Opskrift på græske kyllingefrikadellerSmagfulde og saftig frikadeller af kyllingekød med feta og oliven. De er fulde af smag, og er lækre at servere til græske kartofler og tzatziki eller til at tage med i madpakken eller på udflugten i madkurven.
Hak de sorte oliven fint og skær fetaosten i tern.
Riv løg og kartoffel groft, og rør det sammen med kød, vineddike, tomatpasta, æg, rasp og oregano, hvidløg og persille samt hakkede oliven og fetaosten. Tilsæt salt og peber og ælt farsen grundigt sammen, brug gerne en røremaskine. Tilsæt mere rasp hvis farsen skal være mere fast.
Stil farsen på køl i en times tid, så den kan trække og blive lidt mere fast og formbar.
Nu skal der formes små frikadeller, brug ca. 1 - 1,5 spsk. fars pr. frikadelle. De formede frikadeller vendes i hvedemel inden de skal steges, overskydende mel rystes af.
Varm nu olivenolie op på en pande til middelvarme.
Når olien er varm steges frikadellerne ved jævn varme i ca. 5 minutter på hver side til de er gyldne.
Når de græske deller er blevet lækre, gyldne og sprøde, tages de af panden og kommes på et stykke fedtsugende papir for at fjerne overskydende olie fra stegningen.
server de græske kyllingefrikadeller med det samme, eller køl dem ned og server dem kolde med en god græsk salat, eller som en lækker mundfuld til picnickurven.