Madformadelskere / Frokost / Fladbrød med hytteost

Fladbrød med hytteost

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Har du prøvet det populære virale fladbrød med hytteost? Det er altså en af de madtrends, som vi virkelig godt gider hoppe med på! Det er et sundt sandwichbrød lavet på hytteost og æg. Få vores version af opskriften her.

fladbrød med hytteost og æg, fyldt med laks og avocado.

Brød med 2 ingredienser

Kan man lave sandwichbrød med kun 2 ingredienser? Ja det kan man faktisk godt, men hvis du lige tilføjer lidt salt, peber og ekstra krydderier, så smager det altså endnu bedre.

Men faktisk består sådan et brød af bare hytteost og æg – Det er jo ene sunde ingredienser, og derfor bliver det her altså også et sundt sandwichbrød.

Det kan bruges til at lave lækre sandwich eller wraps, og de er skønne i madpakken eller som let frokost, især hvis du gerne vil have lidt ekstra protein ind i din mad.

tallerken med wrap med hytteostbrødet.

Mere madpakkeinspiration


Ingrediensnoter

Hytteost – Jeg bruger altid hytteost fra Cheasy med 1,5% fedt, også til denne opskrift. Jeg har ikke prøvet med andre typer, for jeg køber kun denne, da jeg synes den bare har den bedste konsistens.

Æg – Helt almindelige friske æg.

Salt, peber og krydderier – Æg og hytteost i sig selv, smager ikke af meget. Så hvis du vil have noget smag i brødet, så skal du krydre det godt. Brug som minimum salt og peber, og også gerne andre krydderi. Jeg bruger her løgpulver, hvidløgspulver og oregano.

Alternative ingredienser

  • Tilsæt for eksempel nogle friske krydderurter til “dejen” hvis du vil have lidt mere smag i. Du kan også bruge andre krydderier, alt efter hvad du bedst kan lide.

Hvordan laver man fladbrød med hytteost?

Det er virkelig nemt at lave sådan et fladbrød med hytteost. Det først du skal gøre, er at komme alle ingredienserne i en blender eller en foodprocessor, og blende det hele godt sammen til en ensartet dej.

Dejen hælder du ud i en bradepande på cirka 25×35 cm, som er beklædt med bagepapir. Nu skal dit fladbrød bages i ovnen i cirka 25-30 minutter ved 180 grader varmluft, og når det efterfølgende er kølet af, så er det klar til at fylde og spise.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hytteostbrød med fyld af laks og avocado.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan jeg fylde i brødet?

Du kan bruge det som wrap eller sandiwchbrød og bruge dit favoritfyld. Det kan være varm- eller koldrøget laks med grøntsager, skinke og ost, tunsalat eller hvad du nu allerbedst kan lide i din sandwich.


Andre sandwichbrød du måske vil synes om

wrap af hytteost og æg fyldt med salat og laks.

Tips og Tricks

  • Brug krydderier og krydderurter
    • Skal du bruge brødet til en italiensk sandwich med skinke og mozzarella, så kan du tilsætte for eksempel basilikum i dit brød, eller du kan overveje hvilke andre krydderurter eller krydderier der passer godt til hvad du skal bruge brødet til, og så tilsætte det til dejen.

Serveringsforslag

  • Server som en lækker wrap med fyld af laks, avocado og salat som her på billederne.
  • Du kan også fylde dinw wraps med en lækker Tunsalat eller Hønsesalat med bacon
  • Du kan også skæret brødet ud og bruge det til at lave lækre sandwich, for eksempel med skinke og ost eller kylling og bacon.

Elsker du også hytteost?

Prøv også vores opskrifter på Bruschetta med tomat og hytteost eller Lakseruller med hytteost og avocado

wraps lavet af fladbrød med hytteost og fyld af laks og avocado.

Opskrift på det virale hytteostbrød

Her får du vores version af det virale fladbrød med hytteost. Hvis du begår dig lidt på de sociale medier, har du garanteret set det, men har du prøvet det?

Det smager altså godt, og så er det en sund måde at lave en god sandwich eller wrap på. Vi håbar du får lyst til at prøve de sunde sandwichbrød selv.

fladbrød med hytteost og æg, fyldt med laks og avocado.
Ingen stemmer endnu

Fladbrød med hytteost

Dette hytteostbrød er et sundt brød, som du kan bruge til sandwich eller som wrap med lækkert fyld i. Fyld det for eksempel med laks, salat og grøntsager eller dit favoritfyld.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Frokost
Køkken Amerikansk
Antal 2 personer
Kalorier 192 kcal

Ingredienser

  • 250 g hytteost
  • 2 æg
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk løgpulver
  • ½ tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Kom alle ingredienserne i en blender eller en foodprocessor, og blend det hele godt sammen til du har en jævn dej.
    250 g hytteost, 2 æg, 1 tsk oregano, ½ tsk hvidløgspulver, ½ tsk løgpulver, ½ tsk salt, Peber
  • Hæld dejen ud i en bradepande på cirka 25-35 cm, som er beklædt med bagepapir.
    hytteost fladbrød før det bliver bagt.
  • Sæt dejen i ovnen, og lad dit brød bage i 25-30 minutter indtil det er gyldent og gennembagt.
  • Træk bagepapiret over på en rist når det kommer ud af ovnen, og lad det køle lidt ned. Vend brødet om, og træk forsigtigt bagepapiret af.
  • Del dit brød i 2 eller 4 stykker alt efter om du vil lave wraps hvor du ruller brødet, eller bare sandwich hvor du folder halvdelen over som top.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 192kcalKulhydrater: 6gProtein: 20gFedt: 10gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.01gKolesterol: 185mgNatrium: 1039mgKalium: 217mgFibre: 1gSukker: 4gA-vitamin: 428IUC-vitamin: 0.2mgCalcium: 146mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

2 kommentarer til “Fladbrød med hytteost”

  1. Beklager min hang til præcisition, men det er en form for tynd omelet ikke et fladbrød. Begge del er godt, men kald det hvad det er.

    Svar
    • Ja det kan du have ret i. De fleste kender nok brødet fra de sociale medier, hvor det bliver kaldt et fladbrød, så navnet kommer derfra 🙂

      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.