Indhold

Sunde amerikanske pandekager

Indhold

I weekenden og ved særlige lejligheder elsker vi at spise en lækker morgenmad eller brunch. Dertil hører selvfølgelig brunchpandekager. I denne version kan de spises med god samvittighed, det er nemlig sunde amerikanske pandekager. Læs med her og få vores opskrift.

sunde amerikanske pandekager med mørk chokolade, bananer og hakkede mandler på toppen

Lækre og sunde brunchpandekager

Denne opskrift er lavet på en base af havregryn frem for hvedemel som man normalt bruger i pandekager. Det er for at lave en sundere variant, som mætter godt og er fyldt med gode fibre. Det er noget vi med god samvittighed kan give vores børn. Også til morgenmad.

De sunde amerikanske pandekager kan toppes med hvad I allerbedst kan lide. Vi elsker at spise dem med smeltet mørk chokolade og bananer som her, men de er også super lækre med skyr, frisk frugt eller hjemmelavet marmelade.

Prøv også: Sunde havregrynspandekager

Stak amerikanske pandekager lavet på havregryn med chokolade og banan ovenpå

Hvordan laver man sunde amerikanske pandekager?

Opskriften her er faktisk rigtig nem at lave, og man skal ikke bruge ret mange ingredienser.

Til pandekagerne skal du bruge (find mængder længere nede på siden):

  • Mælk
  • Havregryn
  • Æg
  • Bagepulver
  • Akaciehonning, eller andet sødemiddel.
  • Vaniljepasta
  • Salt

Tricket er at sætte havregryn i mælk med mælk i et kvarters tid. Herefter skal resten af ingredienserne i, og dejen blendes. Nu er dejen klar til at stege små pandekager, som du kan toppe med skyr, marmelade, frisk frugt og nødder.

Opskriften med mængder finder du længere nede på siden her.

Opskrift på sunde pandekager til brunch

Her får du vores opskrift på nemme og sundere amerikanske pandekager. Spis dem til morgenmad og brunch med god samvittighed, og top dem med skyr, marmelade eller frisk frugt og bær. Vi håber du får lyst til at forkæle familien med pandekager til morgenmad.

sunde amerikanske pandekager med mørk chokolade, bananer og hakkede mandler på toppen
5 fra 1 stemme

Sunde amerikanske pandekager

Opskrift på sundere brunch pandekager med havregryn uden mel
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 30 min
Trækketid 15 min
Samlet tid 50 min
Ret Morgenmad
Køkken Amerikansk
Antal 20 stk
Kalorier 38 kcal

Ingredienser

  • 5 dl mælk
  • 225 g havregryn
  • 3 stk æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk akaciehonning, eller andet sødemiddel
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 knsp salt
  • Smør, eller olie, til bagning

Sådan gør du

  • Kom havregryn og mælk i en skål og lad det stå i 15 minutter til havregrynene er bløde.
  • Tilsæt resten af ingredienserne, og blend dejen med en stavblender.
  • Varm en pande op på middel varme og tilsæt lidt smør.
  • Kom dejen på panden i små klatter, og bag pandekagerne et par minutter på hver side til de er gyldne og færdigbagte.
    Tip: Vil du have helt runde pandekager, kan du bage dem i metalringe på panden. Husk at smør ringene, så de slipper pandekagerne.
  • Server de færdige amerikanske pandekager med marmelade, skyr, frisk frugt eller bær.

Nutrition

Serving: 1stkKalorier: 38kcalKulhydrater: 3gProtein: 2gFedt: 2gMættet fedt: 1gKolesterol: 28mgNatrium: 54mgKalium: 50mgFibre: 1gSukker: 2gA-vitamin: 89IUCalcium: 39mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Børnevenlig, Brunchpandekager, Havregrynspandekager, Nem brunch, Sund morgenmad, Sunde brunchpandekager
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg