Æbler
Vi ELSKER æbler herhjemme! Enten spiser vi dem som de er, ellers bruger vi dem i køkkenet. Her i efteråret bliver der spist rigtig mange æbler, og de er skønne at bruge i både det søde og det salte køkken.
Æbler er lækre i bagværk, kager, desserter, salater og i aftensmadsretter. Læs med her og lær mere om æbler og hvordan du kan bruge dem med inspiration i vores opskrifter. Her på siden har vi nemlig samlet alle opskrifter med æbler.
Alle opskrifter med æbler
Æblesæson
Æblesæsonen er fra august til slutningen af oktober. Det er i disse måneder du selv kan plukke æbler hvis du har et æbletræ i haven, eller kommer forbi et æbletræ i vejkanten.
Hvornår er et æble modent? Det afhænger helt af hvilken æblesort du har. Det nemmeste er at teste det. Drej æblet rundt, og se om det nemt slipper grenen, det er en god indikator for at det er klar til at blive plukket. Skær det også gerne igennem og tjek at kernerne er brune inden i, for at være sikker.
Opbevaring af æbler
Hvis du skal opbevare dine æbler i lang tid, kan det godt betale sig at plukke dem lidt før de er modne. Så holder de nemlig længere. Du bær opbevare dem i et mørkt og køligt rum, eller i skyggesiden af huset udenfor med et tæppe over. På den måde sikrer du at de holder bedst muligt.
Næringsindhold i æbler
Er æbler sunde? Sundhed er jo relativt svært at definere, men i dette tilfælde vil jeg sige: Ja! Æbler er sunde. De indeholder mange gode vitaminer og antioxidanter, og derudover er de fyldt med gode fibre.
Det er også en af grundene til at et gammelt husmorråd mod tynd mave er revet æble med skræl. Det kan simpelthen hjælpe med at modvirke diarré eller sætte gang i maven med fiberindholdet.
Næringsindhold pr 100 gram rå æble:
Energi | 55 kalorier |
Protein | 0,3 g |
Fedt | 0,2 g |
Kulhydrat | 10,9 g |
Fibre | 2,2 g |