Populært:

Paneret flæsk

5

/5

50 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

50 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Paneret stegt flæsk med persillesovs og kartofler er en klassikker, og det er heldigvis nemt at lave. Det er lidt en religion om man vil have stegt flæsk med panering eller uden, men det smager nu altså godt med! Her får du vores bedste opskrift på paneret flæsk.

paneret flæsk med persillesovs og kartofler

Med panering tak!

Panering kan noget! Og det kan det også sammen med den Danske klassiker stegt flæsk med persillesovs. Paneringen deler vandene, nogen vil have det med og andre uden.

I min verden er det 2 forskellige retter, og jeg elsker begge dele. Hvis du spørger mine børn, så tager de med panering, det må være noget med en “nuggetsagtig” overflade eller noget i den retning.

Men de har nu fat i noget! Som sagt synes jeg der er tale om 2 vidt forskellige retter, og den ene er altså ikke bedre end den anden. Den sprødhed man får i traditionelt stegt flæsk, er ikke den samme i paneret flæsk, men så får man til gengæld paneringen, der bare smager godt og opvejer for manglende sprødhed og knas.

Og serveret sammen med de 2 konger, persillesovs og kartofler, så bliver det altså ikke meget bedre. Her i hytten laver jeg begge dele når der skal flæsk på bordet, så besværligt er det altså heller ikke!

Hvis du nu hører til dem der aldrig har haft fornøjelsen af paneret stegt flæsk, så må du altså ikke snyde dig selv. Det er ikke lige så sprødt, men hold nu op, hvor det altså også bare smager godt.

tallerken med kartofler, persillesovs og stegt paneret flæsk

Hvordan laver man paneret flæsk?

Ja, som jeg skrev før, så laver jeg faktisk altid begge dele, mest for børnenes skyld og deres “hang” til sprød panering, men vi andre elsker det nu også. her kommer en hurtig oversigt over de ingredienser du skal bruge og en beskrivelse af fremgangsmåden.

Husk at den fulde opskrift står længere nede på siden.

Til paneret flæsk skal du bruge:

 • Brystflæsk, i skiver, gerne letsaltet
 • Æg
 • Mælk
 • Rasp
 • Smør

Skiverne af flæsk bankes ud og vendes i æg og rasp. Smørret smeltes på panden og skiverne af flæsk stegers herefter til de er gyldne og sprøde.

Server med kogte kartofler og gaffelvenlig persillesovs i rigelige mængder!

Paneret stegt flæsk med persillesovs og kogte kartofler på tallerken

Opskrift på Paneret stegt flæsk

Her kommer den ubetinget bedste opskrift på paneret flæsk. Masser af lækker panering, smagen af stegt flæsk, kan det blive meget bedre? Ja, masser af persille sovs og en velkogt kartoffel! Jeg håber du får lyst til at prøve vores version af den Danske nationalret.

paneret flæsk med persillesovs og kartofler
5 fra 1 stemme

Paneret flæsk

Opskrift på Danmarks nationalret i en paneret version. Server traditionelt med kogte kartofler og persillesovs.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 1423 kcal

Ingredienser

 • 800 g brystflæsk, i skiver, gerne letsaltet
 • 3 stk æg
 • ½ dl mælk
 • 2 dl rasp
 • 75 g smør

Sådan gør du

 • Skiverne af brystflæsk bankes let ud.
 • I en dyb tallerken piskes de 3 æg sammen med mælk.
 • Kom rasp i en anden dyb tallerken.
 • Derefter vendes skiverne af flæsk først i æggemassen og derpå i rasp. Sørg for at de er helt dækket i paneringen. Kom skiverne af brystflæsk på en bageplade med bagepapir når de er paneret.
 • I en stor pande varmes rigeligt smør op til middel varme. Steg nu de panerede skiver af flæsk 5-6 minutter på hver side, eller til de er gyldne og sprøde. Steg det af flere omgange.
 • Server med kogte kartofler og persillesovs.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 1423kcalKulhydrater: 37gProtein: 30gFedt: 127gMættet fedt: 50gTransfedt: 1gKolesterol: 308mgNatrium: 616mgKalium: 535mgFibre: 2gSukker: 4gA-vitamin: 687IUC-vitamin: 1mgCalcium: 139mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.