Hindbærrene er ved at være perfekt modne, og har du også mange i haven, så bør du prøve de her lækre svampede hindbærmuffins med mandelflager på toppen. De er nemme at lave, og så smager de helt fantastisk. Læs med her og få vores opskrift.
Skønne sommermuffins
Vi er så heldige at have masser af hindbærbuske i haven. I år er der særligt mange hindbær, og de er super gode lige nu.
Mange af vores hindbær spiser vi direkte fra busken, ungerne kan stå dernede længe og guffe de søde bær.
Nogle af dem har vi i år også brugt til dejlige muffins med hindbær.
Vi har nemlig en skøn opskrift på muffins der bliver perfekt svampede, og her fungerer hindbær altså også bare godt i.
Vil du hellere lave dem som en hel kage i springform, så se vores opskrift på Hindbærkage.
Vi elsker at bage muffins, de er så nemme lige at tage med i haven eller til stranden, og ungerne er vilde med dem.
Hvis du har hindbær i haven, så må du prøve dem, hvis ikke, så kan du også bruge frosne bær eller du kan bruge andre bær som brombær, blåbær eller endda rabarber.
Ingrediensnoter
Hindbær – Vi er så heldige at have masser af lækre hindbær i haven. Hvis du ikke har det, kan du købe hindbær i de fleste supermarkeder eller ved grønthandleren.
Mandelflager – Mandler og hindbær er skønt sammen. Men du kan selvfølgelig springe dem over hvis du ikke tåler mandler.
Hvedemel – Du kan bruge helt almindeligt mel, bare brug det du har i skabet.
Smør – Brug rigtig smør til denne opskrift og ikke et blandingsprodukter. Smagen bliver altså bare bedre.
Hvordan laver man hindbærmuffins?
Denne opskrift på muffins med hindbær er super nem. Du kan sagtens få børnene til at hjælpe i køkkenet, for det meste foregår med en håndmixer eller en røremaskine.
Først skal hindbærrene gøres rene, og så er du klar til at gå i gang med kagedejen.
Sukker og æg skal piskes rigtig godt, og så tilføres vanilje. Så røres hvedemel og bagepulver i, inden afkølet smeltet smør røres i lidt af gangen.
Til sidst skal 2/3 af bærrene i dejen, og så skal den i muffinsforme. De sidste bær fordeles på toppen sammen med mandelflager inden de kommes i ovnen.
Når de er bagt færdig, skal de lige køle lidt ned og så kan de serveres lune eller helt afkølede.
De smager skønt helt som de er, eller de kan serveres med lidt creme fraiche eller vaniljeis som en lækker dessert.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan sagtens bage dine muffins dagen før, de holder sig bløde og svampede nogle dage. Kom dem i en plastbøtte med låg eller et fad med låg, og lad dem stå køligt eller ved stuetemperatur. Lad være med at kom dem i køleskabet, så bliver de hurtigere tørre.
Ja det kan de sagtens. Kom dem i fryseposer eller plastbøtter, og læg dem i fryseren til en anden god gang.
Ja du kan bruge alt slags frugt eller bær. De er også lækre med brombær, blåbær eller med rabarber. Hvis du bruger rabarber, så vend dem lige i sukker inden de kommes i dejen.
Ja det kan du sagtens. Lad dem tø op i en si eller i et dørslag, så væsken kan løbe fra inden de kommer i kagedejen.
Andre muffinsopskrifter du måske vil synes om
- Rabarbermuffins
- Bananmuffins med chokolade
- Æblemuffins med kanel
- Citronmuffins med birkes og frosting
- Græskarmuffins
Opskrift på svampede muffins med hindbær
Her får du vores opskrift på de bedste hindbærmuffins. De er bløde og svampede, og så er de nemme at lave.
Hvis du også er så heldig at have hindbær i haven, så må du prøve dem! Ellers kan du købe hindbær i de fleste supermarkeder lige nu.
Hindbærmuffins
Udstyr
- Muffinsform
Ingredienser
- 250 g hindbær
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 2 æg
- 1 tsk vaniljepasta
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 20 g mandelflager
Sådan gør du
- Vask hindbærrene godt. Hvis du bruger frosne hindbær, så lad dem tø op og dryppe af i en si, så væsken kan dryppe fra inden de kommer i dejen.
- Tænd ovnen og forvarm den til 180 grader alm ovn.
- Smelt smørret i en gryde og stil det til siden, så det kan køle af.
- Forbered 12 muffinsforme.
- Pisk æg og sukker sammen til det bliver luftigt og hvidt. Brug en røremaskine eller håndmixer. Tilsæt herefter vaniljepasta og pisk det ud i blandingen.
- Tilsæt mel og bagepulver. Pisk langsomt det til det bliver en jævn og glat dej. Derefter tilsættes smørret lidt af gangen til dejen er blevet helt galt. Som det sidste tilsættes 2/3 af hindbærrene, og dejen vendes rundt et par gange så bærrene bliver jævnt fordelt i dejen.
- Fordel dejen i muffinsformene. De skal fyldes cirka 2/3 op, da de hæver lidt i ovnen. Fordel de sidste hindbær på toppen af dine muffins, og drys derefter med mandelflager. Tryk hindbær og mandler let ned i dejen.
- Bag dine muffins i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, eller til man kan stikke i midten af en muffin med en nål uden at der hænger dej ved.
- Når dine muffins er færdige, tages de ud af ovnen til afkøling.
- De lune muffins er nu klar til servering. De kan spises som de er, eller serveres med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her