Panna Cotta

Kender du den Italienske dessert Panna Cotta? Det er en flødedessert, og den kan serveres med en lækker sauce, frisk frugt eller en gele på toppen. Her får du vores bedste opskrift på en nem og cremet panna cotta i glas.

Nem opskrift på panna cotta i glas med frisk frugt

Nem sommerdessert, som du kan variere og lave i forvejen

Her er en nem dessert, som man kan lave i forvejen. Den har godt af at stå nogle timer på køl, så det er en god gæstedessert. Derudover kan du lave den i små glas, så den stort set er klar til servering når hovedretten er spist.

Her er den blot pyntet med nogle friske danske jordbær der er skåret i tern og vendt med lidt sukker og blåbær. Du kan også servere den med lidt hindbærcoulis på toppen.

Den er også perfekt til kagetapas, da den kan laves i forvejen i små glas der er nemme at kombinere med andre små kager eller desserter på et tapasbord eller brunchbord.

Hvordan laver man Panna Cotta?

Mange er bange for at kaste sig over panna cottaen, mest på grund af husblassen. Det skal du ikke være. Det er slet ikke så svært, og så er desserten hurtig at forberede.

Til denne dessert skal du bruge:

  • Husblas
  • Piskefløde
  • Vanilje
  • Sukker

Først skal husblassen lægges i blød i koldt vand i 5-10 minutter. Herefter skal piskefløden koges op med vanilje og sukker. Når den har kogt tages gryden af varmen, husblassen vrides for vand, og smeltes i den varme fløde. Herefter hældes flødemassen på glas og stilles på køl i nogle timer til den har sat sig.

Her har vi skåret jordbær i tern og vendt med nogle skefulde sukker og sat på køl. De kommer ovenpå de færdige panna cottaer sammen med blåbær.

Panna cotta med jordbær og blåbær

Panna Cotta opskrift

Her får du vores opskrift på den klassiske italienske dessert, her serveret i små glas med friske bær på toppen. Det er en dessert der altid spreder glæde herhjemme. Både hos børn og voksne.

Opskrift på panna cotta i små glas med frugt på toppen

Panna Cotta opskrift

Cremet lækker italiensk dessert i glas
5 fra 1 stemme
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Keyword: Dessert i glas, Panna Cotta, Sommerdessert
Forberedelse: 5 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Køleskab: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Udskriv Pin
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 3 blade husblas
  • 1/2 l piskefløde
  • 60 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta, eller kornene fra 1 vaniljestang

Til servering

  • Frisk frugt eller bær

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5-10 minutter.
  • Kog fløden op med vanilje og sukker. Lad den koge et par minutter.
  • Tag gryden af varmen, og smelt husblassen i den varme fløde under omrøring.
  • Find 6 glas frem og fordel massen i glassene. Lad desserten køle en smule af, og sæt så glassene på køl indtil servering eller i minimum 2 timer så panna cottaen kan sætte sig.
  • Server for eksempel med frisk frugt eller bær på toppen.

Næringsværdi

Serving: 1 panna cotta | Kalorier: 331 kcal | Kulhydrater: 13 g | Protein: 2 g | Fedt: 31 g | Mættet fedt: 19 g | Kolesterol: 114 mg | Natrium: 33 mg | Kalium: 63 mg | Sukker: 11 g | A-vitamin: 1225 IU | C-vitamin: 1 mg | Calcium: 54 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Vil du prøve andre variationer af panna cotta? Tjek disse opskrifter:
Panna cotta med mango
Panna cotta med passionsfrugt
Panna cotta med rabarber
Jule-panna cotta med kirsebærgele

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg