Skal I hygge lidt ekstra derhjemme, sรฅ kan du for eksempel bage en lรฆkker Walesstang med vaniljecreme og frisk frugt pรฅ toppen. Det er en super nem og lรฆkker kage, som ogsรฅ kan serveres som dessert. Lรฆs med her og fรฅ vores opskrift.
Vandbakkelseskage
En walesstang er en kage, som er blevet spist i Danmark i mange รฅr. Den bestรฅr nederst af en vandbakkelsesstang, som pyntes med vaniljecreme, en flรธdecreme, frisk frugt og bรฆr og til sidst chokolade pรฅ toppen.
Vi har her frugt jordbรฆr, hindbรฆr, blรฅbรฆr og vindruer, men du kan bruge lige den type frugt eller bรฆr i bedst kan lide.
Walesstรฆnger kan du servere til eftermiddagskaffen eller som en lรฆkker dessert. De er nemme at lave, og du kan variere dem i det uendelige nรฆrmest.
Det er en fantastisk god sommerkage, da man kan bruge alle sommerens lรฆkre friske bรฆr, men den kan ogsรฅ sagtens serveres hele รฅret rundt med de frugter du kan fรฅ.
Ingrediensnoter
Frugt – Vi har her brugt jordbรฆr, hindbรฆr, blรฅbรฆr og vindruer, men du kan bruge alle slags frugt og bรฆr.
Piskeflรธde – For at lave den konditorcreme der er pรฅ toppen, skal du lave en vaniljecreme, som blandes med flรธdeskum.
Mรธrk chokolade – Den mรธrke, let bitre chokolade passer super godt til den ellers lidt sรธde kage.
Hvordan laver man walesstang med vaniljecreme og frisk frugt?
Det er faktisk en rigtig nem kage at lave sรฅdan en walesstang. Fรธrst skal vi lave vandbakkelsesdejen, sprรธjte den ud pรฅ en bageplade og sรฅ bage den.
Mens bunden bager, laves vaniljecremen ved at koge det hele op i en gryde mens du pisker det godt. Nรฅr cremen har rette konsistens skal den kรธles ned og i kรธleskabet.
Nรฅr bunden er bagt og afkรธles skal den pyntes. Fรธrst kommes en stribe vaniljecreme pรฅ bunden, og derefter piskes en flรธdeskum og blandes med resten af vaniljecremen. Denne konditorcremen sprรธjtes sรฅ ovenpรฅ vaniljecremen, og til sidst toppes med friske bรฆr eller frugt, og drysses med hakket mรธrk chokolade.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.
Ofte stillede spรธrgsmรฅl
Nรฅr du har samlet kagen skal den pรฅ kรธl. Vent gerne med at samle den til maks et par timer fรธr den skal spises, sรฅ undgรฅr du at bunden bliver fรธr blรธd.
Andre desserter med frugt du mรฅske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Husk at du ikke mรฅ รฅbne ovnen for tidligt nรฅr du bager din vandbakkelsesbund, sรฅ kan den falde sammen. Den skal vรฆre rigtig godt afbagt fรธr du tager den ud af ovnen.
- Hvis du ikke vil koge din egen creme, kan du sagtens bruge en pose kagecremespulver der skal blandes med mรฆlk. Det kan kรธbes i de fleste supermarkeder.
Serveringsforslag
- Server pรฅ en forรฅrsdag til eftermiddagskaffen
- Server som en lรฆkker sommerdessert med havens bรฆr.
Vil du lave walesstang til pรฅske?
Sรฅ prรธv vores opskrift pรฅ en lรฆkker Pรฅske walesstang med appelsin curd og pรฅskeรฆg
Opskrift pรฅ vandbakkelsesstang med flรธdecreme
Her fรฅr du vores opskrift pรฅ en nem og lรฆkker walesstang med flรธdeskum og friske bรฆr. Du kan selvfรธlgelig variere fyldet som du selv synes.
Vi hรฅber du fรฅr lyst til at prรธve opskriften, og mรฅske servere kagen for din familie eller dine gรฆster.
Walesstang med vaniljecreme og frisk frugt
Ingredienser
Vandbakkelse
- 0,75 dl vand
- 50 g smรธr
- 50 g hvedemel
- 2 รฆg
Vaniljecreme
- ยฝ vaniljestang
- 35 g sukker
- 1 รฆg
- 2 spsk maizena
- 2,5 dl sรธdmรฆlk
Andet
- 2,5 dl piskeflรธde
- 300 g frisk frugt eller bรฆr
- 25 g mรธrk chokolade
Sรฅdan gรธr du
Vandbakkelse
- Tรฆnd ovnen pรฅ 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Kom vand og smรธr i en gryde, og kog op. Nรฅr vรฆsken koger, tilsรฆttes alt hvedemelet pรฅ en gang. Rรธr godt indtil dejen samler sig og bliver jรฆvn og glat. Tag gryden af varmen og lad dejen kรธle ned i cirka 15 minutter i en skรฅl.0,75 dl vand, 50 g smรธr, 50 g hvedemel
- Nรฅr dejen er kรธlet lidt ned, piskes รฆggene i, et af gangen. Pisk godt imellem hvert รฆg. Dejen skal vรฆre glat og sรฅ flydende at den kan sprรธjtes ud, men den mรฅ ikke vรฆre for flydende, sรฅ tilsรฆt gerne det sidste รฆg sammenpisket og lidt af gangen til du har den rette konsistens.2 รฆg
- Kom vandbakkelsesdejen i en sprรธjtepose og sprรธjt den ud pรฅ en bageplade beklรฆdt med bagepapir. Stangen skal vรฆre cirka 5 cm i bredden nรฅr den er sprรธjtet ud.
- Bag vandbakkelsesbunden ved 200 grader i 35 min til den er gylden og gennembagt. Lad den herefter kรธle ned pรฅ en rist inden den pyntet. I mens den bager kan du lave vaniljecremen.
Vaniljecreme
- Flรฆk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Kom vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde sammen med alle de andre ingredienser.ยฝ vaniljestang, 35 g sukker, 1 รฆg, 2 spsk maizena, 2,5 dl sรธdmรฆlk
- Tรฆnd pรฅ middel varme, og pisk konstant mens cremen koges op. Skru lidt ned nรฅr den koger, og lad den koge 2-3 minutter indtil den tykner og bliver glat.
- Tag gryden af varmen, og hรฆld cremen over i en anden skรฅl sรฅ den kan kรธle ned. Sรฆt den herefter pรฅ kรธl.
Pyntning
- Kom en stribe af kagecremen midt pรฅ vandbakkelsesbunden (ca 2 cm i tykkelse). Du kan eventuelt komme cremen i en sprรธjtepose og sprรธjte den ud pรฅ bunden, den synes jeg er nemmest.
- Pisk piskeflรธden til en luftig flรธdeskum, der kan holde formen. Bland flรธdeskummen med resten af vaniljecremen, og kom det i en sprรธjtepose med stjernetyl. Sprรธjt denne konditorcreme ud pรฅ tvรฆrs af stangen hen over striben af vaniljecreme.2,5 dl piskeflรธde
- Pynt kagen med friske bรฆr eller anden frugt og hak til sidst chokoladen og drys den ud over.300 g frisk frugt eller bรฆr, 25 g mรธrk chokolade
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her