Hjem » Bagværk » Æblemuffins med kanel

Æblemuffins med kanel

Muffins er en super god kage til mange anledninger. De er nemme at transportere til skole eller arbejde, og de er lækre til både kaffen eller som dessert efter en lækker middag. Læs med her og få vores nemme opskrift på svampede æblemuffins med kanel.

æblemuffins med kanel på bagerist med æbler og mandelflager ved siden af

Efterårsdessert eller -kage

Det er lige nu at æblerne er i sæson, og de danske æbler er fantastiske til mange skønne efterårsdesserter og -kager.

Disse muffins er ingen undtagelse! De smager forrygende, og så er de nemme at lave.

Spis dem for eksempel som dessert med en klat vaniljeis til, eller server dem til en god kop eftermiddagskaffe. Det er også virkelig velegnede til at dele ud både i skolen eller på arbejdspladsen, da både børn og voksne elsker æblemuffins.

Vi elsker at komme rosiner i vores æblemuffins, det gør dem ekstra svampede og lækre, og bidrager med en god smag. Det kan selvfølgelig springes over hvis det ikke falder i din smag.

Sidst men ikke mindst er der mandelflager på toppen. Det giver igen god smag, og bidrager med lidt lækkert crunch på toppen.

Disse muffins er meget velegnede til at fryse. Du kan nemt lave en stor portion og tage op af fryseren når du har lyst til lidt lækkert eller du får uventede gæster. Så bliver det ikke meget nemmere.

bagerist med æblemuffins med kanel og mandler på topppen

Ingrediensnoter

Æbler – Brug modne danske æbler når de er i sæson. Gerne nogle der er lidt syrlige, det passer godt til den søde kage.

Rosiner – Der er rosiner i denne muffinsdej, det giver god smag og gør dem svampede og lækre. Hvis du ikke er vild med rosiner, kan de undlades.

Mandelflager – Mandler på toppen giver god smag og sprødhed. Du kan undlade dem hvis du ikke kan tåle nødder, eller bruge en anden type af nødder hvis du ikke er vild med mandler.

Hvordan laver man æblemuffins med kanel?

Det er ikke spor svært at lave disse lækre og svampede muffins med æbler og kanel. Det tager faktisk heller ikke ret lang tid.

Først handler det om dejen. Du starter med at piske æg og sukker meget luftigt på røremaskinen eller med en elpisker. Herefter skal der vanilje i, samt mel og bagepulver og så afkølet smeltet smør. Så skal du vende æbler og rosiner i dejen inden den skal fyldes i muffinsforme.

På toppen af dine muffins skal du lægge æbler i tynde både, drysse med kanelsukker og mandelflager, og så er de klar til at komme en tur i ovnen.

Når de kommer ud skal de køle lidt ned på en rist, og så er de klar til at sætte tænderne i.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

rist med æblemuffins med kanel og mandler

Ofte stillede spørgsmål

Kan æblemuffins fryses?

Ja da! Disse æblemuffins er meget fryseegnede. Kom dem i en tætsluttende plastbøtte eller frysepose og så i fryseren. Så har du altid en hurtig kage til uventede gæster eller den uventede lækkersult.

Kan jeg bage æblemuffins dagen før de skal serveres?

Ja det kan du sagtens. Disse muffins kan fint holde sig saftige til næste dag. Skal de stå længere, anbefaler vi at du fryser dem ned for at de holder sig bedst muligt.

Kan jeg undlade rosinerne?

Ja. Hvis du ikke er vild med rosiner kan de bare springes over.

Kan jeg bruge andet end mandler?

Ja du kan også komme hakkede hasselnødder eller valnødder på toppen af dine æblemuffins.

Andre æbleopskrifter du måske vil synes om

æblemuffins med kanel og mandelflager på en bagerist med æbler ved siden af

Opskrift på svampede muffins med æbler

Her er vores opskrift på lækre og svampede æblemuffins med kanel. Præcis som en god æblekage, bare i mindre form, og så kan man jo godt hapse to!

Server dem som de er, eller med en skefuld creme fraiche eller flødeskum til. Du kan også bruge dem som en dessert og servere en kugle god vaniljeis til dine muffins. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften af.

æblemuffins med kanel på bagerist med æbler og mandelflager ved siden af
5 fra 1 stemme

Æblemuffins med kanel

Opskrift på æblemuffins med kanel
Når efteråret ramme, så er det ved at være æblesæson. De danske æbler er perfekte til skønne desserter og kager. Prøv disse svampede og lækre muffins med æble og kanel. Server dem som de er eller med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 35 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 12 muffins
Kalorier 332 kcal

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • 4 æbler
  • 1 dl rosiner
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kanel
  • 20 g mandelflager

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde, og lad det køle ned.
  • Tænd ovnen på 180 grader. Gør 12 muffinsforme klar.
  • Pisk æg og sukker til det er hvidt og luftigt i en røremaskine eller med elpisker.
  • Kom vaniljepasta i, og sigt bagepulver og hvedemel i dejen. Rør til dejen er jævn.
  • Skræl halvdelen af æblerne og skær dem i tern. Kom æbletern og rosinerne i dejen, og rør til de er jævnt fordelt.
  • Fordel dejen i muffinsforme.
  • Skræl de sidste æbler, og skær dem i tynde både. Læg de tynde æblebåde på toppen af dine muffins. Bland sukker og kanel sammen, og drys med kanelsukkeret på toppen. Afslut med at drysse mandelflager ud over.
  • Bag dine muffins ved 180 grader i cirka 25 minutter. Stik i dem for at tjekke om de er færdigbagte.
  • Lad de færdigbagte muffins køle ned på en bagerist, og server dem gerne lune med creme fraiche eller flødeskum til.

Nutrition

Serving: 1muffinKalorier: 332kcalKulhydrater: 48gProtein: 4gFedt: 15gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 63mgNatrium: 174mgKalium: 181mgFibre: 3gSukker: 25gA-vitamin: 491IUC-vitamin: 3mgCalcium: 50mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD æble kanel muffins, Efterårsmuffins, Muffins med æble, muffins opskrifter, nemme muffins, Opskrifter med æbler
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Flere billeder af æblemuffins med kanel

Æblemuffins med kanel - Nem opskrift på muffins med æble og kanel

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ️♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 21. maj 2015 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.