Hjem » Alle opskrifter » Ægte fynsk brunsviger

Ægte fynsk brunsviger

En kage der med sikkerhed findes i mange hundrede varianter er brunsviger. Brunsviger varierer rigtig meget fra landsdel til landsdel, nogle steder serveres den sågar med vanilecreme eller flødeskum. Som en ægte fynbo er en af mine favoritkager helt klart brunsviger, og den hører sig til til en hver fødselsdag skåret ud som en kagemand eller -kone og dekoreret med slik.

Brunsviger1

Ingredienser:

Dej:
1,5 dl mælk
25g gær
2 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. kardemomme
250g mel
25g smør

Remonce:
200g brun farin
150g smør
60g sirup

Fremgangsmåde:
Start med at lave dejen – lun mælken og opløs gæren i mælken. Tilsæt herefter sukker, salt og kardemomme. Rør det hele sammen med melet på røremaskinen. Tilsæt herefter smørren der er skåret i små stykker og ælt det godt ind i dejen. Ælt dejen til den er smidig og lad den hæve i 1,5 timer. Lav remoncen i mellemtiden.

Bland brun farin, smør og sirup sammen i en gryde og kog det op. Rør rundt i remoncen og sørg for at arbejde smørren godt ind i remoncen. Når massen er helt ensartet tages den af varmen og hældes ud over dejen. Tryk store huller med fingerne i brunsvigeren som remoncen kan samle sig i under bagningen. Pas på når du laver hullerne, remoncen er varm, så lad den køle et øjeblik inden hullerne laves! Bag kagen i ovnen i ca. 15 min. ved 180 grader. Server kagen nybagt og gerne lun.

Velbekomme.

Brunsviger3

Brunsviger2

Skriv en kommentar

KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.