Madformadelskere / Søde sager / Kager / Kagemand af chokoladekage

Kagemand af chokoladekage

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Ingen fødselsdag uden kagemand! Her i huset får man lov at bestemme hvilken kage man vil have til sin fødselsdag, og i år valgte Ellen en kagemand af chokoladekage.

Den er super nem at lave, og det er en kage de fleste kan lide, derfor er den skøn til børnefødselsdage.

Det er en lækker, svampet chokoladekage pyntet med glasur, marcipan og selvfølgelig masser af slik.

kagemand af chokoladekage pyntet med glasur, marcipan og slik.

Flere søde sager

Opskrift

Kagemand af chokoladekage

5 fra 1 stemme
Nem chokoladekage i bradepande pyntet med glasur, slik og marcipan som kagemand eller kagedame. Det er en nem kagemand, som de fleste, både børn og voksne, vil synes om.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Nedkøling og pyntning 1 time
Samlet tid 1 time 45 minutter
Antal15 personer

Ingredienser
 

Chokoladekage
  • 250 g smør
  • 3 æg
  • 300 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 25 g kakao
  • 1 spsk bagepulver
  • ½ spsk vaniljepasta
  • 1 knsp salt
  • 1 ½ dl vand, kogende
Pynt
  • 50 g marcipan
  • 50 g mørk chokolade
  • 150 g flormelis
  • Vand
  • Slik, til pynt

Udstyr

Fremgangsmåde
 

Chokoladekage
  1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Smelt smørret i en gryde og hæld det op i en røreskål.
    250 g smør
  3. Tilsæt så æg og sukker og pisk det hele godt sammen. Sigt hvedemel, kakao og bagepulver ned i skålen og tilsæt vaniljepasta og salt. Rør dejen sammen.
    3 æg, 300 g sukker, 200 g hvedemel, 25 g kakao, 1 spsk bagepulver, ½ spsk vaniljepasta, 1 knsp salt
  4. Kog vandet op, og hæld det kogende vand i dejen i en tynd stråle mens du rører. Når alt vandet er tilsat, hældes dejen over i en bradepande eller et ildfast fad på cirka 25×35 cm, beklædt med bagepapir.
    1 ½ dl vand
  5. Bag kagen ved 175 grader almindelig over- og undervarme i 35 minutter. Tjek med en kødnål eller en gaffel at kagen er færdig og at der ikke hænger dej på nålen når du stikker den ned midt i kagen og trækker den op igen. Hvis kagen ikke er færdigbagt, skal du give den lidt længere.
  6. Når kagen er færdig, tages den ud af ovnen, og køler helt ned inden den skal pyntes.
Pyntning
  1. Rul marcipanen tyndt ud, og brug en lille tallerken til at skære en rund form du kan bruge som ansigt.
    50 g marcipan
  2. Smelt chokoladen i vandbad eller i mikrobølgeovnen, og kom det i en lille sprøjtepose. Tegn ansigtet med chokolade, og læg det over på kagen. Jeg har her også brugt chokoladen til at skrive navn på nogle skumfiduser jeg har klippet i tynde stykker.
    50 g mørk chokolade
  3. Kom flormelis i en skål, og tilsæt et par skefulde varmt vand ad gangen indtil du har en glasur der er jævn og tyk, men stadig flydende i konsistensen. Fordel glasuren på den del af kagen du vil have glasur, og pynt med slik ovenpå.
    150 g flormelis, Vand, Slik

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 328kcalKulhydrater: 48gProtein: 3gFedt: 15gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 69mgNatrium: 141mgKalium: 56mgFibre: 1gSukker: 37gA-vitamin: 464IUCalcium: 18mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Vanilje – I stedet for vaniljepasta kan du bruge korn fra en vaniljestang eller vaniljepulver. Du kan også erstatte 2 spsk. af sukkeret med vaniljesukker.
Slik til pynt – Det er kun fantasien der sætter grænsen for hvordan du vil pynte din kage, så køb Jeres yndlingsslik, og vær kreativ med pyntningen.

Bagning og pyntning

Glasur – Vil du have glasur i en anden farve? Så kan du komme nogle dråber frugtfarve i. Start med frugtfarven før du kommer vand i, da frugtfarven også vil gøre glasuren tyndere. Du kan også vælge at bruge smørcreme eller chokoladefrosting på toppen i stedet for almindelig glasur.
Størrelse på kagen – Denne kage passer til en bradepande på cirka 25×35 cm. Skal du lave en større kage, så kan du bruge en stor bradepande som dem der passer i en almindelig ovn, og måler cirka 35×40 cm, og lave en dobbeltportion af dejen her. Bagetiden er den samme, og du kan fint pynte den som en kagemand eller -kone på samme måde.
Firkantet kage eller udskæring – Du kan vælge at lave en firkantet kagemand eller -kone som vi gør her, eller du kan skære kagen ud og forme den som en person hvis du hellere vil det.

Opbevaring og holdbarhed

Denne kage holder sig svampet og lækker ret længe, så du kan sagtens bage den dagen før den skal spises. Pak den godt og lufttæt ind i husholdningsfilm, og lad den stå på køkkenbordet eller i et køligt viktualierum. Undgå at sætte den i køleskabet, så vil den blive tør.
Du kan fint fryse rester af kagen ned hvis I ikke får den spist inden for nogle dage.
 

Tilføj dine egne noter

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
kagekone af chokoladekage med marcipan, slik, glasur og flettet hår.

Andre kagemænd og -koner

En kommentar til “Kagemand af chokoladekage”

  1. 5 stars
    Det her er vores go to-opskrift når vi skal lave en nem og hurtig kagemand som alle i familien elsker!

    Svar
5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.