Lækre portionsanrettede små jordbærkager serveret i glas med lagkagebund, en lækker vaniljecreme og søde jordbær på toppen.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Afkøling og samling 35 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 4personer
Ingredienser
Lagkagebund
2æg
70gsukker
1tskvaniljepasta
60ghvedemel
30gkartoffelmel
½tskbagepulver
1knspsalt
Vaniljecreme
½brevkagecremespulver
2dlsødmælk
2dlpiskefløde
Andet
500gjordbær
2spsksukker
Frisk mynte
Sådan gør du
Lagkagebund
Tænd ovnen på 180 grader almindelig over- og undervarme.
Pisk æg, sukker og vaniljepasta til en luftig æggesnaps med en håndmixer eller på røremaskinen med piskeris.
2 æg, 70 g sukker, 1 tsk vaniljepasta
Sigt mel, kartoffelmel, bagepulver og salt ned i æggesnapsen, og vend forsigtigt dejen sammen uden at slå luften ud af den.
60 g hvedemel, 30 g kartoffelmel, ½ tsk bagepulver, 1 knsp salt
Smør en form på cirka 24x24 cm og beklæd bunden med bagepapir. Kom dejen i formen, og sæt den i ovnen.
Bag lagkagebunden ved 180 grader almindelig over- og undervarme i 15-18 minutter til den er færdigbagt når du stikker en gaffel i den, og der ikke hænger dej ved.
I mens bunden bager kan du lave creme og jordbær klar. Når kagebunden er færdigbagt, tages den ud af formen og køler ned.
Forbered fyldet
Pisk kagecremespulver og sødmælk grundigt sammen, og sæt cremen på køl så den kan sætte sig.
½ brev kagecremespulver, 2 dl sødmælk
Skær jordbærene i små tern, og kom dem i en skål. Drys sukkeret ud over jordbærene, og vend det hele godt rundt. Lad dem stå og trække indtil desserten skal samles.
500 g jordbær, 2 spsk sukker
Samling
Når kagebunden er ved at være kølet ned, kan du samle desserterne.
Pisk fløden til flødeskum. Pisk herefter kagecremen godt igennem og vend den forsigtigt sammen med flødeskummen.
2 dl piskefløde
Udstik kagebunden med de glas du vil servere desserten i, og læg den herefter i bunden af glassene. Fordel væsken fra skålen med jordbær ud over lagkagebundene.
Fordel nu vaniljecremen ovenpå bundene, og slut af med at fordele jordbærene på toppen og pynt eventuelt med frisk mynte.
Frisk mynte
Noter
Ingrediensnoter
Kagecreme - Jeg har her valgt at bruge et halvt brev færdigt kagecremespulver frem for at lave min egen creme, simpelthen for at gøre desserten så nem som muligt. Du kan også sagtens koge din egen kagecreme og bruge den hvis du hellere vil det, så skal du bruge cirka 2 dl færdig kagecreme til 2 dl piskefløde.Lagkagebund - Hvis du ikke vil kaste dig ud i at bage bunden selv (selvom det er super nemt), så kan du faktisk fint bare købe en god lagkagebund ved bageren og udstikke den. Så bliver denne dessert altså ultrahurtig at lave.
Tilberedning
Forberedelse - Du kan sagtens lave kagecremen klar og også skære jordbærene og blande dem med sukker i god tid inden du skal samle desserten. Vent med at pisk fløden og bland den med creme til du skal anrette desserterne. Det kan du også fint gøre nogle timer inden de skal spises.
Servering
Mængde - Denne mængde giver 4 store desserter. Hvis du laver dem i mindre glas vil du fint kunne få 6 også, men vi elsker altså jordbærdesserter herhjemme. De vil også sagtens kunne laves i helt små glas til for eksempel kagetapas.