempel frugt eller bær, da det balancerer godt med den intense kage.

brownies opskrift - verdens bedste brownie, Find opskriften her

Brownies opskrift

Vi elsker denne brownie opskrift, nogen gange laver vi den bare til en kop eftermiddagskaffe, og nogen gange bruger vi den som dessert. Hvis vi serverer brownie som dessert, så serverer vi den gerne med lidt friske bær og en kugle vaniljeis, gerne af den hjemmelavede slags, men god is fra supermarkedet går altså også an hvis tiden er knap.

Udskriv
0 fra 0 stemmer

Brownies opskrift

Verdens bedste brownies – svampede og lækre!

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 5 dl sukker
  • 2 tsk vaniljeessens
  • 4 æg
  • 1,5 dl kakaopulver
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2,5 dl mel
  • Evt. nødder hakkede

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 180 grader. 
  • Find et ildfast fad frem på ca. 35 x 23 x 5 cm. Smør fadet grundigt. 
  • Smelt smørret i en gryde og tag den af varmen. Rør vanilje, sukker og derefter æggene i et ad gangen. 
  • Kom kakao, bagepulver samt salt i, og rør det til det er godt blandet. Så skal melet røres i, puha jeg er glad for vores røremaskine! Det er også nu der skal nødder i hvis man ønsker det. 
  • Hæld blandingen i det smurte fad og bag i ca. 30 min. eller indtil den begynder at trække sig i kanterne. 
  • Tag fadet ud og lad kagen køle af i fadet på en bagerist ved stuetemperatur. Skær dem i firkanter og server dem for nogen du holder af.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Noter

Kan serveres som et enkelt stykke kage til en kop kaffe eller som en dessert med for eksempel vaniljeis og lidt friske bær.

Prøv også: Mormors banankage eller Nem æblekage

Andre søde desserter

Vil du prøve en anden kage som dessert, så vil vi anbefale dig at kaste dig ud i vores lækre og nemme æblekage. Den er nemlig også skøn til dessert med en klat vaniljeis.

Vil du have noget andet end kage til dessert – så kig igennem alle vores desserter her, og find masser af inspiration.

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares