Squashkage


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Haverne er fulde af squash, og det klager vi bestemt ikke over. Vi er heldige at have fået nogle skønne grønne squash af min mor, de var til den store side, så noget af en blev brugt til denne skønne squashkage med flødeostcreme. Læs med her og få vores opskrift.

Lækker svampet squashkage med flødeostecreme og valnødder

Krydret og svampet med blød creme af flødeost

Vi elsker en god squashkage her om efteråret, eller en gulerodskage for den sags skyld. Det er nemlig lidt samme koncept og samme grunddej. Jeg synes at en god squashkage skal være krydret i smagen, og ultra svampet. Gerne med nogle lækre valnødder i der knaser mellem tænderne.

På toppen skal der gerne være en creme. Der skal være nok af den, men ikke for meget. Lige tilpas! Sådan er denne her kage. Toppingen er en flødeostglasur, som er lækker og cremet og bare passer SÅ godt til den lækre kage.

opskrift på svampet squashkage med valnødder og flødeosttopping

Hvordan bager man squashkage?

Den her opskrift er faktisk ikke spor svær, og du kan nemt glæde familien med en lækker efterårskage hvis du kaster dig over denne opskrift. Alt du skal bruge er:

  • Til Kagen:
    • Brun farin
    • Smør
    • Æg
    • Vaniljepasta, eller korn fra en stang
    • Salt
    • Kanel
    • Allehånde
    • Kardemomme
    • Bagepulver
    • Natron
    • Hvedemel
    • Valnødder
    • Squash
  • Til flødeostcreme:
    • Flødeost
    • Flormelis
    • Citron
    • Vaniljepasta

Først skal sukker og det bløde smør piskes sammen. Herefter tilsættes æg og alle krydderierne. Mel og bagepulver sigtes i dejen, og til sidst vendes hakkede valnødder og revet squash i dejen. Kages kommes i en smurt springform og bages 45 minutter ved 180 grader.

Til flødeostglasuren blandes flødeost med flormelis, vanilje og citronskal samt -saft. Cremen kommes på den afkølede kage, som nu er klar til servering.

Squashkage opskrift

Her får du vores bedste opskrift på en lækker og svampet squashkage med flødeostglasur. Den er nem at lave, og hele familien elsker den krydrede kage med den søde ostecreme på toppen.

Lækker svampet squashkage med flødeostecreme og valnødder
3 fra 2 stemmer

Squashkage opskrift

Svampet kage med squash og valnødder og flødeostglasur på toppen
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 615 kcal

Ingredienser

  • 270 g brun farin
  • 120 g smør, blødt
  • 4 æg
  • 1 tsk vaniljepasta
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk allehånde
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • 275 g hvedemel
  • 100 g valnødder, grofthakkede
  • 400 g squash, groft revet

Flødeostecreme:

  • 200 g flødeost, naturel
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 stk citron, skal og saft

Sådan gør du

  • Pisk brun farin og blødt smør i tern godt sammen. Sukkeret skal gerne være opløst i smørret før du går videre. Tilsæt herefter æggene, og pisk godt mellem hvert æg. Tilsæt vaniljepasta, salt, kardemomme, allehånde og kanel.
  • Sigt bagepulver, natron samt hvedemel ned i dejen, og vend dejen sammen. Tilsæt så groftrevet squash og grofthakkede valnødder, og rør sammen til en jævn dej.
  • Smør en springform på 26 cm i diameter, og hæld dejen i. Bag kagen i 45 minutter ved 180 grader almindelig ovn. Stik i kagen med en kødnål eller gaffel for at se om den er færdigbagt. Der skal ikke hænge dej på nålen når du trækker den op af kagen igen.
  • Lad kagen køle lidt ned inden du tager den ud af springformen. Når kagen er helt afkølet pyntes den med flødeostglasur.
  • Flødeostglasuren laves ved at røre flødeost med flormelis, vanilje og citronsaft samt skal. Smag til undervejs og tilsæt evt. mere citronsaft eller flormelis. Jeg synes godt den må være lidt syrlig. Fordel flødeostecremen på toppen af kagen, og server.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stykkeKalorier: 615kcalKulhydrater: 76gProtein: 10gFedt: 31gMættet fedt: 14gKolesterol: 142mgNatrium: 783mgKalium: 378mgFibre: 3gSukker: 42gA-vitamin: 6144IUC-vitamin: 11mgCalcium: 169mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
3 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.