Ungerne herhjemme elsker laks, og spinatpandekager med laks og syltede rรธdlรธg gรฅr altid rent ind. De elsker simpelthen at pandekagerne er grรธnne, og nรฅr det er pรฅ grund af spinat i dejen, sรฅ er det jo bare bonus pรฅ grรธntkontoen. Lรฆs med her og fรฅ vores opskrift pรฅ sunde madpandekager med varmrรธget laks.
Sunde pandekager med laks
Vores bรธrn elsker pandekager i alle afskygninger. De spiser gerne den sรธde slags, men vi kan ogsรฅ sagtens fรฅ de sundere varianter i dem. Specielt hvis det er disse sunde spinatpandekager fyldt med lรฆkker hjemmerรธget laks eller hvis det er sunde amerikanske pandekager.
Hvis du ikke selv rรธger din laks, sรฅ kan et godt stykke fra fiskemanden eller supermarkedet selvfรธlgelig ogsรฅ bruges til denne ret. Kombinationen med creme fraiche, varmrรธget laks, syltede rรธdlรธg og dild er bare et match made in heaven, og den kommer helt til sin ret i disse grรธnne pandekager – farverne er fantastiske i sig selv. Smagen er ogsรฅ!
Spinatpandekager med laks – sรฅdan gรธr du!
Du kan med fordel lave de syltede rรธdlรธg dagen fรธr – ellers sรฅ start med det, sรฅ de kan trรฆkke sรฅ lรฆnge som muligt. Efterfรธlgende kan du lave pandekagerne.
Pandekagerne bliver lavet pรฅ havregryn i stedet for mel. Det giver pandekagerne flere fibre og sรฅ mรฆtter det godt. Fรธrst skal havregrynene sรฆttes i blรธd i mรฆlk, sรฅ de bliver helt blรธde. Efterfรธlgende blendes de med resten af ingredienserne til dejen. Sรฅ skal pandekagerne steges pรฅ panden, helt som almindelige pandekager.
Nรฅr pandekagerne er bagt, fyldes de med creme fraiche rรธrt med hakket dild, varmrรธget laks og de syltede rรธdlรธg. Tilfรธj ogsรฅ gerne noget salat eller rucola inden i pandekagerne.
Opskrift pรฅ madpandekager med varmrรธget laks
Her fรฅr du vores opskrift pรฅ lรฆkre og sunde pandekager med spinat i dejen. De er fyldt med varmrรธget laks, creme fraiche og syltede rรธdlรธg. Du kan selvfรธlgelig skifte fyldet ud alt efter hvad du bedst kan lide, og hvad du har i kรธleskabet.
De er ogsรฅ helt fantastiske i madpakken, og vores unger elsker at have dem med med lidt smรธreost eller andet let fyld. Sรฅ husk endelig at gemme resterne hvis der er nogen.
Spinatpandekager med laks og syltede rรธdlรธg
Ingredienser
Syltede rรธdlรธg:
- 4 rรธdlรธg
- 2 dl eddike
- 2 dl vand
- 2 dl sukker
- 1 spsk salt
- 10 peberkorn
- 2 laurbรฆrblade
Spinatpandekager:
- 1 dl havregryn
- 1 dl mรฆlk
- 3 รฆg
- 150 g spinat
- 1 tsk salt
Fyld:
- 1 bdt frisk dild
- 200 g creme fraiche
- 400 g varmrรธget laks
- 200 g rucola, eller salat
- Salt
- Peber
Sรฅdan gรธr du
Syltede rรธdlรธg
- Forbered fรธrst de syltede rรธdlรธg. Det kan sagtens gรธres i god tid, gerne en eller to dage fรธr, sรฅ de kan nรฅ at trรฆkke.
- Skrรฆl rรธdlรธgene og skรฆr dem i tynde skiver.
- Kog eddike, vand og sukker op sammen med salt, peberkorn og laurbรฆrblade.
- Kom de tynde skiver af rรธdlรธg i den kogende lage, og lad dem koge 2 minutter.
- Kom rรธdlรธgene med lagen i et glas eller en bรธtte, og lad dem trรฆkke indtil du skal servere pandekagerne.
Spinatpandekager:
- Kom havregryn i en skรฅl, og hรฆld mรฆlken over. Lad dem trรฆkke i 15 minutter til de bliver blรธde.
- Tilsรฆt รฆg, spinat og salt oveni de blรธde havregryn, og blend dejen godt med en stavblender indtil dejen er jรฆvn.
- Bag pandekagerne pรฅ panden i lidt smรธr (brug cirka 1/2 dl dej pr pandekage), de skal have 1-2 minutter pรฅ hver side ved middel varme til de er gyldne og gennembagte.
Fyldning:
- Hak dilden fint og rรธr den i creme fraichen.
- Smรธr dild-cremen pรฅ pandekagen og kom sรฅ varmrรธget laks, syltede rรธdlรธg og salat i pandekagen.
- Krydder med salt og peber og server straks.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: