Madformadelskere / Alle opskrifter / Hindbærmuffins

Hindbærmuffins

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Hindbærrene er ved at være perfekt modne, og har du også mange i haven, så bør du prøve de her lækre svampede hindbærmuffins med mandelflager på toppen. De er nemme at lave, og så smager de helt fantastisk. Læs med her og få vores opskrift.

muffinsform med hindbærmuffins og friske hindbær

Skønne sommermuffins

Vi er så heldige at have masser af hindbærbuske i haven. I år er der særligt mange hindbær, og de er super gode lige nu.

Mange af vores hindbær spiser vi direkte fra busken, ungerne kan stå dernede længe og guffe de søde bær.

Nogle af dem har vi i år også brugt til dejlige muffins med hindbær.

Vi har nemlig en skøn opskrift på muffins der bliver perfekt svampede, og her fungerer hindbær altså også bare godt i.

Vil du hellere lave dem som en hel kage i springform, så se vores opskrift på Hindbærkage.

Vi elsker at bage muffins, de er så nemme lige at tage med i haven eller til stranden, og ungerne er vilde med dem.

Hvis du har hindbær i haven, så må du prøve dem, hvis ikke, så kan du også bruge frosne bær eller du kan bruge andre bær som brombær, blåbær eller endda rabarber.

hindbærmuffins med hindbær fra haven og friske hindbær ved siden af

Ingrediensnoter

Hindbær – Vi er så heldige at have masser af lækre hindbær i haven. Hvis du ikke har det, kan du købe hindbær i de fleste supermarkeder eller ved grønthandleren.

Mandelflager – Mandler og hindbær er skønt sammen. Men du kan selvfølgelig springe dem over hvis du ikke tåler mandler.

Hvedemel – Du kan bruge helt almindeligt mel, bare brug det du har i skabet.

Smør – Brug rigtig smør til denne opskrift og ikke et blandingsprodukter. Smagen bliver altså bare bedre.

Hvordan laver man hindbærmuffins?

Denne opskrift på muffins med hindbær er super nem. Du kan sagtens få børnene til at hjælpe i køkkenet, for det meste foregår med en håndmixer eller en røremaskine.

Først skal hindbærrene gøres rene, og så er du klar til at gå i gang med kagedejen.

Sukker og æg skal piskes rigtig godt, og så tilføres vanilje. Så røres hvedemel og bagepulver i, inden afkølet smeltet smør røres i lidt af gangen.

Til sidst skal 2/3 af bærrene i dejen, og så skal den i muffinsforme. De sidste bær fordeles på toppen sammen med mandelflager inden de kommes i ovnen.

Når de er bagt færdig, skal de lige køle lidt ned og så kan de serveres lune eller helt afkølede.

De smager skønt helt som de er, eller de kan serveres med lidt creme fraiche eller vaniljeis som en lækker dessert.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hjemmebagte hindbærmuffins med friske hindbær

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man hindbærmuffins?

Du kan sagtens bage dine muffins dagen før, de holder sig bløde og svampede nogle dage. Kom dem i en plastbøtte med låg eller et fad med låg, og lad dem stå køligt eller ved stuetemperatur. Lad være med at kom dem i køleskabet, så bliver de hurtigere tørre.

Kan hindbærmuffins fryses?

Ja det kan de sagtens. Kom dem i fryseposer eller plastbøtter, og læg dem i fryseren til en anden god gang.

Kan jeg bruge andet end hindbær?

Ja du kan bruge alt slags frugt eller bær. De er også lækre med brombær, blåbær eller med rabarber. Hvis du bruger rabarber, så vend dem lige i sukker inden de kommes i dejen.

Kan jeg bruge frosne hindbær?

Ja det kan du sagtens. Lad dem tø op i en si eller i et dørslag, så væsken kan løbe fra inden de kommer i kagedejen.

Andre muffinsopskrifter du måske vil synes om

muffins med hindbær i muffinsform med friske hindbær ved siden af

Opskrift på svampede muffins med hindbær

Her får du vores opskrift på de bedste hindbærmuffins. De er bløde og svampede, og så er de nemme at lave.

Hvis du også er så heldig at have hindbær i haven, så må du prøve dem! Ellers kan du købe hindbær i de fleste supermarkeder lige nu.

muffinsform med hindbærmuffins og friske hindbær
5 fra 3 stemmer

Hindbærmuffins

Opskrift på hindbærmuffins
Nem opskrift på svampede muffins med hindbær og mandler. De passer perfekt som en skøn forårs- eller sommerkage. De er nemme at lave, og kan serveres med creme fraiche, vaniljeis eller bare som de er.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 12 muffins
Kalorier 267 kcal

Udstyr

  • Muffinsform

Ingredienser

  • 250 g hindbær
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 20 g mandelflager

Sådan gør du

  • Vask hindbærrene godt. Hvis du bruger frosne hindbær, så lad dem tø op og dryppe af i en si, så væsken kan dryppe fra inden de kommer i dejen.
  • Tænd ovnen og forvarm den til 180 grader alm ovn.
  • Smelt smørret i en gryde og stil det til siden, så det kan køle af.
  • Forbered 12 muffinsforme.
  • Pisk æg og sukker sammen til det bliver luftigt og hvidt. Brug en røremaskine eller håndmixer. Tilsæt herefter vaniljepasta og pisk det ud i blandingen.
  • Tilsæt mel og bagepulver. Pisk langsomt det til det bliver en jævn og glat dej. Derefter tilsættes smørret lidt af gangen til dejen er blevet helt galt. Som det sidste tilsættes 2/3 af hindbærrene, og dejen vendes rundt et par gange så bærrene bliver jævnt fordelt i dejen.
  • Fordel dejen i muffinsformene. De skal fyldes cirka 2/3 op, da de hæver lidt i ovnen. Fordel de sidste hindbær på toppen af dine muffins, og drys derefter med mandelflager. Tryk hindbær og mandler let ned i dejen.
  • Bag dine muffins i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, eller til man kan stikke i midten af en muffin med en nål uden at der hænger dej ved.
  • Når dine muffins er færdige, tages de ud af ovnen til afkøling.
  • De lune muffins er nu klar til servering. De kan spises som de er, eller serveres med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1muffinKalorier: 267kcalKulhydrater: 33gProtein: 2gFedt: 15gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 36mgNatrium: 161mgKalium: 66mgFibre: 2gSukker: 18gA-vitamin: 424IUC-vitamin: 5mgCalcium: 39mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.