Madformadelskere / Søde sager / Kager / Kagemand af vandbakkelse

Kagemand af vandbakkelse

/5

1 time 50 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

/5

1 time 50 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Ingen fødselsdag uden kage, sådan er det i hvert fald hjemme hos os. Og denne gang har vi fejret fødselsdag med en kagemand af vandbakkelse. Den er nem at lave, og så elsker børnene vandbakkelser, så det er win-win. Læs med her og se hvordan du selv kan lave den fine kagemand.

Kagemand af vandbakkelse pyntet med glasur, slik og hår samt fødselsdagsflag.

Kagemand, kagekone eller kageperson

Til fødselsdagen hører ofte en kagemand. Eller en kagekone eller kageperson, som de vist skal hedde nu.

Du kan “tegne” kagen præcis som du helst vil, om det skal være en mand, en kone eller måske et dyr af vandbakkelse.

Kagemanden er her pyntet med med hvid glasur og så selvfølgelige slik og flag.

Sådan en kagemand af vandbakkelse er skøn til børnefødselsdagen, og herhjemme er børnene helt vilde med vandbakkelser.

vandbakkelseskagemand med slik og flag.

Ingrediensnoter

Smør – Smør er vigtigt når man skal lave vandbakkelser. Det skal være rigtigt smør, jeg bruger almindeligt saltet smør.

Æg – Størrelse M/L. Størrelsen på æggene har meget at sige når man skal lave den perfekte vandbakkelsesdej, så det er vigtigt at holde øje med konsistensen på dejen, og det er ikke sikkert at man skal bruge alt ægget. Æggene skal gerne være stuetemperatur når de skal i dejen, så tag dem gerne ud af køleskabet i god tid.

Hvedemel – Almindeligt hvedemel. Jeg har her brugt den i den gule pakke fra Amo.

Hvordan laver man kagemand af vandbakkelse?

Jeg laver ret tit vandbakkelser, og det er noget jeg har lavet faktisk siden jeg var barn, så jeg er efterhånden ved at have rigtig godt styr på den der lidt drilske dej. Her vil jeg prøve at vise dig hvordan du skal gøre for at få et super godt resultat.

sådan laver du en kagemand af vandbakkelse.
  1. Først skal smør og vand i en gryde og koges op. Når smørret er smeltet og væsken koger, så skal alt melet røres i på en gang. Jeg bruger altid en træske til at røre dejen sammen med. Lad gryde stå på middel varme mens du rører den sammen, så hvedemelet bliver ristet godt af. Det er vigtigt for at få den rette konsistens. Når dejen samler sig og bliver glat og jævn, og melet er ristet godt af, så skal gryden af varmen og køle lidt ned.
  2. Når dejen ikke er helt varm, men bare lun, skal æggene piskes i. Jeg bruger piskeris på røremaskinen, men du kan også bruge en elpisker. Pisk først æggene sammen med en gaffel, og tilsæt derefter æggene lidt af gangen til dejen mens du pisker. Det er ikke sikkert du skal bruge alt ægget, det er nemlig vigtigt at holde øje med konsistensen på dejen. Den skal være glat, jævn og lidt flydende, men stadig så den kan sprøjtes ud og holde formen på bagepladen.
  3. Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl, og tegn din kagemand med dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Herefter skal kagen i ovnen og bages. Det er vigtigt ikke at åbne ovnen undervejs, da vandbakkelsen så kan falde sammen.
  4. Når kagen er bagt og kølet ned, røres en glasur af flormelis og varmt vand. Glasuren skal være tyk og sej, så den kan sprøjtes ud på kagen uden at flyde for meget ud. Herefter kan du pynte kagen med slik og flag.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

vandbakkelseskagemand pyntet med glasur, slik og flag.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave vandbakkelseskagemand dagen før?

Den er helt klart bedst på dagen hvor den er bagt, så vi anbefaler ikke at du laver den før den dag den skal serveres. Heldigvis er den hurtig at lave.


Andre vandbakkelsesopskrifter du måske vil synes om

hoved på kagemand pyntet med glasur, slik og snørrebånd som hår.

Tips og Tricks

  • Vandbakkelse der ikke falder sammen
    • Mange synes det er svært at lave vandbakkelser. Det er det faktisk ikke. Der er nogle ting du skal være opmærksom på. For det første skal du have den rette konsistens på dejen. Den må ikke være for tynd, men der skal stadig være en god mængde æg i, så dejen kan hæve op. Derudover er det vigtigt at melet bliver ristet godt af i gryden, og sidst men ikke mindst så må du ikke åbne ovnen før vandbakkelsen er færdigbagt. Læs flere gode tips til vandbakkelser her.

Serveringsforslag

  • Server til børnefødselsdagen, den er altid et hit.

Elsker du vandbakkelser?

Prøv også vores opskrift på en lækker Walesstang med vaniljecreme og frisk frugt
kagekone af vandbakkelse med slik og flag.

Opskrift på vandbakkelseskagemand

Her får du vores opskrift på en lækker kagemand af vandbakkelse. Den er ret nem at lave, og det tager heller ikke så lang tid.

Vi håber du får lyst til at lave sådan en lækker kage næste gang I skal fejre fødselsdag hjemme hos Jer.

Kagemand af vandbakkelse pyntet med glasur, slik og hår samt fødselsdagsflag.
Ingen stemmer endnu

Kagemand af vandbakkelse

Lækker og nem fødselsdagskage af vandbakkelse. Pynt vandbakkelseskagemanden, eller -konen, med glasur, slik og flag.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Nedkøling og pyntning 1 time
Samlet tid 1 time 50 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 264 kcal

Ingredienser

Vandbakkelse

  • 1,5 dl vand
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 4 æg

Glasur

  • 2 dl flormelis
  • Vand, varmt

Pynt

  • Slik
  • Sliksnørrebånd

Sådan gør du

Vandbakkelse

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Kom vand og smør i en gryde, og kog op. Når smørret er smeltet, og væsken koger, tilsættes ALT hvedemelet på en gang. Rør godt med en grydeske indtil dejen samler sig og bliver jævn og glat. Tag gryden af varmen og lad dejen køle ned i cirka 15 minutter i en skål.
    1,5 dl vand, 100 g smør, 100 g hvedemel
  • Når dejen er kølet ned, piskes æggene sammen, og piskes derefter i dejen, cirka et æg af gangen. Pisk godt imellem hvert æg – du kan bruge røremaskinen med piskeris eller en elpisker. Dejen skal være glat og så flydende at den kan sprøjtes ud, men den må ikke være for flydende, så tilsæt æggene lidt af gangen til du har den rette konsistens.
    4 æg
  • Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan "tegne" en kagemand eller kagekone med krop, arme, ben og hoved.
  • Bag vandbakkelseskagemanden ved 200 grader i 35 min til den er gylden og gennembagt. Lad den herefter køle ned på en rist inden den skal pyntes.

Pyntning

  • Når kagemanden er kølet ned, røres en tyk glasur sammen af flormelis og en lille smule varmt vand. Kom glasuren i en sprøjtepose, og tegn på kagemanden med den.
    2 dl flormelis, Vand
  • Kom herefter slik på kagemanden, og lav hår i sliksnørrebånd. Sæt også flag i kagen hvis du har lyst, og så er den klar til servering.
    Slik, Sliksnørrebånd

Noter

Konsistens og formning – Se længere oppe i blogindlægget for at se billeder af processen. Du kan se hvordan konsistensen på dejen skal være, og hvordan kagemanden formes på bagepladen.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1person (uden slik)Kalorier: 264kcalKulhydrater: 35gProtein: 4gFedt: 12gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 109mgNatrium: 113mgKalium: 47mgFibre: 0.3gSukker: 25gA-vitamin: 431IUCalcium: 18mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.