I weekenden og ved særlige lejligheder elsker vi at spise en lækker morgenmad eller brunch. Dertil hører selvfølgelig brunchpandekager. I denne version kan de spises med god samvittighed, det er nemlig sunde amerikanske pandekager. Læs med her og få vores opskrift.
Lækre og sunde brunchpandekager
Denne opskrift er lavet på en base af havregryn frem for hvedemel som man normalt bruger i pandekager. Det er for at lave en sundere variant, som mætter godt og er fyldt med gode fibre. Det er noget vi med god samvittighed kan give vores børn. Også til morgenmad.
De sunde amerikanske pandekager kan toppes med hvad I allerbedst kan lide. Vi elsker at spise dem med smeltet mørk chokolade og bananer som her, men de er også super lækre med skyr, frisk frugt eller hjemmelavet marmelade.
Prøv også: Sunde havregrynspandekager
Mere morgenmadsinspiration
Hvordan laver man sunde amerikanske pandekager?
Opskriften her er faktisk rigtig nem at lave, og man skal ikke bruge ret mange ingredienser.
Til pandekagerne skal du bruge (find mængder længere nede på siden):
- Mælk
- Havregryn
- Æg
- Bagepulver
- Akaciehonning, eller andet sødemiddel.
- Vaniljepasta
- Salt
Tricket er at sætte havregryn i mælk med mælk i et kvarters tid. Herefter skal resten af ingredienserne i, og dejen blendes. Nu er dejen klar til at stege små pandekager, som du kan toppe med skyr, marmelade, frisk frugt og nødder.
Opskriften med mængder finder du længere nede på siden her.
Opskrift på sunde pandekager til brunch
Her får du vores opskrift på nemme og sundere amerikanske pandekager. Spis dem til morgenmad og brunch med god samvittighed, og top dem med skyr, marmelade eller frisk frugt og bær. Vi håber du får lyst til at forkæle familien med pandekager til morgenmad.
Sunde amerikanske pandekager
Ingredienser
- 5 dl mælk
- 225 g havregryn
- 3 stk æg
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk akaciehonning, eller andet sødemiddel
- 1 tsk vaniljepasta
- 1 knsp salt
- smør, eller olie, til bagning
Sådan gør du
- Kom havregryn og mælk i en skål og lad det stå i 15 minutter til havregrynene er bløde.
- Tilsæt resten af ingredienserne, og blend dejen med en stavblender.
- Varm en pande op på middel varme og tilsæt lidt smør.
- Kom dejen på panden i små klatter, og bag pandekagerne et par minutter på hver side til de er gyldne og færdigbagte.Tip: Vil du have helt runde pandekager, kan du bage dem i metalringe på panden. Husk at smør ringene, så de slipper pandekagerne.
- Server de færdige amerikanske pandekager med marmelade, skyr, frisk frugt eller bær.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her