Muffins er en super god kage til mange anledninger. De er nemme at transportere til skole eller arbejde, og de er lækre til både kaffen eller som dessert efter en lækker middag. Læs med her og få vores nemme opskrift på svampede æblemuffins med kanel.
Efterårsdessert eller -kage
Det er lige nu at æblerne er i sæson, og de danske æbler er fantastiske til mange skønne efterårsdesserter og -kager.
Disse muffins er ingen undtagelse! De smager forrygende, og så er de nemme at lave.
Spis dem for eksempel som dessert med en klat vaniljeis til, eller server dem til en god kop eftermiddagskaffe. Det er også virkelig velegnede til at dele ud både i skolen eller på arbejdspladsen, da både børn og voksne elsker æblemuffins.
Vi elsker at komme rosiner i vores æblemuffins, det gør dem ekstra svampede og lækre, og bidrager med en god smag. Det kan selvfølgelig springes over hvis det ikke falder i din smag.
Sidst men ikke mindst er der mandelflager på toppen. Det giver igen god smag, og bidrager med lidt lækkert crunch på toppen.
Disse muffins er meget velegnede til at fryse. Du kan nemt lave en stor portion og tage op af fryseren når du har lyst til lidt lækkert eller du får uventede gæster. Så bliver det ikke meget nemmere.
Mere inspiration til æbler
Ingrediensnoter
Æbler – Brug modne danske æbler når de er i sæson. Gerne nogle der er lidt syrlige, det passer godt til den søde kage.
Rosiner – Der er rosiner i denne muffinsdej, det giver god smag og gør dem svampede og lækre. Hvis du ikke er vild med rosiner, kan de undlades.
Mandelflager – Mandler på toppen giver god smag og sprødhed. Du kan undlade dem hvis du ikke kan tåle nødder, eller bruge en anden type af nødder hvis du ikke er vild med mandler.
Hvordan laver man æblemuffins med kanel?
Det er ikke spor svært at lave disse lækre og svampede muffins med æbler og kanel. Det tager faktisk heller ikke ret lang tid.
Først handler det om dejen. Du starter med at piske æg og sukker meget luftigt på røremaskinen eller med en elpisker. Herefter skal der vanilje i, samt mel og bagepulver og så afkølet smeltet smør. Så skal du vende æbler og rosiner i dejen inden den skal fyldes i muffinsforme.
På toppen af dine muffins skal du lægge æbler i tynde både, drysse med kanelsukker og mandelflager, og så er de klar til at komme en tur i ovnen.
Når de kommer ud skal de køle lidt ned på en rist, og så er de klar til at sætte tænderne i.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja da! Disse æblemuffins er meget fryseegnede. Kom dem i en tætsluttende plastbøtte eller frysepose og så i fryseren. Så har du altid en hurtig kage til uventede gæster eller den uventede lækkersult.
Ja det kan du sagtens. Disse muffins kan fint holde sig saftige til næste dag. Skal de stå længere, anbefaler vi at du fryser dem ned for at de holder sig bedst muligt.
Ja. Hvis du ikke er vild med rosiner kan de bare springes over.
Ja du kan også komme hakkede hasselnødder eller valnødder på toppen af dine æblemuffins.
Andre æbleopskrifter du måske vil synes om
Opskrift på svampede muffins med æbler
Her er vores opskrift på lækre og svampede æblemuffins med kanel. Præcis som en god æblekage, bare i mindre form, og så kan man jo godt hapse to!
Server dem som de er, eller med en skefuld creme fraiche eller flødeskum til. Du kan også bruge dem som en dessert og servere en kugle god vaniljeis til dine muffins. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften af.
Æblemuffins med kanel
Ingredienser
- 200 g smør
- 2 æg
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljepasta
- 1 tsk bagepulver
- 200 g hvedemel
- 4 æbler
- 1 dl rosiner
- 2 spsk sukker
- 1 spsk kanel
- 20 g mandelflager
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde, og lad det køle ned.200 g smør
- Tænd ovnen på 180 grader. Gør 12 muffinsforme klar.
- Pisk æg og sukker til det er hvidt og luftigt i en røremaskine eller med elpisker.2 æg, 200 g sukker
- Kom vaniljepasta i, og sigt bagepulver og hvedemel i dejen. Tilsæt det afkølede smør, og rør til dejen er jævn.1 tsk vaniljepasta, 1 tsk bagepulver, 200 g hvedemel
- Skræl halvdelen af æblerne og skær dem i tern. Kom æbletern og rosinerne i dejen, og rør til de er jævnt fordelt.4 æbler, 1 dl rosiner
- Fordel dejen i muffinsforme.
- Skræl de sidste æbler, og skær dem i tynde både. Læg de tynde æblebåde på toppen af dine muffins. Bland sukker og kanel sammen, og drys med kanelsukkeret på toppen. Afslut med at drysse mandelflager ud over.2 spsk sukker, 1 spsk kanel, 20 g mandelflager
- Bag dine muffins ved 180 grader i cirka 25 minutter. Stik i dem for at tjekke om de er færdigbagte.
- Lad de færdigbagte muffins køle ned på en bagerist, og server dem gerne lune med creme fraiche eller flødeskum til.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Flere billeder af æblemuffins med kanel
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 21. maj 2015 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ️♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Efter at have lagt muffins i ovnen, så jeg at jeg ikke havde puttet smør i 🥺 Så læste jeg opskriften ellers igen, men der står slet ikke hvornår man skal tilsætte det når den er afkølet.
Hvornår skal man?
Hej Nukaaraq
Tak for din kommentar, jeg kan da godt se at smørret er smuttet fra opskriften. Nu skulle det være tilføjet, det skal røres i dejen efter hvedemel og bagepulver.
Mvh Tina