Gulerodskage med ostecreme

Indhold

Denne gulerodskage med ostecreme er nem og hurtig at lave, og så smager den skønt. At den også er smuk at se på er jo et stort plus. Så vil du glæde og imponere familien med en lækker kage, så er denne gulerodskage med ostecreme et rigtig godt bud – Her er den i hvert fald et hit hos både børn og voksne.

Den perfekte gulerodskage for mig, er en luftig og svampet kage, med en dejlig krydret smag og en blød let syrlig ostecreme. Så det er sådan en type gulerodskage du får her. Kagen indeholder kanel, ingefær og vanilje, og den krydrede smag passer perfekt til denne kage med den lidt fede topping.

gulerodskage med ostecreme
gulerodskage med ostecreme
gulerodskage med ostecreme

Gulerodskage m ostecreme opskrift

Jeg kan godt lide en syrlig ostecreme, derfor er der en del citronsaft i i forhold til flormelis, hvilket gør cremen frisk og lækker. Vil du hellere have en sødere creme, kan du tilføje lidt mere flormelis. Det gode er, at du kan smage på cremen undervejs og tilsætte lidt mere citronsaft eller flormelis hvis du synes den behøver det.

Gulerodskage mes ostecreme opskrift
No ratings yet

Gulerodskage m ostecreme opskrift

Svampet kage med blød ostecreme på toppen!
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 45 min
Samlet tid 1 t
Ret Dessert
Antal 8 personer

Ingredienser

Gulerodskage:

  • 270 g brun farin
  • 4 æg
  • 2 dl olie
  • 275 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk natron
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 4 gulerødder, store

Ostecreme:

  • 200 g flødeost
  • 1 spsk flormelis
  • 1/2 citron, saften og skallen

Sådan gør du

Gulerodskage:

  • Pisk brun farin, æg og olie luftigt – jeg bruger min røremaskine med piskeris på.
  • Bland mel, salt, vaniljesukker, kanel, ingefær, natron og pagepulver, og sigt det ned i skålen med det piskede æg, farin og olie.
  • Riv 4 store gulerødder og kom dem oven i, vend forsigtigt rundt i dejen med en dejskraber indtil dejen er helt jævn og uden klumper af mel. 
  • Smør en springform på 26 cm i diameter, og kom dejen i.
  • Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i 45 min.
  • Stik en kødnål i kagen når tiden er gået, så du er sikker på den er færdigbagt. Der skal ikke hænge noget dej på nålen når du tager den op.
  • Lad kagen køle lidt af inden du tager den ud af formen.

Ostecreme:

  • Når kagen er helt kølet ned, laves ostecremen. Bland flødeost, citronskal og flormelis sammen, og smør det ud på kagen. Pynt med revet citronskal på toppen og server.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Kage
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Prøv også: Lækker nem æblekage eller Banankage med chokolade

Variationer

Hvis du har lyst til lidt knas, kan du tilføje hakkede valnødder til dejen eller som drys på toppen. Det smager rigtig skønt, og pynter også fint ovenpå kagen. Du kan også tilføje rosiner til dejen sammen med gulerødderne, det giver også kagen lidt ekstra tekstur.

Gulerodskage med ostecreme udstyr

Du skal ikke bruge noget særligt udstyr til denne kage, men en god springform er at foretrække. Til denne opskrift er en springform med en diameter på 26 cm passende, for eksempel som denne springform (reklamelink).

Derudover er det dejligt med en god paletkniv i stål til at smøre cremen på toppen af kagen, men hvis du ikke har det, kan du sagtens bruge en almindelig smørekniv.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.
Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Indhold

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Populære opskrifter

Nyeste indlæg

Du vil måske også synes om