Nem chokoladekage med glasur og krymmel i stor bradepande. Det er en skøn og nem kage til mange mennesker, som er perfekt til uddeling i skolen eller til sommerfester eller børnefødselsdage.
Jeg bruger altid min røremaskine til denne kage, da det er en stor portion dej at røre sammen i hånden.
Smelt smørret i en gryde og hæld det op i røreskålen til røremaskinen.
500 g smør
Tilsæt så æg og sukker og rør det hele godt sammen. Sigt hvedemel, kakao og bagepulver ned i skålen og tilsæt vaniljepasta og salt. Rør dejen sammen.
6 æg, 600 g sukker, 400 g hvedemel, 50 g kakao, 2 spsk bagepulver, 1 spsk vaniljepasta, 1 knsp salt
Kog vandet op, og hæld det kogende vand i dejen i en tynd stråle mens maskinen stadig kører. Når alt vandet er tilsat, hældes dejen over i en bradepande beklædt med bagepapir.
3 dl vand
Bag kagen ved 175 grader almindelig over- og undervarme i 35 minutter. Tjek med en kødnål eller en gaffel at kagen er færdig og at der ikke hænger dej på nålen når du stikker den ned midt i kagen og trækker den op igen. Hvis kagen ikke er færdigbagt, skal du give den lidt længere.
Når kagen er færdig, tages den ud af ovnen, og køler helt ned inden den pyntes med glasur.
Pyntning med glasur
Kom flormelis i en skål, og tilsæt et par skefulde varmt vand ad gangen indtil du har en glasur der er jævn og tyk, men stadig flydende i konsistensen.
500 g flormelis, Vand
Fordel glasuren ud over kagen, og drys med krymmel på toppen.
Krymmel
Noter
Farvning af glasuren
Vil du have glasur i en anden farve? Så kan du komme nogle dråber frugtfarve i. Start med frugtfarven før du kommer vand i, da frugtfarven også vil gøre glasuren tyndere.
Vil du lave en mindre kage?
Denne kage passer til en stor bradepande. En af dem der passer i en almindelig ovn, og som måler cirka 35x40 cm. Vil du lave den i en mindre bradepande, så passer en halv portion til en bradepande på cirka 25x30 cm.
Alternativer til glasur
Vil du gøre kagen lidt ekstra lækker og luksus, så kom smørcreme eller chokoladefrosting på toppen i stedet for almindelig glasur.