Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Jordbærkage i glas

Jordbærkage i glas

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Disse jordbærdesserter, som vi har valgt at kalde jordbærkage i glas, smager virkelig himmelsk, og af dansk sommer i et glas.

Det er en skøn dessert som de fleste vil elske. Den består af en lagkagebund, en lækker vaniljecreme og masser af søde jordbær på toppen.

Den er et hit hos både børn og voksne, og noget nær den perfekte sommerdessert hvis du spørger os.

portionsanrettede jordbærkager i glas som små desserter med lagkagebund, creme og marinerede jordbær.

Flere søde sager

Opskrift

Jordbærkage i glas

5 fra 1 stemme
Lækre portionsanrettede små jordbærkager serveret i glas med lagkagebund, en lækker vaniljecreme og søde jordbær på toppen.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Afkøling og samling 35 minutter
Samlet tid 1 time
Antal4 personer

Ingredienser
 

Lagkagebund
  • 2 æg
  • 70 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 60 g hvedemel
  • 30 g kartoffelmel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
Vaniljecreme
  • ½ brev kagecremespulver
  • 2 dl sødmælk
  • 2 dl piskefløde
Andet
  • 500 g jordbær
  • 2 spsk sukker
  • Frisk mynte

Fremgangsmåde
 

Lagkagebund
  1. Tænd ovnen på 180 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Pisk æg, sukker og vaniljepasta til en luftig æggesnaps med en håndmixer eller på røremaskinen med piskeris.
    2 æg, 70 g sukker, 1 tsk vaniljepasta
  3. Sigt mel, kartoffelmel, bagepulver og salt ned i æggesnapsen, og vend forsigtigt dejen sammen uden at slå luften ud af den.
    60 g hvedemel, 30 g kartoffelmel, ½ tsk bagepulver, 1 knsp salt
  4. Smør en form på cirka 24×24 cm og beklæd bunden med bagepapir. Kom dejen i formen, og sæt den i ovnen.
  5. Bag lagkagebunden ved 180 grader almindelig over- og undervarme i 15-18 minutter til den er færdigbagt når du stikker en gaffel i den, og der ikke hænger dej ved.
  6. I mens bunden bager kan du lave creme og jordbær klar. Når kagebunden er færdigbagt, tages den ud af formen og køler ned.
Forbered fyldet
  1. Pisk kagecremespulver og sødmælk grundigt sammen, og sæt cremen på køl så den kan sætte sig.
    ½ brev kagecremespulver, 2 dl sødmælk
  2. Skær jordbærene i små tern, og kom dem i en skål. Drys sukkeret ud over jordbærene, og vend det hele godt rundt. Lad dem stå og trække indtil desserten skal samles.
    500 g jordbær, 2 spsk sukker
Samling
  1. Når kagebunden er ved at være kølet ned, kan du samle desserterne.
  2. Pisk fløden til flødeskum. Pisk herefter kagecremen godt igennem og vend den forsigtigt sammen med flødeskummen.
    2 dl piskefløde
  3. Udstik kagebunden med de glas du vil servere desserten i, og læg den herefter i bunden af glassene. Fordel væsken fra skålen med jordbær ud over lagkagebundene.
  4. Fordel nu vaniljecremen ovenpå bundene, og slut af med at fordele jordbærene på toppen og pynt eventuelt med frisk mynte.
    Frisk mynte

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 490kcalKulhydrater: 65gProtein: 10gFedt: 22gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 0.1gKolesterol: 171mgNatrium: 264mgKalium: 492mgFibre: 3gSukker: 35gA-vitamin: 944IUC-vitamin: 74mgCalcium: 192mgJern: 2mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Kagecreme – Jeg har her valgt at bruge et halvt brev færdigt kagecremespulver frem for at lave min egen creme, simpelthen for at gøre desserten så nem som muligt. Du kan også sagtens koge din egen kagecreme og bruge den hvis du hellere vil det, så skal du bruge cirka 2 dl færdig kagecreme til 2 dl piskefløde.
Lagkagebund – Hvis du ikke vil kaste dig ud i at bage bunden selv (selvom det er super nemt), så kan du faktisk fint bare købe en god lagkagebund ved bageren og udstikke den. Så bliver denne dessert altså ultrahurtig at lave.

Tilberedning

Forberedelse – Du kan sagtens lave kagecremen klar og også skære jordbærene og blande dem med sukker i god tid inden du skal samle desserten. Vent med at pisk fløden og bland den med creme til du skal anrette desserterne. Det kan du også fint gøre nogle timer inden de skal spises.

Servering

Mængde – Denne mængde giver 4 store desserter. Hvis du laver dem i mindre glas vil du fint kunne få 6 også, men vi elsker altså jordbærdesserter herhjemme. De vil også sagtens kunne laves i helt små glas til for eksempel kagetapas.

Video

Tilføj dine egne noter

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!

En kommentar til “Jordbærkage i glas”

  1. 5 stars
    Den her jordbærdessert smager bare af Dansk sommer, er og perfekt når de Danske jordbær kommer frem.

    Svar
5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.