Disse jordbærdesserter, som vi har valgt at kalde jordbærkage i glas, smager virkelig himmelsk, og af dansk sommer i et glas.
Det er en skøn dessert som de fleste vil elske. Den består af en lagkagebund, en lækker vaniljecreme og masser af søde jordbær på toppen.
Den er et hit hos både børn og voksne, og noget nær den perfekte sommerdessert hvis du spørger os.

Flere søde sager
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig over- og undervarme.
- Pisk æg, sukker og vaniljepasta til en luftig æggesnaps med en håndmixer eller på røremaskinen med piskeris.2 æg, 70 g sukker, 1 tsk vaniljepasta
- Sigt mel, kartoffelmel, bagepulver og salt ned i æggesnapsen, og vend forsigtigt dejen sammen uden at slå luften ud af den.60 g hvedemel, 30 g kartoffelmel, ½ tsk bagepulver, 1 knsp salt
- Smør en form på cirka 24×24 cm og beklæd bunden med bagepapir. Kom dejen i formen, og sæt den i ovnen.
- Bag lagkagebunden ved 180 grader almindelig over- og undervarme i 15-18 minutter til den er færdigbagt når du stikker en gaffel i den, og der ikke hænger dej ved.
- I mens bunden bager kan du lave creme og jordbær klar. Når kagebunden er færdigbagt, tages den ud af formen og køler ned.
- Pisk kagecremespulver og sødmælk grundigt sammen, og sæt cremen på køl så den kan sætte sig.½ brev kagecremespulver, 2 dl sødmælk
- Skær jordbærene i små tern, og kom dem i en skål. Drys sukkeret ud over jordbærene, og vend det hele godt rundt. Lad dem stå og trække indtil desserten skal samles.500 g jordbær, 2 spsk sukker
- Når kagebunden er ved at være kølet ned, kan du samle desserterne.
- Pisk fløden til flødeskum. Pisk herefter kagecremen godt igennem og vend den forsigtigt sammen med flødeskummen.2 dl piskefløde
- Udstik kagebunden med de glas du vil servere desserten i, og læg den herefter i bunden af glassene. Fordel væsken fra skålen med jordbær ud over lagkagebundene.
- Fordel nu vaniljecremen ovenpå bundene, og slut af med at fordele jordbærene på toppen og pynt eventuelt med frisk mynte.Frisk mynte
Den her jordbærdessert smager bare af Dansk sommer, er og perfekt når de Danske jordbær kommer frem.