Mormors banankage med chokolade

Min mor der den bedste i verden til mange ting… At bage banankage med chokolade er ingen undtagelse. Her har jeg forsøgt mig med en variant af hendes kage, der er dog små ændringer i forhold til hendes opskrift.

Banankage med chokolade er altid et hit både hos børn og voksne. Det er en god og svampet kage, der holder sig lækker i flere dage uden at blive tør. Prøv evt. også at lave den med chokoladestykker i dejen, eller bag den som små lækre bananmuffins. De små muffins er gode til at dele ud i børnehaven eller i skolen til børnefødselsdag. Evt. pyntet med lidt slik hvis det er tilladt.

Det er en kage vi tit bager hvis vi har nogle overmodne bananer, kagen bliver nemlig bedst, hvis bananerne er rigtig godt modne. Det har ungerne også lurret, og spørger altid efter banankage når de kan se brune bananer i køkkenet. Men det smager jo også godt!

Opskrift på lækker banankage med chokolade - nem hurtig og børnevenlig kage

Banankage med chokolade opskrift

Dette er som sagt med udgangspunkt i min mors opskrift, den er dog modificeret lidt, så den bliver lige som vi bedst kan lide den.

Tip: Prøv også at vende hakket chokolade i dejen sammen med bananerne!

Banankage med chokolade opskrift

Lækker og svampet banankage med chokolade på toppen!
Ret Snack
Keyword Kage
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Portioner 1 kage

Ingredienser

  • 280 g sukker
  • 6 æg
  • 1 stang vanilje
  • 150 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 bananer gerne godt modne
  • 150 g chokoladeknapper af mørk chokolade

Fremgangsmåde

  • Start med at piske sukker og æg godt så det bliver tykt og skummende. 
  • Tilsæt derefter vanilje fra 1 vaniljestang. Smelt smøret i en gryde og sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt skiftevis mel/bagepulver og smeltet smør.
  • Når det hele er blandet godt sammen moses bananerne og vendes forsigtigt i dejen. 
  • Dejen hældes derefter i en bradepande ca. 20×30 cm og bages ved 175 grader i 45 min. 
  • Så snart kagen tages ud af ovnen drysses den med chokoladeknapper. Lad kagen køle ned og server den for dem du holder af.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også: Gulerodskage med ostecreme eller Lækker nem æblekage

Banankage med chokolade udstyr

Det eneste du får brug for til at bage denne banankage, er noget du kan piske æg og sukker med, og så en god bradepande til at bage den i.

Jeg pisker altid æg og sukker sammen i røremaskinen – vores Ankarsrum Assistent (reklamelink), men du kan også bruge en almindelig elpisker eller et piskeris hvis du har gode armmuskler!

Hvis du har en bradepande med låg (reklamelink), er det super praktisk at bage kagen i den hvis du skal have den med. Ellers kan alle bradepander bruges, bare husk at beklæd den med bagepapir inden du hælder dejen i, for at være sikker på at du kan få kagen op af formen, og den ikke sidder fast og går i stykker. Det ville være så ærgeligt!

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares