Vi ELSKER panna cotta herhjemme, og laver den i mange forskellige afskygninger og versioner. Denne version er med mango, og det giver en lรฆkker og sรธd topping pรฅ den italienske dessert. Panna cotta med mango ser flot ud nรฅr den serveres i glas, men er slet ikke svรฆr at lave selv.

Hvordan laver man panna cotta med mango?
Det er ikke svรฆrt at lave en lรฆkker italiensk dessert med mangogele pรฅ toppen. Det er ogsรฅ en hurtig dessert, som du nemt kan lave i forvejen.
Til selve panna cottaen skal du bruge:
- Husblas
- Piskeflรธde
- Sukker
- Vanilje, jeg bruger vaniljepasta, men almindelige vaniljestรฆnger kan selvfรธlgelig ogsรฅ bruges.ย
Panna cottaen laves ved fรธrst at udblรธde husblas i rigeligt med koldt vand. Samtidig koges flรธden op med sukker og vanilje. Husblassen smeltes i den varme flรธde, og panna cottaen hรฆldes pรฅ glas og sรฆttes i kรธleskabet indtil den har sat sig.
Sรฅ skal mangogelen laves. Til den skal du bruge:
- Husblas
- Mango, brug enten frisk eller frosne tern.
- Vand
- Sukker
- Citronsaft
Fรธrst skal husblassen ligge i koldt vand i 5 minutter. Imens koges mango med vand og sukker inden den blendes til en fin kompot. Man kan evt. ogsรฅ passere den igennem en finmasket si hvis man vil have geleen helt glat. Sรฅ varmes citronsaften, og husblassen smeltes i saften. Det hele blandes sammen, og kรธles ned inden geleen hรฆldes over den kolde panna cotta.
Nรฅr panna cottaen har sat sig pรฅ kรธl er den klar til servering. Du kan evt. servere den med nogle fine mangotern pรฅ toppen eller hakkede mandler hvis du vil give desserten lidt tekstur.
Flere sรธde sager
Panna cotta med mango opskrift
Her fรฅr du vores opskrift pรฅ en lรฆkker panna cotta med mango pรฅ toppen. Den er nem at lave og smager skรธnt og mildt. Det er en god dessert, og et hit hos bรฅde bรธrn og voksne herhjemme.

Panna cotta med mango
Ingredienser
Panna cotta
- 3 blade husblas
- 1/2 l piskeflรธde
- 60 g sukker
- 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra 1 vaniljestang
Mango-gele
- 2 blade husblas
- 160 g mango, i tern, frisk eller frossen
- 1 dl vand
- 2 spsk sukker
- 3 spsk citronsaft
Sรฅdan gรธr du
Panna cotta
- Start med at lรฆgge husblassen i blรธd i koldt vand i 5 minutter.
- Kog flรธde, sukker og vanilje op i en gryde, og lad det smรฅsimre i et par minutter.
- Vrid husblassen og smelt den i den varme flรธdeblanding. Lad den kรธle af et par minutter, og hรฆld herefter din panna cotta pรฅ glas, og sรฆt dem pรฅ kรธl til den har sat sig. Det tager cirka 2 timer.
Mango-gele
- Nรฅr din panna cotta har sat sig, skal der mangogele pรฅ toppen.
- Start med at lรฆgge husblassen i koldt vand i minimum 5 minutter.
- Kom mangotern, vand og sukker i en gryde og kog op. Lad mangoen koge 5 minutter og blend herefter med en stavblender. Hvis du vil have den helt glat, kan du passere den igennem en fintmasket si. Jeg synes ikke det gรธr noget den har lidt struktur.
- Lun citronsaften i en gryde, vrid husblassen og smelt den i den varme citronsaft. Hรฆld citron/husblas over i mangokompotten.
- Lad massen kรธle ned til cirka 37 grader, og hรฆld derefter din mangogele over den kolde panna cotta. Stil igen panna cottaen pรฅ kรธl indtil geleen har sat sig, det tager et par timer, og sรฅ er den klar til servering.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Prรธv vores andre opskrifter pรฅ Panna cotta:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โค๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her