Der er nu noget hyggeligt over brownie, specielt på en dag som i dag, hvor det er småkoldt og kroppen er blevet slået ud af forkølelse. Vi har prøvet rigtig mange opskrifter på brownies, men med denne brownie opskrift går du aldrig galt i byen! Server dem som de er, eller med en klat vaniljeis på toppen.
Flere søde sager
Variationer af brownie
Vi varierer af og til opskriften lidt – enten laver vi en brownie med valnødder eller en brownie med chokolade, og begge dele fungerer rigtig godt. Tilføj blot hakket chokolade eller hakkede valnødder inden dejen kommes i bradepanden og i ovnen. Man kan dog sagtens lave opskriften som den er og altså en brownie uden nødder – det gør vi også ofte, for den smager af så meget at det ikke er nødvendigt.
Denne brownie smager dejligt intenst af kakao, og derfor kan man som regel heller ikke spise mere end et stykke eller maksimalt to hvis det går rigtig godt. Vi serverer den gerne sammen med lidt syrligt, for eksempel frugt eller bær, da det balancerer godt med den intense kage.
Hvordan laver man brownie?
Denne brownie er super nem at lave, alt du skal bruge er:
- Smør
- Sukker
- Vaniljeessens
- Æg
- Kakaopulver
- Bagepulver
- Salt
- Hvedemel
Du laver brownie ved først at smelte smørret. Herefter blander du sukker, vanilje og æg i. Så skal kakao, bagepulver og salt blandes i dejen, og til sidst melet. Browniedejen kommes i et smurt fad og bages i cirka 30 minutter.
Herefter køles den af og serveres med bær eller is.
Opskrift på brownie
Vi elsker denne brownie opskrift, nogen gange laver vi den bare til en kop eftermiddagskaffe, og nogen gange bruger vi den som dessert. Hvis vi serverer brownie som dessert, så serverer vi den gerne med lidt friske bær og en kugle vaniljeis, gerne af den hjemmelavede slags, men god is fra supermarkedet går altså også an hvis tiden er knap.
Brownie
Ingredienser
- 250 g smør
- 5 dl sukker
- 2 tsk vaniljeessens, eller vanilje fra 1 stang
- 4 æg
- 1 ½ dl kakaopulver
- ½ tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
- 2 ½ dl mel
- Evt. nødder, hakkede
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Find et ildfast fad frem på ca. 35 x 23 x 5 cm. Smør fadet grundigt eller læg bagepapir i bunden.
- Smelt smørret i en gryde og tag den af varmen. Rør vanilje, sukker og derefter æggene i et ad gangen.250 g smør, 5 dl sukker, 2 tsk vaniljeessens, 4 æg
- Kom kakao, bagepulver samt salt i, og rør det til det er godt blandet. Så skal melet røres i – Det er også nu der skal hakkede nødder (eller hakket chokolade) i hvis man ønsker det.1 ½ dl kakaopulver, ½ tsk bagepulver, ¼ tsk salt, 2 ½ dl mel, Evt. nødder
- Hæld blandingen i det smurte fad og bag i ca. 30 min. eller indtil den begynder at trække sig i kanterne. Tjek med en kødnål om den er færdig, kagen skal være blød, men der skal ikke hænge flydende dej på kødnålen når du stikker den ned i midten.
- Tag fadet ud og lad kagen køle af i fadet på en bagerist ved stuetemperatur. Skær dem i firkanter og server dem for nogen du holder af.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Prøv også: Mormors banankage eller Nem æblekage
Andre søde desserter
Vil du prøve en anden kage som dessert, så vil vi anbefale dig at kaste dig ud i vores lækre og nemme æblekage. Den er nemlig også skøn til dessert med en klat vaniljeis.
Vil du have noget andet end kage til dessert – så kig igennem alle vores desserter her, og find masser af inspiration.
Tips og tricks til brownie
- Prøv at tilsætte hakkede valnødder eller hakket chokolade til dejen
- Sæt kagen i køleskabet hvis den skal serveres sammen med is må den gerne være godt kold.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 7. juni 2015 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
tusind tak for den gode opskrift min familie elskede kagen og det gjorde jeg også mvh malthe på 11 år
Hej Malthe
Tusind tak for din besked, vi er rigtig glade for at du og din familie kunne lide kagen.
Mange hilsner fra Tina
Hej, hvis kagen skal laves i en bradepande, skal man så bare doble opskriften?
Mvh Yasmin
Hej Yasmin
Jeg vil tro at du fint kan bruge en dobbeltportion til en stor bradepande, jeg har dog ikke prøvet. Når jeg regner efter, skal du bruge 1,8 portion til en stor bradepande for at få samme højde.
Husk at kagen nok skal bage lidt længere end angivet i opskriften når du laver den større.
God fornøjelse med bagningen.
Mvh Tina, Madformadelskere.dk