Nem chokoladekage i bradepande pyntet med glasur, slik og marcipan som kagemand eller kagedame. Det er en nem kagemand, som de fleste, både børn og voksne, vil synes om.
Tænd ovnen på 175 grader almindelig over- og undervarme.
Smelt smørret i en gryde og hæld det op i en røreskål.
250 g smør
Tilsæt så æg og sukker og pisk det hele godt sammen. Sigt hvedemel, kakao og bagepulver ned i skålen og tilsæt vaniljepasta og salt. Rør dejen sammen.
3 æg, 300 g sukker, 200 g hvedemel, 25 g kakao, 1 spsk bagepulver, ½ spsk vaniljepasta, 1 knsp salt
Kog vandet op, og hæld det kogende vand i dejen i en tynd stråle mens du rører. Når alt vandet er tilsat, hældes dejen over i en bradepande eller et ildfast fad på cirka 25x35 cm, beklædt med bagepapir.
1 ½ dl vand
Bag kagen ved 175 grader almindelig over- og undervarme i 35 minutter. Tjek med en kødnål eller en gaffel at kagen er færdig og at der ikke hænger dej på nålen når du stikker den ned midt i kagen og trækker den op igen. Hvis kagen ikke er færdigbagt, skal du give den lidt længere.
Når kagen er færdig, tages den ud af ovnen, og køler helt ned inden den skal pyntes.
Pyntning
Rul marcipanen tyndt ud, og brug en lille tallerken til at skære en rund form du kan bruge som ansigt.
50 g marcipan
Smelt chokoladen i vandbad eller i mikrobølgeovnen, og kom det i en lille sprøjtepose. Tegn ansigtet med chokolade, og læg det over på kagen. Jeg har her også brugt chokoladen til at skrive navn på nogle skumfiduser jeg har klippet i tynde stykker.
50 g mørk chokolade
Kom flormelis i en skål, og tilsæt et par skefulde varmt vand ad gangen indtil du har en glasur der er jævn og tyk, men stadig flydende i konsistensen. Fordel glasuren på den del af kagen du vil have glasur, og pynt med slik ovenpå.
150 g flormelis, Vand, Slik
Noter
Ingrediensnoter
Vanilje - I stedet for vaniljepasta kan du bruge korn fra en vaniljestang eller vaniljepulver. Du kan også erstatte 2 spsk. af sukkeret med vaniljesukker.Slik til pynt - Det er kun fantasien der sætter grænsen for hvordan du vil pynte din kage, så køb Jeres yndlingsslik, og vær kreativ med pyntningen.
Bagning og pyntning
Glasur - Vil du have glasur i en anden farve? Så kan du komme nogle dråber frugtfarve i. Start med frugtfarven før du kommer vand i, da frugtfarven også vil gøre glasuren tyndere. Du kan også vælge at bruge smørcreme eller chokoladefrosting på toppen i stedet for almindelig glasur.Størrelse på kagen - Denne kage passer til en bradepande på cirka 25x35 cm. Skal du lave en større kage, så kan du bruge en stor bradepande som dem der passer i en almindelig ovn, og måler cirka 35x40 cm, og lave en dobbeltportion af dejen her. Bagetiden er den samme, og du kan fint pynte den som en kagemand eller -kone på samme måde.Firkantet kage eller udskæring - Du kan vælge at lave en firkantet kagemand eller -kone som vi gør her, eller du kan skære kagen ud og forme den som en person hvis du hellere vil det.
Opbevaring og holdbarhed
Denne kage holder sig svampet og lækker ret længe, så du kan sagtens bage den dagen før den skal spises. Pak den godt og lufttæt ind i husholdningsfilm, og lad den stå på køkkenbordet eller i et køligt viktualierum. Undgå at sætte den i køleskabet, så vil den blive tør.Du kan fint fryse rester af kagen ned hvis I ikke får den spist inden for nogle dage.