Vi ELSKER panna cotta herhjemme, og laver den i mange forskellige afskygninger og versioner. Denne version er med mango, og det giver en lækker og sød topping på den italienske dessert. Panna cotta med mango ser flot ud når den serveres i glas, men er slet ikke svær at lave selv.

Hvordan laver man panna cotta med mango?
Det er ikke svært at lave en lækker italiensk dessert med mangogele på toppen. Det er også en hurtig dessert, som du nemt kan lave i forvejen.
Til selve panna cottaen skal du bruge:
- Husblas
- Piskefløde
- Sukker
- Vanilje, jeg bruger vaniljepasta, men almindelige vaniljestænger kan selvfølgelig også bruges.
Panna cottaen laves ved først at udbløde husblas i rigeligt med koldt vand. Samtidig koges fløden op med sukker og vanilje. Husblassen smeltes i den varme fløde, og panna cottaen hældes på glas og sættes i køleskabet indtil den har sat sig.
Så skal mangogelen laves. Til den skal du bruge:
- Husblas
- Mango, brug enten frisk eller frosne tern.
- Vand
- Sukker
- Citronsaft
Først skal husblassen ligge i koldt vand i 5 minutter. Imens koges mango med vand og sukker inden den blendes til en fin kompot. Man kan evt. også passere den igennem en finmasket si hvis man vil have geleen helt glat. Så varmes citronsaften, og husblassen smeltes i saften. Det hele blandes sammen, og køles ned inden geleen hældes over den kolde panna cotta.
Når panna cottaen har sat sig på køl er den klar til servering. Du kan evt. servere den med nogle fine mangotern på toppen eller hakkede mandler hvis du vil give desserten lidt tekstur.

Panna cotta med mango opskrift
Her får du vores opskrift på en lækker panna cotta med mango på toppen. Den er nem at lave og smager skønt og mildt. Det er en god dessert, og et hit hos både børn og voksne herhjemme.

Panna cotta med mango
Ingredienser
Panna cotta
- 3 blade husblas
- 1/2 l piskefløde
- 60 g sukker
- 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra 1 vaniljestang
Mango-gele
- 2 blade husblas
- 160 g mango, i tern, frisk eller frossen
- 1 dl vand
- 2 spsk sukker
- 3 spsk citronsaft
Sådan gør du
Panna cotta
- Start med at lægge husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter.
- Kog fløde, sukker og vanilje op i en gryde, og lad det småsimre i et par minutter.
- Vrid husblassen og smelt den i den varme flødeblanding. Lad den køle af et par minutter, og hæld herefter din panna cotta på glas, og sæt dem på køl til den har sat sig. Det tager cirka 2 timer.
Mango-gele
- Når din panna cotta har sat sig, skal der mangogele på toppen.
- Start med at lægge husblassen i koldt vand i minimum 5 minutter.
- Kom mangotern, vand og sukker i en gryde og kog op. Lad mangoen koge 5 minutter og blend herefter med en stavblender. Hvis du vil have den helt glat, kan du passere den igennem en fintmasket si. Jeg synes ikke det gør noget den har lidt struktur.
- Lun citronsaften i en gryde, vrid husblassen og smelt den i den varme citronsaft. Hæld citron/husblas over i mangokompotten.
- Lad massen køle ned til cirka 37 grader, og hæld derefter din mangogele over den kolde panna cotta. Stil igen panna cottaen på køl indtil geleen har sat sig, det tager et par timer, og så er den klar til servering.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Prøv vores andre opskrifter på Panna cotta:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her