Glutenfri spinatpandekager

Indhold

Disse glutenfri spinatpandekager uden mel og sukker er oplagte til sunde madpandekager med fyld. Det er nemme at lave, og så er de smækfyldt med gode sager som spinat, havregryn og æg. Læs med her og få den bedste opskrift på nemme spinatpandekager.

sunde glutenfri spinatpandekager uden mel og sukker

De bedste sunde madpandekager uden mel

Vores unger elsker pandekager, og det er alle slags. Derfor er det godt at de også nogen gange har et sundt element. De her er både glutenfri og helt uden mel og sukker, og så er de jo proppet med spinat. Det er altså pandekager vi med glæde putter i vores børn.

Havregrynene giver dem godt med fibre, og vi elsker at spise disse madpandekager med fyld i til aftensmad, og så får børnene gerne en med på madpakken dagen efter. Smurt med lidt smørreost og eventuelt et stykke kødpålæg eller lidt salat inden i, så smager de bare skønt på madpakken.

Du kan komme lige præcis det fyld i du har lyst til. De er lækre med kødfyld eller vegetarisk fyld af bønner eller grøntsager. Vi elsker også at spise dem med fyld af varmrøget laks og syltede rødløg.

spinatpandekage med fyld af varmrøger laks og syltede rødløg

Sådan laver du glutenfri pandekager med spinat

De her pandekager er altså ikke svære at lave. Inspirationen til opskriften kommer fra vores Sunde havregrynspandekager, og i denne her version er der altså spinat i.

Til denne opskrift skal du bruge:

  • Havregryn, vælg en glutenfri type hvis havregrynene skal være helt glutenfri
  • Mælk
  • Æg
  • Spinat
  • Salt
  • Smør, til stegning af pandekagerne.

Fremgangsmåden er virkelig simpel. Først skal havregrynene stå i blød i mælken, og derefter blendes dejen med de resterende ingredienser. Så bages pandekagerne på panden i smør, og så er de klar til servering.

sunde spinatpandekager uden gluten på pande

Opskrift på sunde spinatpandekager

Her får du opskriften på vores yndlings grønne pandekager, eller som børnene kalder den “Hulk-pandekager”. De er både sjove, lækre og sunde, så der er jo ingen grund til at lade være. Sådan en portion herunder giver 8 pandekager, og eventuelle rester kan sagtens gemmes til madpakken dagen efter.

sunde glutenfri spinatpandekager uden mel og sukker
5 fra 1 stemme

Glutenfri spinatpandekager

Opskrift på lækre grønne madpandekager med spinat som man kan fylde med sit yndlingsfyld. Prøv det med krydret kødfyld, grønt vegetarisk fyld eller lækker varmrøget laks med salat.
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 40 min
Trækketid 15 min
Samlet tid 1 t
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 8 stk
Kalorier 44 kcal

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mælk
  • 3 stk æg
  • 150 g spinat
  • 1 tsk salt
  • Smør, til bagning

Sådan gør du

  • Kom havregryn i en skål, og hæld mælk hen over. Lad havregrynene trække i 10-15 minutter til de bliver bløde.
  • Tilsæt resten af ingredienserne oveni de bløde havregryn, og blend dejen godt med en stavblender indtil dejen er glat og jævn.
  • Bag pandekagerne på panden i smør (brug cirka 1/2 dl pandekagedej pr pandekage), de skal have 1-2 minutter på hver side ved middel varme til de er gyldne og gennembagte.
  • Server med dit yndlingsfyld

Nutrition

Serving: 1stkKalorier: 44kcalKulhydrater: 3gProtein: 3gFedt: 2gMættet fedt: 1gTransfedt: 1gKolesterol: 63mgNatrium: 335mgKalium: 153mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 1868IUC-vitamin: 5mgCalcium: 43mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD glutenfri madpandekager, Madpandekager med fyld, Sund aftensmad, Sunde spinatpandekager
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.
Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Indhold

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 6 år og Ellen på 4 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Populære opskrifter

Nyeste indlæg

Du vil måske også synes om