Vi elsker en god chokoladekage i bradepande, og det er noget vi laver igen og igen. Når det er fødselsdag, så gør vi gerne lidt ekstra ud af det, og laver chokoladekage med smørcreme. Man kan pynte den som et flag, skrive navne med cremen eller bruge fantasien når det gælder pynten.
Dekoration med smørcreme
Smørcreme smager bare godt, det kommer vi ikke udenom, og på en svampet chokoladekage, gør det også underværker.
Det er noget mange børn synes om, og vi har endnu ikke serveret denne til nogen der ikke synes den var lækker. Og vi har brugt den til flere børnefødselsdage, og til at dele ud i klassen og børnehaven.
Det er en helt klassisk chokoladekage i bradepande, hvor vi så bruger smørcremen som en dekoration, men også som et super lækkert element på toppen af kagen.
Smørcreme kan man gøre næsten alting med, det kan farves i alverdens farver og sprøjtes ud lige som man gerne vil pynte sin kage.
Det kan for eksempel være som et flag, man kan skrive navnet på fødselaren, eller man kan bare sprøjte smukke blomster eller fine små dutter i forskellige farver. Du kan altså tilpasse den præcis med de farver og den dekoration du gerne vil.
Ingrediensnoter
Smør – Der skal en del smør i denne kage, både i selve chokoladekagen og i smørcremen. Men det er også en stor kage, så det skal du ikke være bange for. Smør gør både noget godt for smagen, og bidrager også til en svampet konsistens.
Kakao – Der skal bruges kakao i denne opskrift. Her er det rigtigt kakaopulver du skal bruge, altså bagekakao, som du finder i bagesektionen i supermarkedet. Det er en smule bittert, men det er perfekt når det kommer i sådan en kage sammen med sukker og de andre ingredienser.
Vanilje – Jeg bruger vaniljepasta, for det giver en god vaniljesmag. Hvis du ikke har vaniljepasta kan du skifte et par skefulde sukker eller flormelis ud med vaniljesukker, eller bruge kornene fra en vaniljestang.
Farve til smørcreme – Jeg har her på siden flere eksempeler på hvordan kagen kan pyntes. Den der er pyntet som et flag, der har jeg farvet den røde smørcreme med pastafarve. Der skal ret meget i for at få den klare røde farve. Kagen med navnet på, der har jeg brugt frugtfarve, for her ønskede fødselaren pastelfarver. Begge typer af farver kan bruges til at farve smørcreme, men det er svært at få helt klare farver med frugtfarve.
Hvordan laver man kagen?
Denne kage er virkelig nem at lave, og så er den bare lækker og super børnevenlig.
Først skal du lave selve kagen. Det er en klassisk chokoladekage, som nemt kan røres sammen på røremaskinen. Den består af smør, æg og sukker som piskes sammen inden der tilsættes mel, kakao, bagepulver, salt, vanilje og til sidst kogende vand der er med til at gøre kagen ekstra svampet.
Når dejen er klar skal den i en bradepande, og så bages den i ovnen i cirka 35 minutter. Når den er færdigbagt, skal den køle ned inden den kan pyntes med smørcreme.
Smørcremen laves ved at piske blødt smør og tilsætte vaniljepasta og flormelis. Når cremen er glat, kan den deles op og farves i forskellige farver alt efter hvordan kagen skal pyntes.
Sprøjt cremen ud på kagen, og så er den sådan set klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, det gør jeg selv ofte. Selve kagen kan dækkes over med film når den er kølet ned, og stå køligt til dagen efter. Den behøver ikke komme i køleskabet før den er pyntet med smørcreme.
Andre kageopskrifter du måske vil synes om
- Mormors banankage i bradepande
- Rabarberkage
- Hindbærkage
- Havregrynskager med smørcreme
- Gulerodskage med ostecreme
Tips og tricks til opskriften
Pynt kagen præcis som du har lyst til. Et flot fødselsdagsflag er perfekt til lidt ældre fødselarer, mens navn og alder altid er et hit hos børnene. Er du kreativ, så kan du måske komme på endnu sjovere måder selv?
Serveringsforslag
- Server kagen som uddeling i skolen eller til børnefødselsdagen.
- Skal du bage til spejderlejr eller lejrskolen? Så er denne kage også altid et hit, du kan eventuelt springe smørcremen over, og nøjes med at pynte med glasur og krymmel.
Elsker du denne kage?
Prøv også vores opskrift på Chokolade cupcakes med smørcreme
Opskrift på fødelsdagskage i bradepande
Her får du vores opskrift på en klassisk fødselsdagskage. Det er en svampet chokoladekage med smørcreme, som er bagt i en bradepande og passer til omkring 30 børn. Derfor er den helt perfekt at have med til børnefødselsdagen.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og lave en fin kage til den næste fødselsdag hjemme hos Jer.
Chokoladekage med smørcreme
Udstyr
- Wilfa Probaker røremaskine (reklamelink)
- Bradepande 35×40 cm
- Sprøjtepose
- Stjernetyl
Ingredienser
Chokoladekage
- 500 g smør
- 6 æg
- 600 g sukker
- 400 g hvedemel
- 50 g kakao
- 2 spsk bagepulver
- 1 spsk vaniljepasta
- 1 knsp salt
- 3 dl vand, kogende
Smørcreme
- 500 g smør, blødt
- 1 spsk vaniljepasta
- 500 g flormelis
- Frugtfarve eller pastafarve
Sådan gør du
Chokoladekage
- Jeg bruger altid min røremaskine til denne kage, da det er en stor portion dej at røre sammen i hånden.
- Smelt smørret i en gryde og hæld det op i røreskålen.500 g smør
- Tilsæt æg og sukker og rør det hele godt sammen. Sigt herefter hvedemel, kakao og bagepulver ned i skålen og tilsæt også vaniljepasta og salt. Rør dejen sammen.6 æg, 600 g sukker, 400 g hvedemel, 50 g kakao, 2 spsk bagepulver, 1 spsk vaniljepasta, 1 knsp salt
- Kog vandet op, og hæld det kogende vand i dejen i en tynd stråle mens maskinen stadig kører. Når alt vandet er tilsat, hældes dejen over i bradepanden, som er beklædt med bagepapir.3 dl vand
- Bag kagen ved 175 grader almindelig over- og undervarme i 35 minutter. Tjek med en kødnål at kagen er færdig og at der ikke hænger dej på nålen når du stikker den ned midt i kagen og trækker den op igen. Hvis kagen ikke er færdigbagt, skal du give den lidt længere.
- Når kagen er færdig, tages den ud af ovnen, og køler helt ned inden den pyntes med smørcreme.
Pyntning med smørcreme
- Kom det bløde smør i røremaskinen og pisk til det er luftigt. Tilsæt vaniljepasta og herefter flormelis lidt af gangen. Når cremen er helt glat, kan du dele den op og farve de enkelte dele i forskellige farver, alt efter hvordan du vil pynte den.500 g smør, 1 spsk vaniljepasta, 500 g flormelis, Frugtfarve eller pastafarve
- Kom den farvede smørcreme i sprøjteposer med stjernetylle og sprøjt den ud på kagen i det mønster du har lyst til. Du kan for eksempel lave et dansk flag eller skrive navnet på den der har fødselsdag.
Noter
Opbevaring
Når kagen er pyntet med smørcreme bør du opbevare den køligt. Tag den gerne ud af køleskabet 30 minutter inden den skal serveres.Farvning af smørcreme
Du kan bruge frugtfarve eller pastafarve til at farve smørcremen med. Hvis du vil lave klare farver, som for eksempel den røde her på billederne, så bør du bruge pastafarve. Pastelfarverne du kan se på nogle af billederne her på siden er lavet med frugtfarve.Vil du lave en mindre kage?
Denne kage passer til en stor bradepande. En af dem der passer i en almindelig ovn, og som måler cirka 35×40 cm. Vil du lave den i en mindre bradepande, så passer en halv portion til en bradepande på cirka 25×30 cm.Alternativer til smørcreme
Hvis du helst vil være fri for smørcreme på toppen af kagen, så kan du pynte den med helt almindelig glasur. Det laver du ved at komme lidt vand i en skål flormelis og røre det sammen indtil konsistensen er sej men flydende, og så kan du fordele det på kagen.Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hej
Kan kagen fryses ?
Skal bruge den til 120 års fødselsdag
Mvh
Eileen Møller Hansen
Hej Eileen
Ja du kan godt fryse kagen, jeg ville nok fryse den uden smørcreme på toppen, for at få det pæneste resultat. Når kagen er tøet op, kan du pynte den med smørcreme.
Mvh Tina
Hej Tina
Tak for svar, jeg glæder mig til at se mit eget resultat ☺️
Mvh
Eileen