Sorter efter:

Populært:

Madformadelskere / Kager / Hindbærkage

Hindbærkage

3.60

/5

50 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Haven er fuld af hindbær, og hvad er så mere lækkert end den bedste hindbærkage. Lækker svampet konsistens, og med masser smag af friske hindbær. Server den sammen med en klat flødeskum og en god kop kaffe. Hvis du har lyst til at se hvordan du laver en nem kage med hindbær , så læs med her og få vores opskrift.

Lækker hindbærkage med flormelis på toppen

Hindbær fra haven

Der er ikke noget bedre end at kunne gå ud i haven og plukke fra bede og i drivhuset. Vi har hele sæsonen kunne nyde godt af alle gaverne fra haven, og nu er det altså hindbær der er masser af.

Ungerne plukker, vi plukker og alligevel er der stadig masser af friske hindbær på planterne hver dag. Vi har pakket og frosset ned og, brugt af dem til rødgrød og hindbærcoulis, og nu er de altså blevet tryllet ind i en lækker nem hindbærkage.

Det er slet ikke sundt med så meget kage, men hold nu op hvor det smager godt! Og det bedste er, den kan fryses ned og gemmes til senere uden at den bliver kedelig!

Vi kommer gerne mandelsplitter på toppen af kagen. Smagen af mandler og hindbær passer bare super godt sammen.

Kagedejen til denne kage er faktisk sådan en all around kagedej, som vi bruger til alle mulige slags frugt- og bærkager. Vi laver den blandt andet med æbler, pærer, blommer, kirsebær, blåbær og alt hvad vi ellers kan komme i tanke om.

Dejen er også super god til muffins, så du kan sagtens også bruge den til for eksempel Hindbærmuffins. Det er kun fantasien der sætter grænsen for hvilke kager du kan bruge dejen til.

stykke af hindbærkage med kagen i baggrunden

Ingrediensnoter

Smør – Brug rigtig smør, det kan altså smages i kagen.

Æg – Hele friske æg.

Sukker – Almindeligt hvidt sukker.

Hvedemel – Almindeligt hvedemel eller kagemel.

Bagepulver – Bagepulver skal sikre en god hævning og en luftig og saftig kage.

Vanilje – Korn fra en hel vaniljestang, eller du kan bruge vaniljepasta eller vaniljepulver.

Hindbær – Helst friske bær, men du kan også bruge frosne hindbær. Lad dem gerne tø op i en si inden de kommer i kagen, så væsken kan dryppe fra inden de kommer i dejen.

Mandelsplitter – Mandler og hindbær er super lækkert sammen. Du kan også bruge mandelflager eller hele mandler som du hakker inden de kommer ovenpå kagen.

Hvordan laver man hindbærkage?

Det er så nemt at lave den her hindbærkage, så selv for en der ikke er vant til at stå i køkkenet, så burde der være en chance for at ramme plet.

Nu er det jo lidt en luksus at vi har friske hindbær i haven, men man kan altså også sagtens bruge købte bær, også frosne.

Fremgangsmåden er virkelig nem. Æg og sukker piskes sammen så det bliver luftigt, så skal der vanilje i, og til sidst sigtes bagepulver og mel i dejen. Så skal det smeltede smør i, og 2/3 af hindbærrene kommes afslutningsvist i dejen og vendes rundt.

Find en springform frem, smør den og og drys den med mel, og kom dejen i. Den sidste 1/3 hindbær fordeles ud over kagen og trykkes let ned, slut af med at drysse toppen med mandelsplitter.

Nu skal kagen bages ved 180 grader i ca. 40 minutter. Lad den køle af i formen.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Kage med hindbær fra hevn

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man kagen?

Vi plejer at opbevare rester af kagen i køleskabet. Den holder sig super lækker og saftige, også efter et par dage på køl.

Kan jeg bruge andet end hindbær?

Ja det kan du sagtens. Vi laver kagen med både æbler, pærer, kirsebær, brombær og alt muligt andet lækkert.

Andre hindbæropskrifter du måske vil synes om

Flot stykke hindbærkage med røde bær i snittet

Tips og tricks til opskriften

  • Kagen er særdeles fryseegnet, så bliver det hele ikke spist, så kom endelig resterne i fryseren til senere.
  • Du kan bage kagen med alle typer af frugt og bær, så hvis du ikke lige er til hindbær, så prøv med nogle andre.

Serveringsforslag

  • Server til en god kop kaffe eller te sammen med creme fraiche eller flødeskum.
  • Server til dessert med en kugle hjemmelavet Vaniljeis

Elsker du denne kage? Så prøv også vores opskrift på Hindbærmuffins

Smuk kage med røde hindbær

Opskrift på saftig kage med hindbær

Her kommer vores opskrift på den perfekte hindbærkage. Helt perfekt smag af hindbær, og sammen med lidt knas fra mandelsplitterne, så er det intet mindre end en perfekt mundfuld.

Jeg håber du får lyst til at prøve opskriften, og bage kagen til din familie. Fortæl os meget gerne i en kommentar hvad I synes om den hvis I prøver den.

Lækker hindbærkage med flormelis på toppen
3.60 fra 5 stemmer

Hindbærkage

Opskrift på hindbærkage
Lækker og svampet kage med friske hindbær fra haven. Server kagen med creme fraiche, flødeskum eller en god kugle vaniljeis. Du kan også sagtens lave kagen med andre typer af bær eller stykker af frugt.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 50 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 425 kcal

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 300 g hindbær, friske eller optøede og afdryppede
  • 50 g mandelsplitter

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader alm. ovn.
  • Find en springform frem på ca. 22 cm i diameter. Den skal smøres grundigt med smør og efter følgende drysses med mel. Det overskydende mel rystes af.
  • Smørret smeltes i en gryde, og stilles til siden så det kan køle lidt af.
    200 g smør
  • Pisk, i en røremaskine eller med en håndmixer, æg og sukker sammen til det bliver hvidt og luftigt. Tilsæt korn fra vaniljestangen og pisk det i massen.
    2 æg, 200 g sukker, 1 vaniljestang
  • Sigt mel og bagepulver i blandingen af sukker, æg og vanilje og pisk det grundigt sammen til det bliver en helt glat dej. Tilsæt derefter gradvist det smeltede smør i mens der piskes til alt smørret er optaget i dejen.
    200 g hvedemel, 1 tsk bagepulver
  • Tilsæt 2/3 af hindbærrene til dejen og vend dem i så de bliver fordelt i dejen. Kom derefter dejen i den smurte bageform. Fordel de den sidste 1/3 af hindbærrene ud over dejen og tryk dem let ned. Drys som det sidste med mandelsplitter før springformen sættes i den forvarmede ovn.
    300 g hindbær, 50 g mandelsplitter
  • Nu skal kagen bage ved 180 grader i ca. 40 minutter. Når tiden er gået kan man tjekke om kagen er helt bagt ved at stikke i den med en kniv eller kødnål. Når der ikke hænger mere dej ved, så er kage færdigbagt.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af før servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 425kcalKulhydrater: 50gProtein: 5gFedt: 24gMættet fedt: 13gKolesterol: 55mgNatrium: 241mgKalium: 133mgFibre: 4gSukker: 27gA-vitamin: 637IUC-vitamin: 10mgCalcium: 69mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Hindbærkage, kage med hindbær
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 29. september 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

2 kommentarer til “Hindbærkage”

  1. 1 star
    Jeg bagte kagen i dag, og det gik helt galt. Jeg fulgte opskriften, men det eneste jeg gjorde anderledes, var at jeg bare smurte den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg gav den 30 min, da jeg tænkte at den var i et tyndere lag end skrevet i opskriften, så den skulle have mindre tid. Den var ikke færdig så jeg puttede den ind på eftervarmen indtil ovnen stoppede. Det var heller ikke nok for min problematiske hindbærkage. Jeg satte den ind på 120 grader, og lod den stå ca en time. Så skruede jeg op på 140 og gav den en time mere. Kan det være rigtigt at man giver en kage 2,5 timer og den stadig ikke er færdig? Hvad skulle jeg have gjort anderledes?
    Dbh Sofia 🙂

    Svar
    • Hej Sofia.

      Det var da godt nok en træls oplevelse. Umiddelbart er det svært for mig at svare på hvad der er gået galt for dig.
      Et godt råd hvis man bruger frosne bær er at lade dem tø op og dryppe af i en si, for at undgå for meget væske i dejen.
      Alle ovne varmer forskelligt, og det kan måske også spille ind, men 2,5 timer lyder alligevel helt vildt.

      Jeg håber du får mod på at prøve igen, for det er faktisk en rigtig god kage.

      De bedste hilsner

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.