Ingen fødselsdag uden kagemand! Her i huset får man lov at bestemme hvilken kage man vil have til sin fødselsdag, og i år valgte Ellen en kagemand af chokoladekage.
Den er super nem at lave, og det er en kage de fleste kan lide, derfor er den skøn til børnefødselsdage.
Det er en lækker, svampet chokoladekage pyntet med glasur, marcipan og selvfølgelig masser af slik.

Flere søde sager
Ingredienser
Udstyr
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig over- og undervarme.
- Smelt smørret i en gryde og hæld det op i en røreskål.250 g smør
- Tilsæt så æg og sukker og pisk det hele godt sammen. Sigt hvedemel, kakao og bagepulver ned i skålen og tilsæt vaniljepasta og salt. Rør dejen sammen.3 æg, 300 g sukker, 200 g hvedemel, 25 g kakao, 1 spsk bagepulver, ½ spsk vaniljepasta, 1 knsp salt
- Kog vandet op, og hæld det kogende vand i dejen i en tynd stråle mens du rører. Når alt vandet er tilsat, hældes dejen over i en bradepande eller et ildfast fad på cirka 25×35 cm, beklædt med bagepapir.1 ½ dl vand
- Bag kagen ved 175 grader almindelig over- og undervarme i 35 minutter. Tjek med en kødnål eller en gaffel at kagen er færdig og at der ikke hænger dej på nålen når du stikker den ned midt i kagen og trækker den op igen. Hvis kagen ikke er færdigbagt, skal du give den lidt længere.
- Når kagen er færdig, tages den ud af ovnen, og køler helt ned inden den skal pyntes.
- Rul marcipanen tyndt ud, og brug en lille tallerken til at skære en rund form du kan bruge som ansigt.50 g marcipan
- Smelt chokoladen i vandbad eller i mikrobølgeovnen, og kom det i en lille sprøjtepose. Tegn ansigtet med chokolade, og læg det over på kagen. Jeg har her også brugt chokoladen til at skrive navn på nogle skumfiduser jeg har klippet i tynde stykker.50 g mørk chokolade
- Kom flormelis i en skål, og tilsæt et par skefulde varmt vand ad gangen indtil du har en glasur der er jævn og tyk, men stadig flydende i konsistensen. Fordel glasuren på den del af kagen du vil have glasur, og pynt med slik ovenpå.150 g flormelis, Vand, Slik
Det her er vores go to-opskrift når vi skal lave en nem og hurtig kagemand som alle i familien elsker!