Gulerodskage med ostecreme

Denne gulerodskage med ostecreme er nem og hurtig at lave, og så smager den skønt. At den også er smuk at se på er jo et stort plus. Så vil du glæde og imponere familien med en lækker kage, så er denne gulerodskage med ostecreme et rigtig godt bud – Her er den i hvert fald et hit hos både børn og voksne.

Den perfekte gulerodskage for mig, er en luftig og svampet kage, med en dejlig krydret smag og en blød let syrlig ostecreme. Så det er sådan en type gulerodskage du får her. Kagen indeholder kanel, ingefær og vanilje, og den krydrede smag passer perfekt til denne kage med den lidt fede topping.

gulerodskage med ostecreme
gulerodskage med ostecreme
gulerodskage med ostecreme

Gulerodskage m ostecreme opskrift

Jeg kan godt lide en syrlig ostecreme, derfor er der en del citronsaft i i forhold til flormelis, hvilket gør cremen frisk og lækker. Vil du hellere have en sødere creme, kan du tilføje lidt mere flormelis. Det gode er, at du kan smage på cremen undervejs og tilsætte lidt mere citronsaft eller flormelis hvis du synes den behøver det.

Gulerodskage mes ostecreme opskrift
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Gulerodskage m ostecreme opskrift

Svampet kage med blød ostecreme på toppen!
Ret Dessert
Keyword Kage
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Portioner 8 personer

Ingredienser

Gulerodskage:

  • 270 g brun farin
  • 4 æg
  • 2 dl olie
  • 275 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk natron
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 4 gulerødder store

Ostecreme:

  • 200 g flødeost
  • 1 spsk flormelis
  • 1/2 citron saften og skallen

Fremgangsmåde

Gulerodskage:

  • Pisk brun farin, æg og olie luftigt – jeg bruger min røremaskine med piskeris på.
  • Bland mel, salt, vaniljesukker, kanel, ingefær, natron og pagepulver, og sigt det ned i skålen med det piskede æg, farin og olie.
  • Riv 4 store gulerødder og kom dem oven i, vend forsigtigt rundt i dejen med en dejskraber indtil dejen er helt jævn og uden klumper af mel. 
  • Smør en springform på 26 cm i diameter, og kom dejen i.
  • Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i 45 min.
  • Stik en kødnål i kagen når tiden er gået, så du er sikker på den er færdigbagt. Der skal ikke hænge noget dej på nålen når du tager den op.
  • Lad kagen køle lidt af inden du tager den ud af formen.

Ostecreme:

  • Når kagen er helt kølet ned, laves ostecremen. Bland flødeost, citronskal og flormelis sammen, og smør det ud på kagen. Pynt med revet citronskal på toppen og server.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Prøv også: Lækker nem æblekage eller Banankage med chokolade

Variationer

Hvis du har lyst til lidt knas, kan du tilføje hakkede valnødder til dejen eller som drys på toppen. Det smager rigtig skønt, og pynter også fint ovenpå kagen. Du kan også tilføje rosiner til dejen sammen med gulerødderne, det giver også kagen lidt ekstra tekstur.

Gulerodskage med ostecreme udstyr

Du skal ikke bruge noget særligt udstyr til denne kage, men en god springform er at foretrække. Til denne opskrift er en springform med en diameter på 26 cm passende, for eksempel som denne springform (reklamelink).

Derudover er det dejligt med en god paletkniv i stål til at smøre cremen på toppen af kagen, men hvis du ikke har det, kan du sagtens bruge en almindelig smørekniv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares