Lækker og nem fødselsdagskage af vandbakkelse. Pynt vandbakkelseskagemanden, eller -konen, med glasur, slik og flag.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Nedkøling og pyntning 1 timet
Samlet tid 1 timet50 minuttermin
Antal 8personer
Ingredienser
Vandbakkelse
1,5dlvand
100gsmør
100ghvedemel
4æg
Glasur
2dlflormelis
Vand, varmt
Pynt
Slik
Sliksnørrebånd
Sådan gør du
Vandbakkelse
Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
Kom vand og smør i en gryde, og kog op. Når smørret er smeltet, og væsken koger, tilsættes ALT hvedemelet på en gang. Rør godt med en grydeske indtil dejen samler sig og bliver jævn og glat. Tag gryden af varmen og lad dejen køle ned i cirka 15 minutter i en skål.
1,5 dl vand, 100 g smør, 100 g hvedemel
Når dejen er kølet ned, piskes æggene sammen, og piskes derefter i dejen, cirka et æg af gangen. Pisk godt imellem hvert æg - du kan bruge røremaskinen med piskeris eller en elpisker. Dejen skal være glat og så flydende at den kan sprøjtes ud, men den må ikke være for flydende, så tilsæt æggene lidt af gangen til du har den rette konsistens.
4 æg
Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan "tegne" en kagemand eller kagekone med krop, arme, ben og hoved.
Bag vandbakkelseskagemanden ved 200 grader i 35 min til den er gylden og gennembagt. Lad den herefter køle ned på en rist inden den skal pyntes.
Pyntning
Når kagemanden er kølet ned, røres en tyk glasur sammen af flormelis og en lille smule varmt vand. Kom glasuren i en sprøjtepose, og tegn på kagemanden med den.
2 dl flormelis, Vand
Kom herefter slik på kagemanden, og lav hår i sliksnørrebånd. Sæt også flag i kagen hvis du har lyst, og så er den klar til servering.
Slik, Sliksnørrebånd
Noter
Konsistens og formning - Se længere oppe i blogindlægget for at se billeder af processen. Du kan se hvordan konsistensen på dejen skal være, og hvordan kagemanden formes på bagepladen.