Panna cotta er en skøn italiensk dessert. Panna cotta med hvid chokolade og en skøn syrlig hindbærcoulis på toppen smager bare skønt og hindbær og hvid chokolade er bare et match made in heaven. Få vores opskrift på den skønne dessert her.
Flere søde sager
Perfekt balance mellem sødt og syrligt
Hindbær og hvid chokolade er bare godt sammen! Det virker bare altid, og denne panna cotta er ingen undtagelse. Det er simpelthen en skøn dessert, hvor der er en perfekt balance mellem den søde hvide chokolade og den syrlige coulis af hindbær på toppen.
Det er en ret nem dessert at lave, den serveres i portionsglas, og så kan du med fordel lave den i god tid.
Hvordan laver man panna cotta med hvid chokolade
Panna cotta er ret nemt at lave selv, og du skal ikke bruge ret mange ingredienser. Til denne skal du bruge:
- Husblas
- Piskefløde
- Vanilje
- Sukker
- Hvid chokolade
Det første du skal gøre at at lægge husblassen i blød i koldt vand. Herefter koges fløden op med sukker og vanilje. Husblassen smeltes så i den varme fløde, og herefter tilsættes hakket hvid chokolade og den færdige panna cotta masse hældes på glas og sættes på køl.
Til hindbærcoulis skal du bruge:
- Hindbær
- Flormelis
- Vanilje
- Lidt vand
Hindbæcoulis laver du ved at koge det hele op i en gryde og herefter blende med en stavblender. Sæt din hindbærcoulis på køl indtil servering, hvor den hældes ovenpå de kolde panna cottaer.
Panna cotta med hvid chokolade opskrift
Her får du en nem opskrift på en lækker panna cotta med hvid chokolade og hindbærcoulis. Du kan sagtens lave desserten i god tid inden servering, så den står klar i køleskabet når hovedretten er spist.
Panna cotta med hvid chokolade og hindbærcoulis opskrift
Ingredienser
Panna cotta med hvid chokolade:
- 3 blade husblas
- 5 dl piskefløde
- 1 tsk vaniljepasta
- 40 g sukker
- 100 g hvid chokolade, finthakket
Hindbærcoulis:
- 200 g hindbær, frosne
- 40 g flormelis
- 1 tsk vaniljepasta
- 2 spsk vand
Sådan gør du
Panna cotta:
- Læg husblassen i blød i koldt vand i minimum 5 minutter.
- Kog fløden op med vanilje og sukker. Lad fløde simre et par minutter og tag den så af varmen.
- Vrid husblassen for overskydende vand, og smelt så husblassen i den varme fløde.
- Vend herefter den hakkede hvide chokolade i, og rør indtil den er helt smeltet.
- Hæld panna cotta-massen på glas og sæt dem i køleskabet i minimum 2 timer.
Hindbærcoulis:
- Mens panna cottaen er på køl laves hindbærcoulis'en.
- Kom alle ingredienser i en gryde og kog op. Lad hindbærene koge et par minutter under låg, og blend så med en stavblender til en jævn coulis.
- Sæt din hincbærcoulis på køl indtil servering.
Servering:
- Ved servering anrettes 2 spsk. hindbærcoulis på toppen af hver panna cotta.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Prøv også vores andre opskrifter på panna cotta:
- Panna cotta med mango
- Panna cotta med passionsfrugt
- Panna cotta med rabarber
- Jule panna cotta med kirsebærgele
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hej
Hvis man erstatter vaniljepasta med vaniljestang, hvor meget vaniljestang skal jeg så bruge?
Hilsen Michelle
Hej Michelle
Jeg ville bruge hvad der svarer til kornene fra 1 almindelig vaniljestang. Der er dog meget stor forskel på vaniljestænger, så hvis det er en af de kæmpe store tykke du har så er 1/2 sikkert nok. Af de almindelige fra supermarkedet, så vil jeg sige 1 vaniljestang.
God søndag
Mvh Tina
Kan jeg lave panna cottaen dagen før, det skal serveres?
Hilsen Michelle
Hej Michelle
Ja det kan du sagtens gøre. De har kun godt af lige at stå og sætte sig natten over.
God fornøjelse.
Mvh Tina