Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Kager / Chokoladekage med smørcreme i bradepande

Chokoladekage med smørcreme i bradepande

5

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

45 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker en god chokoladekage i bradepande, og det er noget vi laver igen og igen. Når det er fødselsdag, så gør vi gerne lidt ekstra ud af det, og laver chokoladekage med smørcreme. Man kan pynte den som et flag, skrive navne med cremen eller bruge fantasien når det gælder pynten.

chokoladekage med smørcreme i en bradepande, smørcremen er rød og hvid og sprøjtet ud med en stjernetylle som et Dansk flag.

Dekoration med smørcreme

Smørcreme smager bare godt, det kommer vi ikke udenom, og på en svampet chokoladekage, gør det også underværker.

Det er noget mange børn synes om, og vi har endnu ikke serveret denne til nogen der ikke synes den var lækker. Og vi har brugt den til flere børnefødselsdage, og til at dele ud i klassen og børnehaven.

Det er en helt klassisk chokoladekage i bradepande, hvor vi så bruger smørcremen som en dekoration, men også som et super lækkert element på toppen af kagen.

Smørcreme kan man gøre næsten alting med, det kan farves i alverdens farver og sprøjtes ud lige som man gerne vil pynte sin kage.

Det kan for eksempel være som et flag, man kan skrive navnet på fødselaren, eller man kan bare sprøjte smukke blomster eller fine små dutter i forskellige farver. Du kan altså tilpasse den præcis med de farver og den dekoration du gerne vil.

brandepande med chokoladekage med farvet smørcreme, der er sprøjtet ud i små dutter som et Dansk flag til fødselsdag.

Ingrediensnoter

Smør – Der skal en del smør i denne kage, både i selve chokoladekagen og i smørcremen. Men det er også en stor kage, så det skal du ikke være bange for. Smør gør både noget godt for smagen, og bidrager også til en svampet konsistens.

Kakao – Der skal bruges kakao i denne opskrift. Her er det rigtigt kakaopulver du skal bruge, altså bagekakao, som du finder i bagesektionen i supermarkedet. Det er en smule bittert, men det er perfekt når det kommer i sådan en kage sammen med sukker og de andre ingredienser.

Vanilje – Jeg bruger vaniljepasta, for det giver en god vaniljesmag. Hvis du ikke har vaniljepasta kan du skifte et par skefulde sukker eller flormelis ud med vaniljesukker, eller bruge kornene fra en vaniljestang.

Farve til smørcreme – Jeg har her på siden flere eksempeler på hvordan kagen kan pyntes. Den der er pyntet som et flag, der har jeg farvet den røde smørcreme med pastafarve. Der skal ret meget i for at få den klare røde farve. Kagen med navnet på, der har jeg brugt frugtfarve, for her ønskede fødselaren pastelfarver. Begge typer af farver kan bruges til at farve smørcreme, men det er svært at få helt klare farver med frugtfarve.

Hvordan laver man kagen?

Denne kage er virkelig nem at lave, og så er den bare lækker og super børnevenlig.

Først skal du lave selve kagen. Det er en klassisk chokoladekage, som nemt kan røres sammen på røremaskinen. Den består af smør, æg og sukker som piskes sammen inden der tilsættes mel, kakao, bagepulver, salt, vanilje og til sidst kogende vand der er med til at gøre kagen ekstra svampet.

Når dejen er klar skal den i en bradepande, og så bages den i ovnen i cirka 35 minutter. Når den er færdigbagt, skal den køle ned inden den kan pyntes med smørcreme.

Smørcremen laves ved at piske blødt smør og tilsætte vaniljepasta og flormelis. Når cremen er glat, kan den deles op og farves i forskellige farver alt efter hvordan kagen skal pyntes.

Sprøjt cremen ud på kagen, og så er den sådan set klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Chokoladekage med smørcreme i 4 forskellige farver, hvor der er skrevet navnet "Ellen" og lavet små blomster med smørcremen i forskellige farver.

Ofte stillede spørgsmål

Kan kagen bages dagen før?

Ja, det gør jeg selv ofte. Selve kagen kan dækkes over med film når den er kølet ned, og stå køligt til dagen efter. Den behøver ikke komme i køleskabet før den er pyntet med smørcreme.

Andre kageopskrifter du måske vil synes om

Sådan dekoreres kagen med smørcreme i en sprøjtepose med stjernetyl, der sprøjtes ud i små dutter som tilsammen danner et flag.

Tips og tricks til opskriften

Pynt kagen præcis som du har lyst til. Et flot fødselsdagsflag er perfekt til lidt ældre fødselarer, mens navn og alder altid er et hit hos børnene. Er du kreativ, så kan du måske komme på endnu sjovere måder selv?

Serveringsforslag

  • Server kagen som uddeling i skolen eller til børnefødselsdagen.
  • Skal du bage til spejderlejr eller lejrskolen? Så er denne kage også altid et hit, du kan eventuelt springe smørcremen over, og nøjes med at pynte med glasur og krymmel.

Elsker du denne kage?

Prøv også vores opskrift på Chokolade cupcakes med smørcreme
alle de små dutter af smørcreme danner tilsammen det samlede flag.
Navn skrevet på chokoladekage med smørcreme lavet i små dutter med en sprøjtepose

Opskrift på fødelsdagskage i bradepande

Her får du vores opskrift på en klassisk fødselsdagskage. Det er en svampet chokoladekage med smørcreme, som er bagt i en bradepande og passer til omkring 30 børn. Derfor er den helt perfekt at have med til børnefødselsdagen.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og lave en fin kage til den næste fødselsdag hjemme hos Jer.

chokoladekage med smørcreme i en bradepande, smørcremen er rød og hvid og sprøjtet ud med en stjernetylle som et Dansk flag.
5 fra 2 stemmer

Chokoladekage med smørcreme

Opskrift på chokoladekage med smørkage
Stor chokoladekage i bradepande, som er pyntet med smørcreme. Den er perfekt til fødselsdag, børnefødselsdag og til at dele ud i skolen eller børnehaven. Du kan pynte kagen med navn, blomster, flag eller noget helt andet, efter fødselarens ønsker.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 30 personer
Kalorier 449 kcal

Udstyr

Ingredienser

Chokoladekage

  • 500 g smør
  • 6 æg
  • 600 g sukker
  • 400 g hvedemel
  • 50 g kakao
  • 2 spsk bagepulver
  • 1 spsk vaniljepasta
  • 1 knsp salt
  • 3 dl vand, kogende

Smørcreme

  • 500 g smør, blødt
  • 1 spsk vaniljepasta
  • 500 g flormelis
  • Frugtfarve eller pastafarve

Sådan gør du

Chokoladekage

  • Jeg bruger altid min røremaskine til denne kage, da det er en stor portion dej at røre sammen i hånden.
  • Smelt smørret i en gryde og hæld det op i røreskålen.
    500 g smør
  • Tilsæt æg og sukker og rør det hele godt sammen. Sigt herefter hvedemel, kakao og bagepulver ned i skålen og tilsæt også vaniljepasta og salt. Rør dejen sammen.
    6 æg, 600 g sukker, 400 g hvedemel, 50 g kakao, 2 spsk bagepulver, 1 spsk vaniljepasta, 1 knsp salt
  • Kog vandet op, og hæld det kogende vand i dejen i en tynd stråle mens maskinen stadig kører. Når alt vandet er tilsat, hældes dejen over i bradepanden, som er beklædt med bagepapir.
    3 dl vand
  • Bag kagen ved 175 grader almindelig over- og undervarme i 35 minutter. Tjek med en kødnål at kagen er færdig og at der ikke hænger dej på nålen når du stikker den ned midt i kagen og trækker den op igen. Hvis kagen ikke er færdigbagt, skal du give den lidt længere.
  • Når kagen er færdig, tages den ud af ovnen, og køler helt ned inden den pyntes med smørcreme.

Pyntning med smørcreme

  • Kom det bløde smør i røremaskinen og pisk til det er luftigt. Tilsæt vaniljepasta og herefter flormelis lidt af gangen. Når cremen er helt glat, kan du dele den op og farve de enkelte dele i forskellige farver, alt efter hvordan du vil pynte den.
    500 g smør, 1 spsk vaniljepasta, 500 g flormelis, Frugtfarve eller pastafarve
  • Kom den farvede smørcreme i sprøjteposer med stjernetylle og sprøjt den ud på kagen i det mønster du har lyst til. Du kan for eksempel lave et dansk flag eller skrive navnet på den der har fødselsdag.

Noter

Opbevaring

Når kagen er pyntet med smørcreme bør du opbevare den køligt. Tag den gerne ud af køleskabet 30 minutter inden den skal serveres.

Farvning af smørcreme

Du kan bruge frugtfarve eller pastafarve til at farve smørcremen med. Hvis du vil lave klare farver, som for eksempel den røde her på billederne, så bør du bruge pastafarve. Pastelfarverne du kan se på nogle af billederne her på siden er lavet med frugtfarve.

Vil du lave en mindre kage?

Denne kage passer til en stor bradepande. En af dem der passer i en almindelig ovn, og som måler cirka 35×40 cm. Vil du lave den i en mindre bradepande, så passer en halv portion til en bradepande på cirka 25×30 cm.

Alternativer til smørcreme

Hvis du helst vil være fri for smørcreme på toppen af kagen, så kan du pynte den med helt almindelig glasur. Det laver du ved at komme lidt vand i en skål flormelis og røre det sammen indtil konsistensen er sej men flydende, og så kan du fordele det på kagen.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 449kcalKulhydrater: 49gProtein: 3gFedt: 28gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 104mgNatrium: 248mgKalium: 61mgFibre: 1gSukker: 37gA-vitamin: 881IUCalcium: 22mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.