Paneret stegt flæsk med persillesovs og kartofler er en klassikker, og det er heldigvis nemt at lave. Det er lidt en religion om man vil have stegt flæsk med panering eller uden, men det smager nu altså godt med! Her får du vores bedste opskrift på paneret flæsk.
Med panering tak!
Panering kan noget! Og det kan det også sammen med den Danske klassiker stegt flæsk med persillesovs. Paneringen deler vandene, nogen vil have det med og andre uden.
I min verden er det 2 forskellige retter, og jeg elsker begge dele. Hvis du spørger mine børn, så tager de med panering, det må være noget med en “nuggetsagtig” overflade eller noget i den retning.
Men de har nu fat i noget! Som sagt synes jeg der er tale om 2 vidt forskellige retter, og den ene er altså ikke bedre end den anden. Den sprødhed man får i traditionelt stegt flæsk, er ikke den samme i paneret flæsk, men så får man til gengæld paneringen, der bare smager godt og opvejer for manglende sprødhed og knas.
Og serveret sammen med de 2 konger, persillesovs og kartofler, så bliver det altså ikke meget bedre. Her i hytten laver jeg begge dele når der skal flæsk på bordet, så besværligt er det altså heller ikke!
Hvis du nu hører til dem der aldrig har haft fornøjelsen af paneret stegt flæsk, så må du altså ikke snyde dig selv. Det er ikke lige så sprødt, men hold nu op, hvor det altså også bare smager godt.
Hvordan laver man paneret flæsk?
Ja, som jeg skrev før, så laver jeg faktisk altid begge dele, mest for børnenes skyld og deres “hang” til sprød panering, men vi andre elsker det nu også. her kommer en hurtig oversigt over de ingredienser du skal bruge og en beskrivelse af fremgangsmåden.
Husk at den fulde opskrift står længere nede på siden.
Til paneret flæsk skal du bruge:
- Brystflæsk, i skiver, gerne letsaltet
- Æg
- Mælk
- Rasp
- Smør
Skiverne af flæsk bankes ud og vendes i æg og rasp. Smørret smeltes på panden og skiverne af flæsk stegers herefter til de er gyldne og sprøde.
Server med kogte kartofler og gaffelvenlig persillesovs i rigelige mængder!
Opskrift på Paneret stegt flæsk
Her kommer den ubetinget bedste opskrift på paneret flæsk. Masser af lækker panering, smagen af stegt flæsk, kan det blive meget bedre? Ja, masser af persille sovs og en velkogt kartoffel! Jeg håber du får lyst til at prøve vores version af den Danske nationalret.
Paneret flæsk
Ingredienser
- 800 g brystflæsk, i skiver, gerne letsaltet
- 3 stk æg
- ½ dl mælk
- 2 dl rasp
- 75 g smør
Sådan gør du
- Skiverne af brystflæsk bankes let ud.
- I en dyb tallerken piskes de 3 æg sammen med mælk.
- Kom rasp i en anden dyb tallerken.
- Derefter vendes skiverne af flæsk først i æggemassen og derpå i rasp. Sørg for at de er helt dækket i paneringen. Kom skiverne af brystflæsk på en bageplade med bagepapir når de er paneret.
- I en stor pande varmes rigeligt smør op til middel varme. Steg nu de panerede skiver af flæsk 5-6 minutter på hver side, eller til de er gyldne og sprøde. Steg det af flere omgange.
- Server med kogte kartofler og persillesovs.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: