Lækre æblemuffins med god smag af kanel og vanilje. Muffins er en super god kage til mange anledninger. De er nemme at transportere til fx. skole eller arbejde og de er lækre til både kaffen eller som dessert efter en lækker middag. Spis fx. disse muffins som dessert med en klat vaniljeis og hakkede mandler. Disse muffins er også velegnede til at fryse, så du kan nemt lave en stor portion og tage op af fryseren når du har lyst til lidt lækkert.

Æblemuffins med kanel opskrift
Her er vores opskrift på lækre og svampede æblemuffins med kanel. Præcis som en god æblekage, bare i mindre form, og så kan man jo godt hapse to!

Æblemuffins med kanel
Ingredienser
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 4 stk æg
- 1 stk vaniljestang
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 1 dl mælk
- 350 g hvedemel
- 2 stk æbler
- 3 spsk sukker
- 1 spsk kanel
Sådan gør du
- Pisk 200 g smør og 200 g sukker godt sammen. Tilsæt herefter æggene et af gangen og pisk godt i mellem hvert æg. Tilsæt vaniljekorn, bagepulver, salt og mælk, og til sidst mel lidt af gangen. Pisk det hele godt sammen til en ensartet masse.
- Bland 3 spsk. sukker og 1 spsk. kanel sammen i en lille skål. Skær æblerne ud i tern på ca 1×1 cm, og vend dem i halvdelen af kanelsukkeret. Vend herefter æblerne i dejen og fordel dejen i 16 muffinsforme. Drys lidt kanelsukker på toppen og bag dem i ca. 20-25 min. ved 200 grader.
Opbevaring og holdbarhed på æblemuffins
Disse muffins kan sagtens holde sig lækre til dagen efter hvis du bager den dagen før de skal spises. De er også fryseegnede, og du kan derfor nemt bage en portion og altid have hurtig kage i fryseren.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:
Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.