Banankage med chokolade bagt i bradepande er en lรฆkker kage som bรฅde store og smรฅ er glade for herhjemme. Det er en perfekt mรฅde at fรฅ brugt de overmodne bananer pรฅ, og sรฅ gรธr bananerne bare at det er en svampet og lรฆkker mundfuld. Lรฆs med her og fรฅ vores (eller mormors) opskrift pรฅ banankage i bradepande.
Som mormor laver den
Min mor der den bedste i verden til mange ting… At bage banankage med chokolade er ingen undtagelse. Her har jeg forsรธgt mig med en variant af hendes kage, der er dog smรฅ รฆndringer i forhold til hendes opskrift. Det er en skรธn og meget nem banankage, som jeg gerne vil dele med Jer her.
Banankage med chokolade er altid et hit bรฅde hos bรธrn og voksne. Det er en god og svampet kage, der holder sig lรฆkker i flere dage uden at blive tรธr. Prรธv evt. ogsรฅ at lave den med chokoladestykker i dejen, eller bag den som smรฅ lรฆkre bananmuffins. De smรฅ muffins er gode til at dele ud i bรธrnehaven eller i skolen til bรธrnefรธdselsdag. Evt. pyntet med lidt slik hvis det er tilladt.
Det er en kage vi tit bager hvis vi har nogle overmodne bananer, kagen bliver nemlig bedst, hvis bananerne er rigtig godt modne. Det har ungerne ogsรฅ lurret, og spรธrger altid efter banankage nรฅr de kan se brune bananer i kรธkkenet. Men det smager jo ogsรฅ godt!
Sรฅdan gรธr du
Det er en super nem opskrift, og herhjemme er det tit ungerne der bager kagen med lidt hjรฆlp fra en voksen. Til denne kage skal du bruge:
- Sukker
- รg
- Vanilje
- Smรธr
- Hvedemel
- Bagepulver
- Bananer, gerne rigtig godt modne.
- Chokolade, mรธrk.
Fรธrst skal รฆg og sukker piskes luftigt, sรฅ pisken vaniljen i, og til sidst skiftevis smeltet smรธr og hvedemel blandet med bagepulver. Til sidst moses bananerne med en gaffel og vendes i dejen.
Kagen bages i en bradepande, og nรฅr kagen kommer ud af ovnen fordeles chokoladeknapper eller hakket chokolade pรฅ toppen. Sรฅ smelter chokoladen nemlig pรฅ grund af den varme kage.
Mormors tip er her at bruge pรฅlรฆgschokolade hvis man ikke lige har andet, mormรธdre har jo altid pรฅlรฆgschokolade. Herefter er kagen klar til servering.
Scroll lรฆngere ned pรฅ siden her for at finde opskriften.
Tips og tricks
- Prรธv ogsรฅ at vende hakket chokolade i dejen sammen med bananerne!
- Har du ikke chokoladeknapper, sรฅ lรฆg pรฅlรฆgschokolade i et lag ovenpรฅ kagen lige nรฅr den kommer ud af ovnen. Sรฅ smelter det pรฅ grund af den varme kage.
- Bag dejen som smรฅ bananmuffins. De er super gode til at dele ud til bรธrnefรธdselsdagen eller komme i fryseren til senere. Som muffins skal de bages i 15-18 minutter ved 175 grader.
Udstyr til denne opskrift
Det eneste du fรฅr brug for til at bage denne banankage, er noget du kan piske รฆg og sukker med, og sรฅ en god bradepande til at bage den i.
Jeg pisker altid รฆg og sukker sammen i rรธremaskinen – vores Ankarsrum Assistent (reklamelink), men du kan ogsรฅ bruge en almindelig elpisker eller et piskeris hvis du har gode armmuskler!
Hvis du har en bradepande med lรฅg (reklamelink), er det super praktisk at bage kagen i den hvis du skal have den med. Ellers kan alle bradepander bruges, bare husk at beklรฆd den med bagepapir inden du hรฆlder dejen i, for at vรฆre sikker pรฅ at du kan fรฅ kagen op af formen, og den ikke sidder fast og gรฅr i stykker. Det ville vรฆre sรฅ รฆrgeligt!
Tip
Hel bradepandefuld banankage
Vil du lave banankagen i en af de store bradepander fra ovnen? Det kan du nemlig sagtens!
Sรฅ skal du bare doble opskriften her pรฅ siden, altsรฅ gange alle ingredienderne med to. Kagen skal bages i ovnen ved 175 grader almindelig over- og undervarme i 35-40 minutter.
Ofte stillede spรธrgsmรฅl
Kagen kan sagtens fryses ned hvis du ikke fรฅr spist det hele, ogsรฅ med chokolade pรฅ toppen. Hvis du ved pรฅ forhรฅnd at du vil fryse den ned, kan du eventuelt vente med at komme chokoladen pรฅ, da den kan blive en smule hรฅrd ved frysning.
Ja det kan du sagtens. Denne opskrift kan du ogsรฅ bruge i en springform pรฅ cirka 22 cm i diameter, og bagetiden er cirka den samme. Vรฆlger du en stรธrre springform, sรฅ bliver kagen lavere, og sรฅ skal du nok reducere bagetiden lidt.
JA! Kun fantasien sรฆtter grรฆnsen, men prรธv en et par hรฅndfulde nรธdder, rosiner eller chokoladestykker. Du kan ogsรฅ drysse med nรธdder pรฅ toppen hvis du har lyst.
Andre tilberedningsmetoder
Vil du tilberede samme lรฆkre banankage men pรฅ en hurtigere mรฅde, og helt uden at tage ovnen i brug? Sรฅ prรธv at lave vores opskrift pรฅ banankage i airfryeren.
Opskrift pรฅ verdens bedste banankage
Dette er som sagt med udgangspunkt i min mors opskrift, den er dog modificeret lidt, sรฅ den bliver lige som vi bedst kan lide den. Vigtigst af alt sรฅ er det en mega nem banankage, sรฅ tage bare ungerne med i kรธkkenet.
Banankage i bradepande
Udstyr
- Wilfa Probaker rรธremaskine (reklamelink)
Ingredienser
- 280 g sukker
- 6 stk รฆg
- 1 stang vanilje
- 150 g smรธr
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 3 stk bananer, gerne godt modne
- 150 g mรธrk chokolade, hakket eller knapper
Sรฅdan gรธr du
- Start med at piske sukker og รฆg godt sรฅ det bliver tykt og skummende.
- Tilsรฆt derefter vaniljekorn fra vaniljestangen. Smelt smรธrret i en gryde og sigt mel og bagepulver sammen. Tilsรฆt skiftevis mel/bagepulver og smeltet smรธr.
- Nรฅr det hele er blandet godt sammen moses bananerne og vendes forsigtigt i dejen.
- Dejen hรฆldes derefter i en bradepande beklรฆdt med bagepapir pรฅ ca. 25×33 cm og bages ved 175 grader i 40-45 min.ย Stik i kagen med en kรธdnรฅl eller gaffel, nรฅr der ikke hรฆnger dej ved, er den fรฆrdig.
- Sรฅ snart kagen tages ud af ovnen drysses den med hakket chokolade eller chokoladeknapper. Lad kagen kรธle ned og server den for dem du holder af.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Prรธv ogsรฅ: Gulerodskage med ostecreme eller Lรฆkker nem รฆblekage
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 29. januar 2019 โ Vi har efterfรธlgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Passer opskriften til den bradepande som fรธlger med ovnen el de som ligner ildfastfade??
og kan man bruge vanillesukker i stedet for stangen ? hvis ja hvor meget ca ?
Hej Michelle
Bradepanden der er brugt her er 25×33 cm, sรฅ hvis du har noget der er tรฆt pรฅ den stรธrrelse vil det vรฆre fint. Det er ikke sรฅdan en stor en der fรธlger med ovnen.
Ja, jeg ville skifte 1 spsk. almindeligt sukker ud med vaniljesukker.
God fornรธjelse.
Mvh Tina
Jeg elsker banan kage fordi den har en helt speciel smag af banan og den smag kan man ikke fรฅ i andet end en banan.
Vi er helt enige, banankage smager bare godt!
Hvis jeg skal lave denne kage i en stor bradepande, skal jeg double op? Synes bare 12 รฆg lyder lige i overkanten ๐
Hej Michelle
Det tror jeg vil passe meget godt. Der er meget รฆg i denne kage, det er det der er med til at gรธre den lรฆkker svampet og saftig sammen med bananerne.
God fornรธjelse med bagningen.
Mvh Tina
Er det varmluft?
Hej Mette
Nej almindelig over- og undervarme.
Mvh Tina
Hejsa
Kan man komme chokolade i dejen
Hej Christine
Ja du kan fint hakke noget chokolade og komme det i dejen.
God bagelyst!
Mvh Tina