Hjem » Kager » Hindbærkage

Hindbærkage

Haven er fuld af hindbær og hvad er så mere lækkert end den bedste hindbærkage. Lækker svampet konsistens, og med masser smag af friske hindbær. Server den sammen med en klat flødeskum og en god kop kaffe. Hvis du har lyst til at se hvordan du laver en nem hindbærkage, så læs med her og få vores opskrift.

Lækker hindbærkage med flormelis på toppen

Hindbær fra haven

Der er ikke noget bedre end at kunne gå ud i haven og plukke fra bede og i drivhuset. Vi har hele sæsonen kunne nyde godt af alle gaverne fra haven, og nu er det altså hindbær der er masser af.

Ungerne plukker, vi plukker og alligevel er der stadig masser af friske hindbær på planterne hver dag. Vi har pakket og frosset ned og, brugt af dem til rødgrød og hindbærcoulis, og nu er de altså blevet tryllet ind i en lækker nem hindbærkage.

Det er slet ikke sundt med så meget kage, men hold nu op hvor det smager godt! Og det bedste er, den kan fryses ned og gemmes til senere uden at den bliver kedelig!

Kage med hindbær fra hevn

Hvordan laver man hindbærkage?

Det er så nemt at lave den her hindbærkage, så selv for en der ikke er vant til at stå i køkkenet, så burde der være en chance for at ramme plet. Nu er det jo lidt en luksus at vi har friske hindbær i haven, men man kan altså også sagtens bruge købte bær, også frosne. Her kommer en lille gennemgang af ingredienserne og fremgangsmåde.

  • Smør
  • Æg
  • Sukker
  • Hvedemel
  • Bagepulver
  • Vanilje, Korn fra helt stang, eller vaniljepasta
  • Hindbær, Friske, eller fra frost
  • Mandelsplitter
Flot stykke hindbærkage med røde bær i snittet

Fremgangsmåden er virkelig nem. Æg og sukker piskes sammen så det bliver luftigt, så skal der vanilje i, og til sidst sigtes bagepulver og mel i dejen. Så skal det smeltede smør i, og 2/3 af hindbærrene kommes afslutningsvist i dejen og vendes rundt.

Find en springform frem, smør den og og drys den med mel, og kom dejen i. Den sidste 1/3 hindbær fordeles ud over kagen og trykkes let ned, slut af med at drysse toppen med mandelsplitter.

Nu skal kagen bages ved 180 grader i ca. 40 minutter. Lad den køle af i formen.

Smuk kage med røde hindbær

Hindbærkage opskrift

Her kommer vores opskrift på den perfekte hindbærkage. Helt perfekt smag af hindbær, og sammen med lidt knas fra mandelsplitterne, så er det intet mindre end en perfekt mundfuld. Jeg håber i får lyst til at prøve opskriften.

Lækker hindbærkage med flormelis på toppen
3.34 fra 3 stemmer

Hindbærkage opskrift

Lækker og svampet kage med friske hindbær
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 50 min
Ret Dessert, Kage
Køkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 425 kcal

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 2 stk æg, m/l
  • 200 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, kornene inden i
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 300 g hindbær, friske. Hvis du bruger frosne bær skal de være tøet helt op inden brug.
  • 50 g mandelsplitter

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader lam. ovn.
  • Find en springform frem på ca. 22 cm i diameter. Den skal smøres grundigt med smør og efter følgende drysses med mel. Det overskydende mel rystes af.
  • Smørret smeltes i en gryde, og stilles til siden så det kan køle lidt af.
  • Pisk i en røremaskine eller med en håndmixer æg og sukker sammen til det bliver hvidt og luftigt. Tilsæt vanilje og pisk det i massen.
  • Sigt mel og bagepulver i blandingen af sukker, æg og vanilje og piske det grundigt sammen til det bliver en helt glat dej. Tilsæt derefter gradvist det smeltede smør i mens der piskes til alt smørret er optaget i dejen.
  • Tilsæt 2/3 af hindbærrene til dejen og vend dem i så de bliver fordelt i dejen. Kom derefter dejen i den smurte bageform. Fordel de den sidste 1/3 af hindbærrene ud over dejen og tryk dem let ned. Drys som det sidste med mandelsplitter før springformen sættes i den forvarmede ovn.
  • Nu skal kagen bage ved 180 grader i ca. 40 minutter. Når tiden er gået kan man tjekke om kagen er helt bagt ved at stikke i den med en kniv eller kødnål. Når der ikke hænger mere dej ved, så er kage færdigbagt.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af før servering.
  • Velbekomme.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 425kcalKulhydrater: 50gProtein: 5gFedt: 24gMættet fedt: 13gKolesterol: 55mgNatrium: 241mgKalium: 133mgFibre: 4gSukker: 27gA-vitamin: 637IUC-vitamin: 10mgCalcium: 69mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Dessertkage, Efterårskage, Hindbærkage, kage med hindbær, Sommerkage
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.