Indhold

Mormors banankage med chokolade

Indhold

Banankage med chokolade er en lækker kage som både store og små er glade for herhjemme. Det er en perfekt måde at få brugt de overmodne bananer på, og så gør banenerne bare at det er en svampet og lækker mundfuld. Læs med her og få vores (eller mormors) opskrift på banankage i bradepande.

Opskrift på lækker banankage med chokolade - nem hurtig og børnevenlig kage

Mormors opskrift

Min mor der den bedste i verden til mange ting… At bage banankage med chokolade er ingen undtagelse. Her har jeg forsøgt mig med en variant af hendes kage, der er dog små ændringer i forhold til hendes opskrift. Det er en skøn og meget nem banankage, som jeg gerne vil dele med Jer her.

Banankage med chokolade er altid et hit både hos børn og voksne. Det er en god og svampet kage, der holder sig lækker i flere dage uden at blive tør. Prøv evt. også at lave den med chokoladestykker i dejen, eller bag den som små lækre bananmuffins. De små muffins er gode til at dele ud i børnehaven eller i skolen til børnefødselsdag. Evt. pyntet med lidt slik hvis det er tilladt.

Det er en kage vi tit bager hvis vi har nogle overmodne bananer, kagen bliver nemlig bedst, hvis bananerne er rigtig godt modne. Det har ungerne også lurret, og spørger altid efter banankage når de kan se brune bananer i køkkenet. Men det smager jo også godt!

Hvordan laver man banankage med chokolade?

Det er en super nem opskrift, og herhjemme er det tit ungerne der bager kagen med lidt hjælp fra en voksen. Til denne kage skal du bruge:

 • Sukker
 • Æg
 • Vanilje
 • Smør
 • Hvedemel
 • Bagepulver
 • Bananer, gerne rigtig godt modne.
 • Chokolade, mørk.

Først skal æg og sukker piskes luftigt, så pisken vaniljen i, og til sidst skiftevis smeltet smør og hvedemel blandet med bagepulver. Til sidst moses bananerne med en gaffel og vendes i dejen.

Dejen kommer i en bradepande på cirka 20×30 cm, og bages 45 minutter ved 175 grader. Når kagen kommer ud af ovenen fordeles chokoladeknapper eller hakket chokolade på toppen. Så smelter chokoladen nemlig på grund af den varme kage.

Mormors tip er her at bruge pålægschokolade hvis man ikke lige har andet, mormødre har jo altid pålægschokolade. Herefter er kagen klar til servering.

Opskrift på nem banankage med chokolade

Dette er som sagt med udgangspunkt i min mors opskrift, den er dog modificeret lidt, så den bliver lige som vi bedst kan lide den. Vigtigst af alt så er det en mega nem banankage.

Opskrift på lækker banankage med chokolade - nem hurtig og børnevenlig kage
5 fra 2 stemmer

Banankage med chokolade opskrift

Lækker og svampet banankage med chokolade på toppen!
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 55 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 1 kage
Kalorier 4663 kcal

Ingredienser

 • 280 g sukker
 • 6 æg
 • 1 stang vanilje
 • 150 g smør
 • 250 g hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 3 bananer, gerne godt modne
 • 150 g chokoladeknapper af mørk chokolade

Sådan gør du

 • Start med at piske sukker og æg godt så det bliver tykt og skummende. 
 • Tilsæt derefter vanilje fra 1 vaniljestang. Smelt smøret i en gryde og sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt skiftevis mel/bagepulver og smeltet smør.
 • Når det hele er blandet godt sammen moses bananerne og vendes forsigtigt i dejen. 
 • Dejen hældes derefter i en bradepande beklædt med bagepapir på ca. 20×30 cm og bages ved 175 grader i 45 min. 
 • Så snart kagen tages ud af ovnen drysses den med chokoladeknapper. Lad kagen køle ned og server den for dem du holder af.

Nutrition

Serving: 1hel kageKalorier: 4663kcalKulhydrater: 623gProtein: 76gFedt: 214gMættet fedt: 123gKolesterol: 1309mgNatrium: 1699mgKalium: 3008mgFibre: 32gSukker: 361gA-vitamin: 5459IUC-vitamin: 31mgCalcium: 466mgJern: 35mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Banankage i bradepande, Banankage med chokolade, Svampet banankage
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Gulerodskage med ostecreme eller Lækker nem æblekage

Tips og tricks

 • Prøv også at vende hakket chokolade i dejen sammen med bananerne!
 • Har du ikke chokoladeknapper, så læg pålægschokolade i et lag ovenpå kagen lige når den kommer ud af ovnen. Så smelter det på grund af den varme kage.
 • Bag dejen som små bananmuffins. De er super gode til at dele ud til børnefødselsdagen eller komme i fryseren til senere. Som muffins skal de bages i 15-18 minutter ved 175 grader.

Banankage med chokolade udstyr

Det eneste du får brug for til at bage denne banankage, er noget du kan piske æg og sukker med, og så en god bradepande til at bage den i.

Jeg pisker altid æg og sukker sammen i røremaskinen – vores Ankarsrum Assistent (reklamelink), men du kan også bruge en almindelig elpisker eller et piskeris hvis du har gode armmuskler!

Hvis du har en bradepande med låg (reklamelink), er det super praktisk at bage kagen i den hvis du skal have den med. Ellers kan alle bradepander bruges, bare husk at beklæd den med bagepapir inden du hælder dejen i, for at være sikker på at du kan få kagen op af formen, og den ikke sidder fast og går i stykker. Det ville være så ærgeligt!

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg