Grønkålssalat med mormordressing er en både nem, lækker og ret familievenlig version af en salat med grønkål. Læs med her og få vores opskrift på en skøn vintersalat, som du kan servere som tilbehør til aftensmaden eller til andestegen til juleaften.
Kål med mormordressing
Jeg tror ikke at vores unger er helt unormale når det kommer til kål. De er ikke sådan helt tossede med det.
Der er lige rosenkål og spidskål som de elsker at sætte tænderne i, men grønkål har aldrig rigtig været en vinder hos dem. Indtil nu!
For når der kommer mormordressing på, så glider det ned med største velbehag. Johannes kalder mormordressing for glasur, og når der er glasur som dressing, så ryger det meste ned, også den meget sunde grønkål. Johannes er sikker på at han kan se sine muskler vokse for hver gang han spiser et stykke kål.
Vi voksne elsker grønkålssalat med æbler, og derfor er det oplagt at lave denne opskrift, så hele familien kan være med.
Denne salat fungerer super godt som tilbehør til hverdagsmaden her i vintermånederne. Den er nemlig både hurtig at lave, og så smager den skønt.
Du kan også servere den som tilbehør til andestegen til jul eller Mortensaften, eller til alle mulige andre retter her når grønkålen er i sæson.
Lige nu er det en super billig råvare at købe, de fleste supermarkeder har det, og så er det jo virkelig sundt og fyldt med gode vitaminer og mineraler.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Grønkål – Du kan købe frisk grønkål i de fleste supermarkeder eller ved grønthandleren.
Æbler – Giver et godt knas og lidt syrligt og sødt alt efter hvilket æble du bruger.
Tranebær – Tørrede tranebær er søde og virkelig lækre i salater. Du kan også bruge rosiner hvis du er mere til det.
Dressing – Grønkålen bliver vendt i en sød og syrlig mormordressing. Den er nem at lave, og indeholder piskefløde, sukker, citron, salt og peber.
Hvordan laver man grønkålssalat med mormordressing?
Det første du skal gøre, er at blande dressingen, den skal nemlig stå på køl og tykne mens du laver salaten.
Først opløses sukkeret i citronsaft i et glas, og så tilsættes fløde og dressingen smages til med salt og peber. Læg låg på dressingen og ryst glasset godt, og sæt så dressingen på køl mens du laver resten.
Grønkålen vaskes og plukkes i mindre stykker og æblerne skæres i tern. Grønkålen krammen mellem fingrene, så strukturen nedbrydes en smule, og så vendes det i dressingen.
Anret salaten på et fad med grønkålen med mormordressing, æbletern og tranebær.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan sagtens gemme resterne af salaten og dressingen til dagen efter. Kom begge dele i køleskabet.
Ja, denne salat er også lækker med stykker af pære eller appelsin. Prøv dig frem, det er kun fantasien der sætter grænsen for hvordan du kan variere salaten.
Andre salatopskrifter du måske vil synes om
- Rød spidskålssalat med mandarin og granatæble
- Grønkålssalat med æbler og valnødder
- Rødkålssalat med appelsin og honningristede valnødder
- Spidskålssalat med æbler
- Broccolisalat med bacon
Tips og Tricks
- Brug hvad du har
- Denne salat kan varieres i det uendelige. Start med grøntkål og mormordressing, og byg så med dine favoritelementer ovenpå. Det kan være pærer, appelsin, mandaringer, granatæble eller andet frugt. Du kan også bruge mandler, nødder eller andre slags tørret frugt.
Serveringsforslag
- Server salat som tilbehør til hverdagsmaden, den er skøn til alt fra kylling og frikadeller til oksekød.
- Brug som tilbehør til juleaften eller Mortensaften hvis du serverer and eller andet fjerkræ.
Elsker du også grønkål?
Prøv også vores opskrifter på Grønkålschips eller Grønkålssuppe
Opskrift på vintersalat med grønkål og æbler
Her får du en opskrift på vores version af en lækker familievenlig grønkålssalat med mormordressing, æbletern og tranebær. Den er virkelig nem at lave, og så smager den skønt.
Det er lige nu grønkålen er i sæson, så glæd familien med en lækker salat som tilbehør til aftensmaden eller måske til julemiddagen. Herhjemme er også børnene vilde med salat, mest på grund af den lidt søde dressing.
Grønkålssalat med mormordressing
Ingredienser
- 150 g grønkål
- 2 æbler
- 50 g tranebær
Dressing:
- ½ citron, saften
- 1 spsk sukker
- 1 dl piskefløde
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Start med at lave dressingen. Opløs sukkeret i citronsaften i et glas eller bøtte med låg. Tilsæt herefter fløde samt salt og peber, og sæt låget på og ryst dressingen godt.½ citron, 1 spsk sukker, 1 dl piskefløde, Salt, Peber
- Smag dressingen til med citronsaft, salt og peber, og sæt den på køl mens du laver resten. Når den står på køl, vil den tykne lidt.
- Vask grønkålen og del den i mundrette stykker. Kram kålstykkerne lidt mellem fingrene, så strukturen nedbrydes lidt og det bliver nemmere at spise.150 g grønkål
- Skær æblerne i tern.2 æbler
- Vend grønkålen i dressingen. Anret kålen med dressing på på et fad, og fordel æbletern og tranebær på toppen.50 g tranebær
- Server straks eller sæt på køl indtil servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 9. december 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her