Disse glutenfri spinatpandekager uden mel og sukker er oplagte til sunde madpandekager med fyld. Det er nemme at lave, og så er de smækfyldt med gode sager som spinat, havregryn og æg. Læs med her og få den bedste opskrift på nemme spinatpandekager.
De bedste sunde madpandekager uden mel
Vores unger elsker pandekager, og det er alle slags. Derfor er det godt at de også nogen gange har et sundt element. De her er både glutenfri og helt uden mel og sukker, og så er de jo proppet med spinat. Det er altså pandekager vi med glæde putter i vores børn.
Havregrynene giver dem godt med fibre, og vi elsker at spise disse madpandekager med fyld i til aftensmad, og så får børnene gerne en med på madpakken dagen efter. Smurt med lidt smørreost og eventuelt et stykke kødpålæg eller lidt salat inden i, så smager de bare skønt på madpakken.
Du kan komme lige præcis det fyld i du har lyst til. De er lækre med kødfyld eller vegetarisk fyld af bønner eller grøntsager. Vi elsker også at spise dem med fyld af varmrøget laks og syltede rødløg.
Sådan laver du glutenfri pandekager med spinat
De her pandekager er altså ikke svære at lave. Inspirationen til opskriften kommer fra vores Sunde havregrynspandekager, og i denne her version er der altså spinat i.
Til denne opskrift skal du bruge:
- Havregryn, vælg en glutenfri type hvis havregrynene skal være helt glutenfri
- Mælk
- Æg
- Spinat
- Salt
- Smør, til stegning af pandekagerne.
Fremgangsmåden er virkelig simpel. Først skal havregrynene stå i blød i mælken, og derefter blendes dejen med de resterende ingredienser. Så bages pandekagerne på panden i smør, og så er de klar til servering.
Opskrift på sunde spinatpandekager
Her får du opskriften på vores yndlings grønne pandekager, eller som børnene kalder den “Hulk-pandekager”. De er både sjove, lækre og sunde, så der er jo ingen grund til at lade være. Sådan en portion herunder giver 8 pandekager, og eventuelle rester kan sagtens gemmes til madpakken dagen efter.
Glutenfri spinatpandekager
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 1 dl mælk
- 3 stk æg
- 150 g spinat
- 1 tsk salt
- smør, til bagning
Sådan gør du
- Kom havregryn i en skål, og hæld mælk hen over. Lad havregrynene trække i 10-15 minutter til de bliver bløde.
- Tilsæt resten af ingredienserne oveni de bløde havregryn, og blend dejen godt med en stavblender indtil dejen er glat og jævn.
- Bag pandekagerne på panden i smør (brug cirka 1/2 dl pandekagedej pr pandekage), de skal have 1-2 minutter på hver side ved middel varme til de er gyldne og gennembagte.
- Server med dit yndlingsfyld
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:
Let at lave og smager godt. Jeg satte komfur på 75%. Ellers bliver de for mørke inden de er bagt færdig
Hej Jack
Tak for din kommentar, og dejligt at du kunne bruge opskriften.
Rigtig god påske.
Mvh Tina, Madformadelskere