Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Panna cotta med hvid chokolade og hindbærcoulis

Panna cotta med hvid chokolade og hindbærcoulis

4.67

/5

2 timer 20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.67

/5

2 timer 20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Panna cotta er en skøn italiensk dessert. Panna cotta med hvid chokolade og en skøn syrlig hindbærcoulis på toppen smager bare skønt og hindbær og hvid chokolade er bare et match made in heaven. Få vores opskrift på den skønne dessert her.

Panna cotta med hvid chokolade og hindbærcoulis serveret i glas

Perfekt balance mellem sødt og syrligt

Hindbær og hvid chokolade er bare godt sammen! Det virker bare altid, og denne panna cotta er ingen undtagelse. Det er simpelthen en skøn dessert, hvor der er en perfekt balance mellem den søde hvide chokolade og den syrlige coulis af hindbær på toppen.

Det er en ret nem dessert at lave, den serveres i portionsglas, og så kan du med fordel lave den i god tid.

Hvordan laver man panna cotta med hvid chokolade

Panna cotta er ret nemt at lave selv, og du skal ikke bruge ret mange ingredienser. Til denne skal du bruge:

  • Husblas
  • Piskefløde
  • Vanilje
  • Sukker
  • Hvid chokolade

Det første du skal gøre at at lægge husblassen i blød i koldt vand. Herefter koges fløden op med sukker og vanilje. Husblassen smeltes så i den varme fløde, og herefter tilsættes hakket hvid chokolade og den færdige panna cotta masse hældes på glas og sættes på køl.

Til hindbærcoulis skal du bruge:

  • Hindbær
  • Flormelis
  • Vanilje
  • Lidt vand

Hindbæcoulis laver du ved at koge det hele op i en gryde og herefter blende med en stavblender. Sæt din hindbærcoulis på køl indtil servering, hvor den hældes ovenpå de kolde panna cottaer.

Hvid chokolade panna cotta med hindbærcoulis på toppen i glas

Panna cotta med hvid chokolade opskrift

Her får du en nem opskrift på en lækker panna cotta med hvid chokolade og hindbærcoulis. Du kan sagtens lave desserten i god tid inden servering, så den står klar i køleskabet når hovedretten er spist.

Nem opskrift på panna cotta med hvid chokolade og hindbærcoulis
4.67 fra 3 stemmer

Panna cotta med hvid chokolade og hindbærcoulis opskrift

Hvid chokolade-panna cotta med syrlig hindbær på toppen
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Køleskab 2 timer
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Ret Dessert
Køkken Italiensk
Antal 6 personer
Kalorier 455 kcal

Ingredienser

Panna cotta med hvid chokolade:

  • 3 blade husblas
  • 5 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 40 g sukker
  • 100 g hvid chokolade, finthakket

Hindbærcoulis:

  • 200 g hindbær, frosne
  • 40 g flormelis
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 2 spsk vand

Sådan gør du

Panna cotta:

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 5 minutter.
  • Kog fløden op med vanilje og sukker. Lad fløde simre et par minutter og tag den så af varmen.
  • Vrid husblassen for overskydende vand, og smelt så husblassen i den varme fløde.
  • Vend herefter den hakkede hvide chokolade i, og rør indtil den er helt smeltet.
  • Hæld panna cotta-massen på glas og sæt dem i køleskabet i minimum 2 timer.

Hindbærcoulis:

  • Mens panna cottaen er på køl laves hindbærcoulis'en.
  • Kom alle ingredienser i en gryde og kog op. Lad hindbærene koge et par minutter under låg, og blend så med en stavblender til en jævn coulis.
  • Sæt din hincbærcoulis på køl indtil servering.

Servering:

  • Ved servering anrettes 2 spsk. hindbærcoulis på toppen af hver panna cotta.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1portionKalorier: 455kcalKulhydrater: 30gProtein: 4gFedt: 36gMættet fedt: 22gKolesterol: 118mgNatrium: 48mgKalium: 161mgFibre: 2gSukker: 26gA-vitamin: 1236IUC-vitamin: 9mgCalcium: 96mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også vores andre opskrifter på panna cotta:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

4 kommentarer til “Panna cotta med hvid chokolade og hindbærcoulis”

    • Hej Michelle

      Jeg ville bruge hvad der svarer til kornene fra 1 almindelig vaniljestang. Der er dog meget stor forskel på vaniljestænger, så hvis det er en af de kæmpe store tykke du har så er 1/2 sikkert nok. Af de almindelige fra supermarkedet, så vil jeg sige 1 vaniljestang.

      God søndag
      Mvh Tina

      Svar
    • Hej Michelle

      Ja det kan du sagtens gøre. De har kun godt af lige at stå og sætte sig natten over.

      God fornøjelse.
      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.