Sprød vintersalat med rå grønkål, æbletern og tranebær samt en sød/syrlig mormordressing med fløde. Server salaten som tilbehør til aftensmaden eller som et friskt pust til julemiddagen eller andestegen til Mortensaften.
Forb. tid 20 minuttermin
Tilb. tid 0 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
150ggrønkål
2æbler
50gtranebær
Dressing
½citron, saften
1spsksukker
1dlpiskefløde
Salt
Peber
Sådan gør du
Start med at lave dressingen. Opløs sukkeret i citronsaften i et glas eller bøtte med låg. Tilsæt herefter fløde samt salt og peber, og sæt låget på og ryst dressingen godt.
½ citron, 1 spsk sukker, 1 dl piskefløde, Salt, Peber
Smag dressingen til med citronsaft, salt og peber, og sæt den på køl mens du laver resten. Når den står på køl, vil den tykne lidt.
Vask grønkålen og del den i mundrette stykker. Kram kålstykkerne lidt mellem fingrene, så strukturen nedbrydes lidt og det bliver nemmere at spise.
150 g grønkål
Skær æblerne i tern.
2 æbler
Vend grønkålen i dressingen. Anret kålen med dressing på på et fad, og fordel æbletern og tranebær på toppen.
50 g tranebær
Server straks eller sæt på køl indtil servering.
Noter
Ingrediensnoter
Grønkål - Du kan købe frisk grønkål i de fleste supermarkeder eller ved grønthandleren.Æbler - Giver et godt knas og lidt syrligt og sødt alt efter hvilket æble du bruger. Denne salat er også lækker med stykker af pære eller appelsin.Tranebær - Tørrede tranebær er søde og virkelig lækre i salater. Du kan også bruge rosiner hvis du er mere til det.Dressing - Grønkålen bliver vendt i en sød og syrlig mormordressing. Den er nem at lave, og indeholder piskefløde, sukker, citron, salt og peber.
Servering
Server salat som tilbehør til hverdagsmaden, den er skøn til alt fra kylling og frikadeller til oksekød.
Brug som tilbehør til juleaften eller Mortensaften hvis du serverer andesteg eller farseret kalkun.
Variér salaten efter hvad du har
Denne salat kan varieres i det uendelige. Start med grøntkål og mormordressing, og byg så med dine favoritelementer ovenpå. Det kan være pærer, appelsin, mandariner, granatæble eller andet frugt. Du kan også bruge mandler, nødder eller andre slags tørret frugt.
Rester
Du kan sagtens gemme eventuelle rester af salaten og dressingen til dagen efter. Kom begge dele i køleskabet.