Brownie

Der er nu noget hyggeligt over brownie, specielt på en dag som i dag, hvor det er småkoldt og kroppen er blevet slået ud af forkølelse.  Vi har prøvet rigtig mange opskrifter på brownies, men med denne brownie opskrift går du aldrig galt i byen! Server dem som de er, eller med en klat vaniljeis på toppen.

Vi varierer af og til opskriften lidt – enten laver vi en brownie med valnødder eller en brownie med chokolade, og begge dele fungerer rigtig godt. Tilføj blot hakket chokolade eller hakkede valnødder inden dejen kommes i bradepanden og i ovnen. Man kan dog sagtens lave opskriften som den er og altså en brownie uden nødder – det gør vi også ofte, for den smager af så meget at det ikke er nødvendigt.

Denne brownie smager dejligt intenst af kakao, og derfor kan man som regel heller ikke spise mere end et stykke eller maks. to hvis det går rigtig godt. Vi serverer den gerne sammen med lidt syrligt, for eksempel frugt eller bær, da det balancerer godt med den intense kage.

Brownie opskrift - Nem opskrift på verdens bedste brownie uden nødder med masser af smag af kakao. Perfekt som dessert sammen med is

Brownie opskrift

Vi elsker denne brownie opskrift, nogen gange laver vi den bare til en kop eftermiddagskaffe, og nogen gange bruger vi den som dessert. Hvis vi serverer brownie som dessert, så serverer vi den gerne med lidt friske bær og en kugle vaniljeis, gerne af den hjemmelavede slags, men god is fra supermarkedet går altså også an hvis tiden er knap.

Brownie opskrift - Nem opskrift på verdens bedste brownie uden nødder med masser af smag af kakao. Perfekt som dessert sammen med is

Brownie opskrift

Verdens bedste brownies – svampet og lækker!
4.67 fra 3 stemmer
Ret: Dessert, Eftermiddagskaffe
Køkken: Amerikansk
Keyword: Kage
Forberedelse: 15 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Udskriv Pin
Antal: 16 stk

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 5 dl sukker
  • 2 tsk vaniljeessens, eller vanilje fra 1 stang
  • 4 æg
  • 1 ½ dl kakaopulver
  • ½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 2 ½ dl mel
  • Evt. nødder, hakkede

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader. 
  • Find et ildfast fad frem på ca. 35 x 23 x 5 cm. Smør fadet grundigt eller læg bagepapir i bunden.
  • Smelt smørret i en gryde og tag den af varmen. Rør vanilje, sukker og derefter æggene i et ad gangen. 
  • Kom kakao, bagepulver samt salt i, og rør det til det er godt blandet. Så skal melet røres i – Det er også nu der skal hakkede nødder (eller hakket chokolade) i hvis man ønsker det. 
  • Hæld blandingen i det smurte fad og bag i ca. 30 min. eller indtil den begynder at trække sig i kanterne. Tjek med en kødnål om den er færdig, kagen skal være blød, men der skal ikke hænge flydende dej på kødnålen når du stikker den ned i midten.
  • Tag fadet ud og lad kagen køle af i fadet på en bagerist ved stuetemperatur. Skær dem i firkanter og server dem for nogen du holder af.

Noter

Kan serveres som et enkelt stykke kage til en kop kaffe eller som en dessert med for eksempel vaniljeis og lidt friske bær.
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Prøv også: Mormors banankage eller Nem æblekage

Andre søde desserter

Vil du prøve en anden kage som dessert, så vil vi anbefale dig at kaste dig ud i vores lækre og nemme æblekage. Den er nemlig også skøn til dessert med en klat vaniljeis.

Vil du have noget andet end kage til dessert – så kig igennem alle vores desserter her, og find masser af inspiration.

Tips og tricks til brownie

  • Prøv at tilsætte hakkede valnødder eller hakket chokolade til dejen
  • Sæt kagen i køleskabet hvis den skal serveres sammen med is må den gerne være godt kold.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 7. juni 2015 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares