Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Kager / Gulerodskage med ostecreme

Gulerodskage med ostecreme


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Gulerodskage med ostecreme er en klassiker som vi aldrig bliver trætte af herhjemme. Det er en svampet og lækker gulerodskage med flødeost-frosting og den smager bare fantastisk! Det er en kage som både børn og voksne elsker, og så er den heldigvis både nem og hurtig at lave. Læs med her og få vores opskrift på den bedste gulerodskage.

gulerodskage med ostecreme og valnødder bagt i bradepande

Nem og hurtig bradepandekage

Denne gulerodskage med ostecreme er nem og hurtig at lave, og så smager den skønt.

At den også er smuk at se på er jo et stort plus. Så vil du glæde og imponere familien med en lækker kage, så er denne gulerodskage med ostecreme et rigtig godt bud – Her er den i hvert fald et hit hos både børn og voksne.

Den perfekte gulerodskage for mig, er en luftig og svampet kage, med en dejlig krydret smag og en blød let syrlig ostecreme. Så det er sådan en type gulerodskage du får her.

Kagen indeholder kanel, ingefær og vanilje, og den krydrede smag passer perfekt til denne kage med den lidt fede topping.

Du kan bage den i en firkantet bradepande eller en rund springform, det er helt op til dig hvad du synes ser bedst ud, og er nemmest at håndtere.

Her er kagen toppet med ostecremen og drysset med valnødder på toppen, men du kan også vende valnødderne i dejen eller helt springe dem over.

gulerodskage med ostecreme og valnødder

Ingrediensnoter

Gulerødder – Du skal selvfølgelig bruge gulerødder. Der skal godt med gulerødder i kagen, det er med til at give en svampet og lækker kage der holder sig saftig længe.

Olie – Oliven er med til at give en saftig kage. Du skal bruge smagsneutral olie som raps- eller solsikkeolie.

Hvedemel – Brug helt almindeligt hvedemel.

Flødeost – Skal bruges til cremen oven på kagen. Du kan vælge det mærke du har lyst til, men det er vigtigt, at det ikke er et lightprodukt, så vil cremen ikke få den rigtige konsistens.

Smør – Jeg kan godt lide at piske lidt smør i cremen, det kan dog godt springes over hvis du ikke vil have det i, men det er med til at give en blød creme.

Citron – Jeg synes der skal citron i ostecremen. Jeg bruger både lidt skal og lidt saft for at give en god syrlighed.

Hvordan laver man gulerodskage med ostecreme?

Det er heldigvis slet ikke så svært at lave denne gulerodskage med den bedste fløjlsbløde ostecreme på toppen.

Først skal vi have lavet kagen.

Først piskes æg, brun farin og olie til det er luftigt. Herefter blandes alle de tørre ingredienser sammen og sigtes i blandingen. Til sidst river man gulerødderne på den grove side af rivejernet, og vender det hele godt sammen.

Nu skal dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bages i ovnen. Når kagen er helt kold, kan man komme frostingen på.

Den laver man ved at piske flødeost og blødt smør, og herefter tilsætte flormelis mens man pisker. Cremen smages til med citronskal og -saft, og så skal den bare smørres på kagen.

Til sidst kan man drysse med hakkede valnødder.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

brandepandekage af gulerodskage med ostecreme og valnødder på toppen

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket udstyr skal jeg bruge til denne opskrift?

Du skal ikke bruge noget særligt udstyr til denne kage, men en god bradepande eller springform er at foretrække. Til denne opskrift er en springform med en diameter på 28-30 cm passende eller en bradepande på cirka 25×35 cm.

Derudover er det dejligt med en god paletkniv i stål til at smøre cremen på toppen af kagen, men hvis du ikke har det, kan du sagtens bruge en almindelig smørekniv.

Hvordan opbevarer jeg kagen?

Jeg venter med at komme ostecremen på til den skal serveres. Indtil da, kan den opbevares lufttæt indpakket med stuetemperatur. Når cremen er kommet på, skal den opbevares i køleskabet.

Hvor længe holder kagen sig?

Denne kage holder sig super godt. Den kan sagtens stå 2-3 dage i køleskabet uden at blive tør og kedelig.

Kan jeg lave frostingen dagen før?

Ja det kan du godt. Jeg opbevarer den tildækket i en skål på køl indtil den skal på kagen lige inden servering.

Kan jeg bage kagen som muffins i stedet?

Ja det kan du sagtens. Muffins skal bage omkring 15 minutter, men tjek om de er færdigbagte ved at stikke i dem inden du tager dem ud af ovnen, da alle ovne bager forskelligt.

Kan rester af kagen fryses ned?

Ja du kan godt fryse kagen. Både med og uden frosting på toppen.

Andre kageopskrifter du måske vil synes om

stykker af gulerodskage med ostecreme og valnødder

Tips og tricks til gulerodskage med ostecreme

  • Tilsæt de hakkede valnødder til dejen sammen med de revne gulerødder. Det giver lidt knas inde i kagen.
  • Prøv at tilsætte en håndfuld rosiner, det giver en endnu mere svampet og lækker kage.
  • Bag eventuelt kagen dagen i forvejen, og pak den ind til dagen efter. Inden servering kan du komme ostecreme på toppen.

Serveringsforslag

  • Pynt med flag og slik og server dem til børnefødselsdagen.
  • Skær den ud i mindre stykker og server den som en del af en kagetapas.
  • Server til eftermiddagshyggen med en god kop kaffe eller te.
  • Det er en lækker efterårskage, som smager skønt ovenpå en god travetur i blæsevejret.
gulerodskage med ostecreme skåret ud på skærebræt

Opskrift på svampet gulerodskage med flødeostecreme

Jeg kan godt lide en syrlig flødeostecreme, derfor er der citronsaft og -skal i cremen, hvilket gør den frisk og lækker. Vil du hellere have en sødere creme, kan du tilføje lidt mere flormelis. Det gode er, at du kan smage på cremen undervejs og tilsætte lidt mere citronsaft eller flormelis hvis du synes den behøver det.

Vi håber du får lyst til at prøve vores opskrift på en lækker og svampet gulerodskage, og servere den for din familie eller andre du holder af.

gulerodskage med ostecreme og valnødder bagt i bradepande
5 fra 2 stemmer

Gulerodskage med ostecreme

Opskrift på gulerodskage med ostecreme
Svampet gulerodskage i bradepande med blød ostecreme på toppen! Det er en nem og hurtig kage at lave, og så smager den bare fantastisk. Både børn og voksne er vilde med den, så du kan sagtens servere den til børnefødselsdagen eller for kollegaerne.
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Nedkøling 1 time
Samlet tid 2 timer
Ret Kage
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 12 personer
Kalorier 529 kcal

Ingredienser

Giver: 25 x 35cm rectangle

Gulerodskage:

  • 270 g brun farin
  • 4 æg
  • 2 dl olie, solsikke eller raps
  • 275 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk natron
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 4 gulerødder, store

Topping:

  • 200 g flødeost
  • 100 g smør, blødt
  • 100 g flormelis
  • 1/2 citron, saft og skal
  • 50 g valnødder

Sådan gør du

Gulerodskage:

  • Pisk brun farin, æg og olie luftigt – jeg bruger min røremaskine med piskeris på.
  • Bland mel, salt, vaniljesukker, kanel, ingefær, natron og pagepulver, og sigt det ned i skålen med det piskede æg, farin og olie.
  • Riv 4 store gulerødder og kom dem oven i, vend forsigtigt rundt i dejen med en dejskraber indtil dejen er helt jævn og uden klumper af mel. 
  • Kom dejen i et ildfast fad eller en bradepande på cirka 25×35 cm. Alternativt kan du bruge en springform på 28-30 cm i diameter.
  • Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i 40-45 min.
  • Stik en kødnål i kagen når tiden er gået, så du er sikker på den er færdigbagt. Der skal ikke hænge noget dej på nålen når du tager den op.
  • Lad kagen køle helt af inden du kommer ostecreme på.

Ostecreme:

  • Når kagen er helt kølet ned, laves ostecremen.
  • Pisk blødt smør og flormelis sammen med citronskal og lidt citronsaft. Rør herefter flødeosten i, og smag eventuelt til med mere citron hvis nødvendigt.
  • Fordel ostecremen på kagen, og drys med hakkede valnødder.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stykkeKalorier: 529kcalKulhydrater: 53gProtein: 6gFedt: 34gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 8gEnkeltumættet fedt: 15gTransfedt: 1gKolesterol: 91mgNatrium: 525mgKalium: 198mgFibre: 2gSukker: 33gA-vitamin: 4525IUC-vitamin: 2mgCalcium: 100mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 21. januar 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.