Banankage med chokolade bagt i bradepande er en lækker kage som både store og små er glade for herhjemme. Det er en perfekt måde at få brugt de overmodne bananer på, og så gør bananerne bare at det er en svampet og lækker mundfuld. Læs med her og få vores (eller mormors) opskrift på banankage i bradepande.

Som mormor laver den
Min mor der den bedste i verden til mange ting… At bage banankage med chokolade er ingen undtagelse. Her har jeg forsøgt mig med en variant af hendes kage, der er dog små ændringer i forhold til hendes opskrift. Det er en skøn og meget nem banankage, som jeg gerne vil dele med Jer her.
Banankage med chokolade er altid et hit både hos børn og voksne. Det er en god og svampet kage, der holder sig lækker i flere dage uden at blive tør. Prøv evt. også at lave den med chokoladestykker i dejen, eller bag den som små lækre bananmuffins. De små muffins er gode til at dele ud i børnehaven eller i skolen til børnefødselsdag. Evt. pyntet med lidt slik hvis det er tilladt.
Det er en kage vi tit bager hvis vi har nogle overmodne bananer, kagen bliver nemlig bedst, hvis bananerne er rigtig godt modne. Det har ungerne også lurret, og spørger altid efter banankage når de kan se brune bananer i køkkenet. Men det smager jo også godt!

Sådan gør du
Det er en super nem opskrift, og herhjemme er det tit ungerne der bager kagen med lidt hjælp fra en voksen. Til denne kage skal du bruge:
- Sukker
- Æg
- Vanilje
- Smør
- Hvedemel
- Bagepulver
- Bananer, gerne rigtig godt modne.
- Chokolade, mørk.
Først skal æg og sukker piskes luftigt, så pisken vaniljen i, og til sidst skiftevis smeltet smør og hvedemel blandet med bagepulver. Til sidst moses bananerne med en gaffel og vendes i dejen.
Kagen bages i en bradepande, og når kagen kommer ud af ovnen fordeles chokoladeknapper eller hakket chokolade på toppen. Så smelter chokoladen nemlig på grund af den varme kage.
Mormors tip er her at bruge pålægschokolade hvis man ikke lige har andet, mormødre har jo altid pålægschokolade. Herefter er kagen klar til servering.
Scroll længere ned på siden her for at finde opskriften.
Tips og tricks
- Prøv også at vende hakket chokolade i dejen sammen med bananerne!
- Har du ikke chokoladeknapper, så læg pålægschokolade i et lag ovenpå kagen lige når den kommer ud af ovnen. Så smelter det på grund af den varme kage.
- Bag dejen som små bananmuffins. De er super gode til at dele ud til børnefødselsdagen eller komme i fryseren til senere. Som muffins skal de bages i 15-18 minutter ved 175 grader.

Udstyr til denne opskrift
Det eneste du får brug for til at bage denne banankage, er noget du kan piske æg og sukker med, og så en god bradepande til at bage den i.
Jeg pisker altid æg og sukker sammen i røremaskinen – vores Ankarsrum Assistent (reklamelink), men du kan også bruge en almindelig elpisker eller et piskeris hvis du har gode armmuskler!
Hvis du har en bradepande med låg (reklamelink), er det super praktisk at bage kagen i den hvis du skal have den med. Ellers kan alle bradepander bruges, bare husk at beklæd den med bagepapir inden du hælder dejen i, for at være sikker på at du kan få kagen op af formen, og den ikke sidder fast og går i stykker. Det ville være så ærgeligt!
Ofte stillede spørgsmål
Kagen kan sagtens fryses ned hvis du ikke får spist det hele, også med chokolade på toppen. Hvis du ved på forhånd at du vil fryse den ned, kan du eventuelt vente med at komme chokoladen på, da den kan blive en smule hård ved frysning.
Ja det kan du sagtens. Denne opskrift kan du også bruge i en springform på cirka 22 cm i diameter, og bagetiden er cirka den samme. Vælger du en større springform, så bliver kagen lavere, og så skal du nok reducere bagetiden lidt.
JA! Kun fantasien sætter grænsen, men prøv en et par håndfulde nødder, rosiner eller chokoladestykker. Du kan også drysse med nødder på toppen hvis du har lyst.
Opskrift på verdens bedste banankage
Dette er som sagt med udgangspunkt i min mors opskrift, den er dog modificeret lidt, så den bliver lige som vi bedst kan lide den. Vigtigst af alt så er det en mega nem banankage, så tage bare ungerne med i køkkenet.

Banankage i bradepande
Ingredienser
- 280 g sukker
- 6 stk æg
- 1 stang vanilje
- 150 g smør
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 3 stk bananer, gerne godt modne
- 150 g mørk chokolade, hakket eller knapper
Sådan gør du
- Start med at piske sukker og æg godt så det bliver tykt og skummende.
- Tilsæt derefter vaniljekorn fra vaniljestangen. Smelt smørret i en gryde og sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt skiftevis mel/bagepulver og smeltet smør.
- Når det hele er blandet godt sammen moses bananerne og vendes forsigtigt i dejen.
- Dejen hældes derefter i en bradepande beklædt med bagepapir på ca. 25×33 cm og bages ved 175 grader i 40-45 min. Stik i kagen med en kødnål eller gaffel, når der ikke hænger dej ved, er den færdig.
- Så snart kagen tages ud af ovnen drysses den med hakket chokolade eller chokoladeknapper. Lad kagen køle ned og server den for dem du holder af.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Prøv også: Gulerodskage med ostecreme eller Lækker nem æblekage
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 29. januar 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:
Passer opskriften til den bradepande som følger med ovnen el de som ligner ildfastfade??
og kan man bruge vanillesukker i stedet for stangen ? hvis ja hvor meget ca ?
Hej Michelle
Bradepanden der er brugt her er 25×33 cm, så hvis du har noget der er tæt på den størrelse vil det være fint. Det er ikke sådan en stor en der følger med ovnen.
Ja, jeg ville skifte 1 spsk. almindeligt sukker ud med vaniljesukker.
God fornøjelse.
Mvh Tina
Jeg elsker banan kage fordi den har en helt speciel smag af banan og den smag kan man ikke få i andet end en banan.
Vi er helt enige, banankage smager bare godt!
Hvis jeg skal lave denne kage i en stor bradepande, skal jeg double op? Synes bare 12 æg lyder lige i overkanten 🙂
Hej Michelle
Det tror jeg vil passe meget godt. Der er meget æg i denne kage, det er det der er med til at gøre den lækker svampet og saftig sammen med bananerne.
God fornøjelse med bagningen.
Mvh Tina