Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Kager / Chokoladekage i brandepande

Chokoladekage i brandepande

/5

1 time 45 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

/5

1 time 45 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Når der skal kage med i skole eller til arrangementer, så er sådan en chokoladekage i bradepande altså bare altid en vinder. Det er en simpel og nem opskrift, og chokoladekage med glasur kan de fleste jo lide.

nem chokoladekage i bradepande med glasur og krymmel på toppen.

Nem kage til mange personer

Chokoladekage er noget de fleste, både børn og voksne, er vilde med. Især denne svampede version, hvor der ikke er sparet på noget.

Der er en del smør i kagen, og det er altså med til at give en super svampet og smagfuld kage.

Denne tog vi med til et klassearrangement i Ellens klasse, og det er altså sådan en kage der bare er god til børnefødselsdage eller arrangementer med mange mennesker.

Pyntet med glasur og krymmel i flotte farver, så er den svær at stå for på sådan et kagebord.

stor bradepande med nem chokoladekage med hvid glasur og farvet krymmel.

Ingrediensnoter

Kakao – Der skal kakao i denne kage, og det skal være almindelig bagekakao.

Smør – Vi sparer ikke på smørret i denne kage, og det gør altså at den bliver ekstra svampet og lækker. Jeg bruger almindeligt saltet smør, du kan også bruge usaltet, og så tilsætte lidt ekstra salt selv.

Vanilje – Det smager altså godt med vanilje i denne kage, men det kan godt springes over hvis du slet ikke har noget vanilje hjemme. Du kan bruge både korn fra en vaniljestang, vaniljepasta eller vaniljepulver. Du kan også skifte noget af sukkeret ud med vaniljesukker.

Hvordan laver man chokoladekage i bradepande?

Denne kage er supernem at lave, og altid et hit hos både børn og voksne.

Først skal du tænde ovnen, så den er klar til kagen skal bages. Så er vi klar til at gå i gang med dejen.

Pisk æg, sukker og smør godt sammen, og derefter skal de tørre ingredienser sigtes i. Til sidst tilsættes kogende vand mens du stadig pisker, og så er det bare at hælde dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, og så er den klar til at komme i ovnen.

Kagen skal bage cirka 35 minutter ved 175 grader almindelig over- og undervarme.

Du kan tjekke om kagen er færdig ved at stikke i den med en kødnål eller gaffel, og se om der hænger dej ved.

Når kagen er kølet ned, røres en glasur af flormelis og varmt vand, og glasuren fordeles på kagen. Drys med krymmel, og så skal glasuren bare lige sætte sig, inden den er klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

toppen på chokoladekagen er pyntet med glasur af flormelis og krymmel i forskellige farver.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bage kagen dagen før?

Ja. Det har vi ofte gjort hvis børnene for eksempel have den med i skole om morgenen. Jeg dækker den helt lufttæt med husholdningsfilm og sætter den i viktualierummet, hvor der er lidt køligt, natten over.


Andre kager du måske vil synes om

chokoladekage med glasur og krymmel.

Tips og Tricks

  • Dejen ser tynd ud
    • Når du har hældt det kogende vand i dejen, så kan den godt se meget tynd ud. Det er altså ikke fordu du har lavet fejl, men der er meget væske i dejen, for at gøre kagen luftig og svampet. Den skal nok blive helt perfekt, når den er bagt.

Serveringsforslag

  • Server kagen til uddeling til børnefødselsdagen i skolen eller børnehaven.
  • Brug kagen til sommerfesten for mange mennesker.

Andre versioner af kagen

Chokoladekage med smørcreme
Opskrift på chokoladekage med smørkage
Stor chokoladekage i bradepande, som er pyntet med smørcreme. Den er perfekt til fødselsdag, børnefødselsdag og til at dele ud i skolen eller børnehaven. Du kan pynte kagen med navn, blomster, flag eller noget helt andet, efter fødselarens ønsker.
Gå til opskrift
chokoladekage med smørcreme i en bradepande, smørcremen er rød og hvid og sprøjtet ud med en stjernetylle som et Dansk flag.

Elsker du chokoladekage?

Prøv også vores opskrift på Chokolade cupcakes med chokoladefrosting eller Chokolademuffins med chokoladestykker.
hel bradepande med chokoladekage.

Opskrift på stor svampet chokoladekage

Her får du vores opskrift på en stor chokoladekage i bradepande. Den er lækker og svampet, og toppet med glasur og krymmel.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften hvis du skal bruge en nem chokoladekage til mange mennesker. Det er den opskrift vi altid bruger, når der skal bages en stor plade chokoladekage.

nem chokoladekage i bradepande med glasur og krymmel på toppen.
Ingen stemmer endnu

Chokoladekage i bradepande

Nem chokoladekage med glasur og krymmel i stor bradepande. Det er en skøn og nem kage til mange mennesker, som er perfekt til uddeling i skolen eller til sommerfester eller børnefødselsdage.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Nedkøling og pyntning 1 time
Samlet tid 1 time 45 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 30 personer
Kalorier 328 kcal

Udstyr

Ingredienser

Chokoladekage

  • 500 g smør
  • 6 æg
  • 600 g sukker
  • 400 g hvedemel
  • 50 g kakao
  • 2 spsk bagepulver
  • 1 spsk vaniljepasta
  • 1 knsp salt
  • 3 dl vand, kogende

Glasur

  • 500 g flormelis
  • Vand
  • Krymmel

Sådan gør du

Chokoladekage

  • Jeg bruger altid min røremaskine til denne kage, da det er en stor portion dej at røre sammen i hånden.
  • Smelt smørret i en gryde og hæld det op i røreskålen til røremaskinen.
    500 g smør
  • Tilsæt så æg og sukker og rør det hele godt sammen. Sigt hvedemel, kakao og bagepulver ned i skålen og tilsæt vaniljepasta og salt. Rør dejen sammen.
    6 æg, 600 g sukker, 400 g hvedemel, 50 g kakao, 2 spsk bagepulver, 1 spsk vaniljepasta, 1 knsp salt
  • Kog vandet op, og hæld det kogende vand i dejen i en tynd stråle mens maskinen stadig kører. Når alt vandet er tilsat, hældes dejen over i en bradepande beklædt med bagepapir.
    3 dl vand
  • Bag kagen ved 175 grader almindelig over- og undervarme i 35 minutter. Tjek med en kødnål eller en gaffel at kagen er færdig og at der ikke hænger dej på nålen når du stikker den ned midt i kagen og trækker den op igen. Hvis kagen ikke er færdigbagt, skal du give den lidt længere.
  • Når kagen er færdig, tages den ud af ovnen, og køler helt ned inden den pyntes med glasur.

Pyntning med glasur

  • Kom flormelis i en skål, og tilsæt et par skefulde varmt vand ad gangen indtil du har en glasur der er jævn og tyk, men stadig flydende i konsistensen.
    500 g flormelis, Vand
  • Fordel glasuren ud over kagen, og drys med krymmel på toppen.
    Krymmel

Noter

Farvning af glasuren

Vil du have glasur i en anden farve? Så kan du komme nogle dråber frugtfarve i. Start med frugtfarven før du kommer vand i, da frugtfarven også vil gøre glasuren tyndere.

Vil du lave en mindre kage?

Denne kage passer til en stor bradepande. En af dem der passer i en almindelig ovn, og som måler cirka 35×40 cm. Vil du lave den i en mindre bradepande, så passer en halv portion til en bradepande på cirka 25×30 cm.

Alternativer til glasur

Vil du gøre kagen lidt ekstra lækker og luksus, så kom smørcreme eller chokoladefrosting på toppen i stedet for almindelig glasur.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 328kcalKulhydrater: 48gProtein: 3gFedt: 15gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 69mgNatrium: 141mgKalium: 56mgFibre: 1gSukker: 37gA-vitamin: 464IUCalcium: 18mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.