Gulerodskage med ostecreme er en klassiker som vi aldrig bliver trætte af herhjemme. Det er en svampet og lækker gulerodskage med flødeost-frosting og den smager bare fantastisk!

Flere søde sager
Gulerodskage er en ægte klassiker, og det er noget som både voksne og børn elsker at spise.
Opskriften er god fordi
Nem – Det er virkelig en nem kage at lave, og den er hurtig at få i ovnen.
Smag og konsistens – Kagen er en luftig og svampet kage, med en dejlig krydret smag og en blød let syrlig ostecreme. Det er sådan vi bedst kan lide den.
Ingrediensnoter
Gulerødder – Du skal selvfølgelig bruge gulerødder. Der skal godt med gulerødder i kagen, det er med til at give en svampet og lækker kage der holder sig saftig længe.
Olie – Oliven er med til at give en saftig kage. Du skal bruge smagsneutral olie som raps- eller solsikkeolie.
Flødeost – Skal bruges til cremen oven på kagen. Du kan vælge det mærke du har lyst til, men det er vigtigt, at det ikke er et lightprodukt, så vil cremen ikke få den rigtige konsistens, vi har her brugt Philadelphia.
Smør – Jeg kan godt lide at piske lidt smør i cremen, det kan dog godt springes over hvis du ikke vil have det i, men det er med til at give en blød creme.
Citron – Jeg synes der skal citron i ostecremen. Jeg bruger både lidt skal og lidt saft for at give en god syrlighed.
Hvordan laver man gulerodscreme med ostecreme?
Det er heldigvis slet ikke så svært at lave denne gulerodskage med den bedste fløjlsbløde ostecreme på toppen.
Først skal vi have lavet kagen.
- Først piskes æg, brun farin og olie til det er luftigt.
- Herefter blandes alle de tørre ingredienser sammen og sigtes i blandingen.
- Til sidst river man gulerødderne på den grove side af rivejernet, og vender det hele godt sammen.
- Nu skal dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bages i ovnen.
- Når kagen er helt kold, kan man komme frostingen på. Den laver man ved at piske flødeost og blødt smør, og herefter tilsætte flormelis mens man pisker.
- Cremen smages til med citronskal og -saft, og så skal den bare smøres på kagen.
- Til sidst kan man drysse med hakkede valnødder.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Kom nødderne i kagen – Tilsæt de hakkede valnødder til dejen sammen med de revne gulerødder. Det giver lidt knas inde i kagen.
Tilsæt rosiner – Prøv at tilsætte en håndfuld rosiner, det giver en endnu mere svampet og lækker kage.
Syrlighed i cremen – Jeg kan godt lide en syrlig flødeostecreme, derfor er der citronsaft og -skal i cremen, hvilket gør den frisk og lækker. Vil du hellere have en sødere creme, kan du tilføje lidt mere flormelis. Det gode er, at du kan smage på cremen undervejs og tilsætte lidt mere citronsaft eller flormelis hvis du synes den behøver det.
Bag kagen dagen før – Bag eventuelt kagen dagen i forvejen, og pak den ind til dagen efter. Inden servering kan du komme ostecreme på toppen.
Servering – Det er en skøn efterårskage, til en god kop kaffe eller te. Den fungerer også godt i små stykker til kagetapas eller pyntet med flag til børnefødselsdagen.
Opbevaring – Jeg venter med at komme ostecremen på til den skal serveres. Indtil da, kan kagen opbevares lufttæt indpakket ved stuetemperatur. Når cremen er kommet på, skal den opbevares i køleskabet. Frostingen kan eventuelt laves dagen før. Jeg opbevarer den tildækket i en skål på køl indtil den skal på kagen lige inden servering.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan godt fryse gulerodskage. Både med og uden frosting på toppen.
Flere krydrede kager

Gulerodskage med ostecreme
Ingredienser
Gulerodskage
- 270 g brun farin
- 4 æg
- 2 dl olie, solsikke eller raps
- 275 g hvedemel
- ½ tsk salt
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk kanel
- ½ tsk stødt ingefær
- 2 tsk natron
- 1 ½ tsk bagepulver
- 4 gulerødder, store
Topping
- 200 g flødeost
- 100 g smør, blødt
- 100 g flormelis
- ½ citron, saft og skal
- 50 g valnødder
Sådan gør du
Gulerodskage
- Pisk brun farin, æg og olie luftigt – jeg bruger min røremaskine med piskeris på.270 g brun farin, 4 æg, 2 dl olie
- Bland mel, salt, vaniljesukker, kanel, ingefær, natron og pagepulver, og sigt det ned i skålen med det piskede æg, farin og olie.275 g hvedemel, ½ tsk salt, 2 tsk vaniljesukker, 2 tsk kanel, ½ tsk stødt ingefær, 2 tsk natron, 1 ½ tsk bagepulver
- Riv gulerødderne og kom dem oven i, vend forsigtigt rundt i dejen med en dejskraber indtil dejen er helt jævn og uden klumper af mel.4 gulerødder
- Kom dejen i et ildfast fad eller en bradepande på cirka 25×35 cm. Alternativt kan du bruge en springform på 28-30 cm i diameter.
- Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader almindelig over- og undervarme i 40-45 min.
- Stik en kødnål i kagen når tiden er gået, så du er sikker på den er færdigbagt. Der skal ikke hænge noget dej på nålen når du tager den op.
- Lad kagen køle helt af inden du kommer ostecreme på.
Ostecreme
- Når kagen er helt kølet ned, laves ostecremen.
- Pisk blødt smør og flormelis sammen med citronskal og lidt citronsaft. Rør herefter flødeosten i, og smag eventuelt til med mere citron hvis nødvendigt.100 g smør, 100 g flormelis, ½ citron, 200 g flødeost
- Fordel ostecremen på kagen, og drys med hakkede valnødder.50 g valnødder
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 21. januar 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: