Populært:

Madformadelskere / Alle opskrifter / Walesstang med vaniljecreme og frisk frugt

Walesstang med vaniljecreme og frisk frugt

5

/5

1 time 50 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 50 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Skal I hygge lidt ekstra derhjemme, så kan du for eksempel bage en lækker Walesstang med vaniljecreme og frisk frugt på toppen. Det er en super nem og lækker kage, som også kan serveres som dessert. Læs med her og få vores opskrift.

walesstang med vaniljecreme og frisk frugt på skærebræt med desserttallerkener

Vandbakkelseskage

En walesstang er en kage, som er blevet spist i Danmark i mange år. Den består nederst af en vandbakkelsesstang, som pyntes med vaniljecreme, en flødecreme, frisk frugt og bær og til sidst chokolade på toppen.

Vi har her frugt jordbær, hindbær, blåbær og vindruer, men du kan bruge lige den type frugt eller bær i bedst kan lide.

Walesstænger kan du servere til eftermiddagskaffen eller som en lækker dessert. De er nemme at lave, og du kan variere dem i det uendelige nærmest.

Det er en fantastisk god sommerkage, da man kan bruge alle sommerens lækre friske bær, men den kan også sagtens serveres hele året rundt med de frugter du kan få.

klassisk walesstang med flødeskum, creme og frisk frugt samt chokolade

Ingrediensnoter

Frugt – Vi har her brugt jordbær, hindbær, blåbær og vindruer, men du kan bruge alle slags frugt og bær.

Piskefløde – For at lave den konditorcreme der er på toppen, skal du lave en vaniljecreme, som blandes med flødeskum.

Mørk chokolade – Den mørke, let bitre chokolade passer super godt til den ellers lidt søde kage.

Hvordan laver man walesstang med vaniljecreme og frisk frugt?

Det er faktisk en rigtig nem kage at lave sådan en walesstang. Først skal vi lave vandbakkelsesdejen, sprøjte den ud på en bageplade og så bage den.

Mens bunden bager, laves vaniljecremen ved at koge det hele op i en gryde mens du pisker det godt. Når cremen har rette konsistens skal den køles ned og i køleskabet.

Når bunden er bagt og afkøles skal den pyntes. Først kommes en stribe vaniljecreme på bunden, og derefter piskes en flødeskum og blandes med resten af vaniljecremen. Denne konditorcremen sprøjtes så ovenpå vaniljecremen, og til sidst toppes med friske bær eller frugt, og drysses med hakket mørk chokolade.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

walesstang med flødecreme, frugt og bær samt chokolade

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man kagen?

Når du har samlet kagen skal den på køl. Vent gerne med at samle den til maks et par timer før den skal spises, så undgår du at bunden bliver før blød.

Andre desserter med frugt du måske vil synes om

klassisk dansk flødekage med vandbakkelse, flødecreme og frugt og bær

Tips og tricks til opskriften

  • Husk at du ikke må åbne ovnen for tidligt når du bager din vandbakkelsesbund, så kan den falde sammen. Den skal være rigtig godt afbagt før du tager den ud af ovnen.
  • Hvis du ikke vil koge din egen creme, kan du sagtens bruge en pose kagecremespulver der skal blandes med mælk. Det kan købes i de fleste supermarkeder.

Serveringsforslag

  • Server på en forårsdag til eftermiddagskaffen
  • Server som en lækker sommerdessert med havens bær.

Vil du lave walesstang til påske?

Så prøv vores opskrift på en lækker Påske walesstang med appelsin curd og påskeæg
walesstang med flødeskum, vaniljecreme, jordbær, blåbær, vindruer og hindbær samt mørk chokolade
vandbakkelsesstand med flødecreme og frisk frugt og bær

Opskrift på vandbakkelsesstang med flødecreme

Her får du vores opskrift på en nem og lækker walesstang med flødeskum og friske bær. Du kan selvfølgelig variere fyldet som du selv synes.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og måske servere kagen for din familie eller dine gæster.

walesstang med vaniljecreme og frisk frugt på skærebræt med desserttallerkener
5 fra 2 stemmer

Walesstang med vaniljecreme og frisk frugt

Opskrift på walesstang med vaniljecreme og frisk frugt
Klassisk vandbakkelsesstang pyntet med vaniljecreme, konditorcreme af fløde, friske bær og hakket mørk chokolade på toppen. Det er en nem og lækker kage til foråret eller sommeren, hvor du kan bruge havens friske bær.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Nedkøling og pyntning 1 time
Samlet tid 1 time 50 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 276 kcal

Ingredienser

Vandbakkelse

  • 0,75 dl vand
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 2 æg

Vaniljecreme

  • ½ vaniljestang
  • 35 g sukker
  • 1 æg
  • 2 spsk maizena
  • 2,5 dl sødmælk

Andet

  • 2,5 dl piskefløde
  • 300 g frisk frugt eller bær
  • 25 g mørk chokolade

Sådan gør du

Vandbakkelse

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Kom vand og smør i en gryde, og kog op. Når væsken koger, tilsættes alt hvedemelet på en gang. Rør godt indtil dejen samler sig og bliver jævn og glat. Tag gryden af varmen og lad dejen køle ned i cirka 15 minutter i en skål.
    0,75 dl vand, 50 g smør, 50 g hvedemel
  • Når dejen er kølet lidt ned, piskes æggene i, et af gangen. Pisk godt imellem hvert æg. Dejen skal være glat og så flydende at den kan sprøjtes ud, men den må ikke være for flydende, så tilsæt gerne det sidste æg sammenpisket og lidt af gangen til du har den rette konsistens.
    2 æg
  • Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Stangen skal være cirka 5 cm i bredden når den er sprøjtet ud.
    vandbakkelsesdej sprøjtet ud på en bageplade
  • Bag vandbakkelsesbunden ved 200 grader i 35 min til den er gylden og gennembagt. Lad den herefter køle ned på en rist inden den pyntet. I mens den bager kan du lave vaniljecremen.

Vaniljecreme

  • Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Kom vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde sammen med alle de andre ingredienser.
    ½ vaniljestang, 35 g sukker, 1 æg, 2 spsk maizena, 2,5 dl sødmælk
  • Tænd på middel varme, og pisk konstant mens cremen koges op. Skru lidt ned når den koger, og lad den koge 2-3 minutter indtil den tykner og bliver glat.
  • Tag gryden af varmen, og hæld cremen over i en anden skål så den kan køle ned. Sæt den herefter på køl.

Pyntning

  • Kom en stribe af kagecremen midt på vandbakkelsesbunden (ca 2 cm i tykkelse). Du kan eventuelt komme cremen i en sprøjtepose og sprøjte den ud på bunden, den synes jeg er nemmest.
  • Pisk piskefløden til en luftig flødeskum, der kan holde formen. Bland flødeskummen med resten af vaniljecremen, og kom det i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt denne konditorcreme ud på tværs af stangen hen over striben af vaniljecreme.
    2,5 dl piskefløde
  • Pynt kagen med friske bær eller anden frugt og hak til sidst chokoladen og drys den ud over.
    300 g frisk frugt eller bær, 25 g mørk chokolade

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 276kcalKulhydrater: 20gProtein: 5gFedt: 20gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 5gTransfedt: 0.2gKolesterol: 113mgNatrium: 89mgKalium: 147mgFibre: 2gSukker: 11gA-vitamin: 755IUC-vitamin: 1mgCalcium: 75mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.