Denne vandbakkelsesstang med jordbær og flødecreme er en skøn sommerkage eller sommerdessert.
Vandbakkelse er ret nemt at lave når du først har teknikken på plads, og så kan du hurtigt bikse en lækker kage sammen.
Denne version er helt klassisk med søde danske jordbær og en vaniljeflødecreme, og den smager af dansk sommer når det er bedst.

Flere søde sager
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Kom smør og vand i en gryde, og kog op. Når væsken koger, tilsættes alt melet på en gang. Rør godt mens gryden stadig står på varmen, indtil melet er varmet godt igennem, og dejen samler sig og bliver jævn og glat.0,75 dl vand, 50 g smør, 50 g hvedemel
- Kom dejen i en røreskål, og lad den køle ned et kvarters tid. Slå i mens æggene ud, og pisk dem sammen, og varm ovnen op til 200 grader over- og undervarme.2 æg
- Pisk æggene i dejen, cirka et æg af gangen, og pisk rigtig godt mellem hvert æg. Hæld æg i til dejen er til at sprøjte ud af en sprøjtepose, men stadig kan holde formen. Mængden af æg du skal bruge, kan variere lidt efter størrelsen på æggene, så du skal kigge efter konsistensen.
- Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den ud på en bageplade beklædt med bagepapir, som på billedet her i en stang på cirka 5 cm i bredden.
- Bag vandbakkelsen ved 200 grader i cirka 35 min. Du må ikke åbne ovnen de første 30 minutter, for at undgå at den falder sammen. Når vandbakkelsen er færdig, køles den ned på en rist.
- Mens vandbakkelsen bages, kan du lave vaniljecremen.
- Kom vaniljekorn, sukker, æg, maizena og sødmælk i en gryde og pisk det godt sammen. Kog cremen op mens du pisker, og lad den koge 2-3 minutter til den tykner og bliver helt glat.½ vaniljestang, 35 g sukker, 1 æg, 2 spsk maizena, 2 ½ dl sødmælk
- Kom cremen i et lavt fad og lad den køle ned, sæt den herefter i køleskabet til den skal bruges.
- Pisk fløden til flødeskum.2,5 dl piskefløde
- Skær jordbærene i tynde skiver, gem nogle jordbær til toppen som du skærer i halve eller kvarte.300 g jordbær
- Flæk vandbakkelsesstangen på langs.
- Bland ca 2 dl af vaniljecremen med flødeskum, og kom det i en sprøjtepose med en stjernetylle. Sprøjt flødecremen ud på bunden af vandbakkelsesstangen, brug næsten det hele, men så der lige er lidt til toppen.
- Fordel jordbærskiverne ovenpå cremen og læg låget af vandbakkelse ovenpå.
- Sprøjt lidt flødecreme på toppen og pynt med jordbær, og så er kagen klar til servering.