Madformadelskere / Søde sager / Kager / Gulerodskage med ostecreme

Gulerodskage med ostecreme

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Gulerodskage med ostecreme er en klassiker som vi aldrig bliver trætte af herhjemme. Det er en svampet og lækker gulerodskage med flødeost-frosting og den smager bare fantastisk!

gulerodskage med ostecreme og valnødder bagt i bradepande.

Flere søde sager

HOP DIREKTE TIL

    Gulerodskage er en ægte klassiker, og det er noget som både voksne og børn elsker at spise.

    Opskriften er god fordi

    Nem – Det er virkelig en nem kage at lave, og den er hurtig at få i ovnen.
    Smag og konsistens – Kagen er en luftig og svampet kage, med en dejlig krydret smag og en blød let syrlig ostecreme. Det er sådan vi bedst kan lide den.

    Ingrediensnoter

    Gulerødder – Du skal selvfølgelig bruge gulerødder. Der skal godt med gulerødder i kagen, det er med til at give en svampet og lækker kage der holder sig saftig længe.

    Olie – Oliven er med til at give en saftig kage. Du skal bruge smagsneutral olie som raps- eller solsikkeolie.

    Flødeost – Skal bruges til cremen oven på kagen. Du kan vælge det mærke du har lyst til, men det er vigtigt, at det ikke er et lightprodukt, så vil cremen ikke få den rigtige konsistens, vi har her brugt Philadelphia.

    Smør – Jeg kan godt lide at piske lidt smør i cremen, det kan dog godt springes over hvis du ikke vil have det i, men det er med til at give en blød creme.

    Citron – Jeg synes der skal citron i ostecremen. Jeg bruger både lidt skal og lidt saft for at give en god syrlighed.

    Hvordan laver man gulerodscreme med ostecreme?

    Det er heldigvis slet ikke så svært at lave denne gulerodskage med den bedste fløjlsbløde ostecreme på toppen.

    Først skal vi have lavet kagen.

    1. Først piskes æg, brun farin og olie til det er luftigt.
    2. Herefter blandes alle de tørre ingredienser sammen og sigtes i blandingen.
    3. Til sidst river man gulerødderne på den grove side af rivejernet, og vender det hele godt sammen.
    4. Nu skal dejen i en bradepande beklædt med bagepapir og bages i ovnen.
    gulerodskage der køler ned inden der skal ostecreme på.
    1. Når kagen er helt kold, kan man komme frostingen på. Den laver man ved at piske flødeost og blødt smør, og herefter tilsætte flormelis mens man pisker.
    2. Cremen smages til med citronskal og -saft, og så skal den bare smøres på kagen.
    3. Til sidst kan man drysse med hakkede valnødder.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Kom nødderne i kagen – Tilsæt de hakkede valnødder til dejen sammen med de revne gulerødder. Det giver lidt knas inde i kagen.

    Tilsæt rosiner – Prøv at tilsætte en håndfuld rosiner, det giver en endnu mere svampet og lækker kage.

    Syrlighed i cremen – Jeg kan godt lide en syrlig flødeostecreme, derfor er der citronsaft og -skal i cremen, hvilket gør den frisk og lækker. Vil du hellere have en sødere creme, kan du tilføje lidt mere flormelis. Det gode er, at du kan smage på cremen undervejs og tilsætte lidt mere citronsaft eller flormelis hvis du synes den behøver det.

    Bag kagen dagen før – Bag eventuelt kagen dagen i forvejen, og pak den ind til dagen efter. Inden servering kan du komme ostecreme på toppen.

    Servering
    – Det er en skøn efterårskage, til en god kop kaffe eller te. Den fungerer også godt i små stykker til kagetapas eller pyntet med flag til børnefødselsdagen.

    Opbevaring – Jeg venter med at komme ostecremen på til den skal serveres. Indtil da, kan kagen opbevares lufttæt indpakket ved stuetemperatur. Når cremen er kommet på, skal den opbevares i køleskabet. Frostingen kan eventuelt laves dagen før. Jeg opbevarer den tildækket i en skål på køl indtil den skal på kagen lige inden servering.

    gulerodskage med ostecreme og valnødder.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan gulerodskage fryses ned?

    Ja du kan godt fryse gulerodskage. Både med og uden frosting på toppen.

    Flere krydrede kager

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    gulerodskage med ostecreme og valnødder bagt i bradepande.
    5 fra 2 stemmer

    Gulerodskage med ostecreme

    Svampet gulerodskage i bradepande med blød ostecreme på toppen! Det er en nem og hurtig kage at lave, og så smager den bare fantastisk. Både børn og voksne er vilde med den, så du kan sagtens servere den til børnefødselsdagen eller for kollegaerne.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 15 minutter
    Tilb. tid 45 minutter
    Nedkøling 1 time
    Samlet tid 2 timer
    Ret Kage
    Køkken Amerikansk
    Antal 12 personer
    Kalorier 529 kcal

    Ingredienser

    Giver: 25 x 35cm rectangle

    Gulerodskage

    • 270 g brun farin
    • 4 æg
    • 2 dl olie, solsikke eller raps
    • 275 g hvedemel
    • ½ tsk salt
    • 2 tsk vaniljesukker
    • 2 tsk kanel
    • ½ tsk stødt ingefær
    • 2 tsk natron
    • 1 ½ tsk bagepulver
    • 4 gulerødder, store

    Topping

    • 200 g flødeost
    • 100 g smør, blødt
    • 100 g flormelis
    • ½ citron, saft og skal
    • 50 g valnødder

    Sådan gør du

    Gulerodskage

    • Pisk brun farin, æg og olie luftigt – jeg bruger min røremaskine med piskeris på.
      270 g brun farin, 4 æg, 2 dl olie
    • Bland mel, salt, vaniljesukker, kanel, ingefær, natron og pagepulver, og sigt det ned i skålen med det piskede æg, farin og olie.
      275 g hvedemel, ½ tsk salt, 2 tsk vaniljesukker, 2 tsk kanel, ½ tsk stødt ingefær, 2 tsk natron, 1 ½ tsk bagepulver
    • Riv gulerødderne og kom dem oven i, vend forsigtigt rundt i dejen med en dejskraber indtil dejen er helt jævn og uden klumper af mel. 
      4 gulerødder
    • Kom dejen i et ildfast fad eller en bradepande på cirka 25×35 cm. Alternativt kan du bruge en springform på 28-30 cm i diameter.
    • Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader almindelig over- og undervarme i 40-45 min.
    • Stik en kødnål i kagen når tiden er gået, så du er sikker på den er færdigbagt. Der skal ikke hænge noget dej på nålen når du tager den op.
    • Lad kagen køle helt af inden du kommer ostecreme på.

    Ostecreme

    • Når kagen er helt kølet ned, laves ostecremen.
    • Pisk blødt smør og flormelis sammen med citronskal og lidt citronsaft. Rør herefter flødeosten i, og smag eventuelt til med mere citron hvis nødvendigt.
      100 g smør, 100 g flormelis, ½ citron, 200 g flødeost
    • Fordel ostecremen på kagen, og drys med hakkede valnødder.
      50 g valnødder

    Tips og noter

    Form – Når du skal bage kagen skal du bruge en bradepande eller springform. Du kan enten bruge en springform med en diameter på 28-30 cm eller en bradepande på cirka 25×35 cm.
    Opbevaring – Når der er flødeost på kagen skal den opbevares i køleskabet. Før flødeosten smøres på, kan kagen opbevares ved stuetemperatur.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1stykkeKalorier: 529kcalKulhydrater: 53gProtein: 6gFedt: 34gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 8gEnkeltumættet fedt: 15gTransfedt: 1gKolesterol: 91mgNatrium: 525mgKalium: 198mgFibre: 2gSukker: 33gA-vitamin: 4525IUC-vitamin: 2mgCalcium: 100mgJern: 2mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 21. januar 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.