Fyldte pandekager med kylling og grøntsager er en af livretterne herhjemme. Det er en ret som hele familien elsker at spise, og så er den heldigvis ret nem at lave. De fyldte pangekager bliver gratineret i ovnen med ost, og det gør dem kun endnu bedre. Læs med her og få vores opskrift på madpandekager med kylling.
Familievenlig aftensmad med hakket kylling
Pangekager med fyld er en af de retter ungerne foreslår igen og igen når der skal laves madplan.
Det gør ikke noget, for det er nemlig en ret vi alle sammen elsker herhjemme.
Det er lidt forskelligt hvilket fyld vi kommer indeni, men her er det fyldte pandekager med kylling og forskellige grøntsager. Pandekagerne fyldes og lægges i et fad, og gratineres med ost på toppen i ovnen.
Så bliver det altså ikke meget bedre.
Man kan selvfølgelig komme de grøntsager i man bedst kan lide, eller ugens rester fra køleskabet. Kun fantasien sætter grænsen. Det er en super god tøm køleskabet-ret, da de fleste grøntsager ryger ned når de er gemt i pandekager.
Vi snitter bare grøntsagerne fint, men du kan også køre dem i foodprocessoren hvis de skal være endnu finere i konsistensen, og hvis du vil gemme grøntsagerne lidt for børnene.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Kylling – Vi bruger hakket kylling for at få et ensartet fyld, men du kan også bruge kylling i tern. Du kan også lave retten med hakket svinekød eller hakket oksekød.
Hvedemel – Du skal bare bruge helt almindeligt hvedemel til pandekagerne.
Hvidkål og gulerødder – Disse grøntsager giver godt med fibre og mæthed. Du kan også vælge andre grøntsager hvis du synes.
Revet mozzarella – Eller anden ost der kan gratineres på toppen af pandekagerne.
Hvordan laver man fyldte pandekager med kylling?
Det er heldigvis ret nemt selv at lave fyldte pandekager med kylling.
Først skal pandekagedejen laves, den må nemlig gerne lige stå lidt på køl mens man forbereder de andre ting. Jeg kommer altid bare det hele i en skål og blender det med stavblenderen. Det er nemt, og man undgår klumper. Mens pandekagedejen hviler på køl, går man i gang med fyldet.
Fyldet laver man ved først at svitse hakket løg i en gryde, og herefter kommes kødet ved og brunes godt af. Så skal de klargjorte grøntsager i, og til sidst de sidste ingredienser, og så skal saucen bare koge under låg i cirka 25 minutter. I mens saucen koger, kan man bage pandekagerne.
Når pandekagerne er bagt, skal fyldet fordeles på pandekagerne, og så lukkes de sammen som vist i opskriften. De færdige pandekagepakker lægges i et fad, drysses med ost, og kommes så i ovnen indtil osten er smeltet.
Nu er de klar til servering, og kan eventuelt drysses med hakket persille inden de sættes på bordet.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan gemme resterne i køleskabet. De kan enten varmes dagen efter eller tages med på madpakken.
Ja du kan bruge de grøntsager I bedst kan lide, eller dem du har tilbage i grøntsagsskuffen sidst på ugen. Det er en super god måde at få brugt de sidste grøntsager på.
Ja. Denne opskrift kan laves med alle typer af hakket kød, og den er også lækker med bønner eller kikærter i stedet for kød hvis du vil lave en kødfri version.
Andre pandekageopskrifter du måske vil synes om
- Fyldte pandekager med oksekød
- Glutenfri spinatpandekager
- Madpandekager
- Spinatpandekager med laks
- Sunde havregrynspandekager
opskrifter på hverdagsmad med kylling du måske vil synes om
- Pastafad med hakket kylling og porre
- Risotto med kylling og ærter
- Wraps med kylling
- Tortillas med kylling
- Pasta med kylling og bacon
Tips og tricks til fyldte pandekager med kylling
- Brug resten af ugens grøntsager i fyldet, det er en skøn tøm køleskabet-ret for at undgå madspild.
- Hvis dine børn har svært ved at spise stykker af grøntsager, kan grøntsagerne køres i en foodprocessor inden de kommes i kødsovsen.
- Lav pandekagerne med andre typer af hakket kød for eksempel svin eller okse.
Serveringsforslag
- Server pandekagerne med en grøn salat, en kålsalat eller bare med lidt gnavegrønt.
- Tag eventuelle rester med på madpakken dagen efter.
Opskrift på madpandekager med kylling
Her får du vores opskrift på lækre fyldte pandekager med kylling og grøntsager. De er nemme at lave, og det er en ret som hele familien, både store og små, sætter pris på at få serveret.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften. Du kan nemt skifte grøntsagerne ud med andre. Brug for eksempel de grøntsager du bedst kan lide, eller dem der er tilbage i grøntsagsskuffen sidst på ugen.
Fyldte pandekager med kylling
Ingredienser
Pandekager:
- 180 g hvedemel
- 3 dl mælk
- 3 æg
- ½ tsk salt
- 50 g smør, til stegning
Kødfyld:
- 2 spsk olie, til stegning
- 450 g hakket kylling
- 1 løg, hakket
- 200 g hvidkål, revet groft
- 3 gulerødder, fint revet
- 1 ds hakkede tomater
- 1 spsk tomatkoncentrat
- 2 spsk engelsk sauce
- 200 g majs
- 1 spsk salt, eller efter smag
- 1 tsk sukker
- Peber, efter smag
Gratinering:
- 100 g revet mozzarella, efter smag
Sådan gør du
- Ingredienserne til pandekagerne piskes sammen i en skål, stil dejen på køl til den skal bruges. Jeg plejer at piske dejen med en stavblender, så er man sikker på at undgå klumper.
Kødsovs:
- I en gryde varmes olien op. Kom det hakkede løg i og svits det ved middel varme til løgene bliver klare. Kom det hakkede kylling i gryden, og brun det godt af sammen med løgene.
- Kom hvidløg, kål og gulerødder i og lad det stege med i et par minutter. Tilsæt nu hakkede tomater, tomatkoncentrat, Engelsk sovs, majs samt salt, sukker og peber. Bring kødsovsen i kog, skru ned for varmen og lad den koge uden låg i ca. 25 minutter.
- Imens kødsaucen simrer laves pandekagerne. Varm en pande op til middel varme og smelt en klat smør. Kom dej på panden og drej panden rundt så dejen fordeles. Bag nu pandekagerne på begge sider til de er gyldne. – Der skal blive 8 pandekager ud af dejen.
- Ovnen forvarmes til 200 grader alm. ovn.
- Når pandekager og kødsovs er færdig, fyldes hver pandekage på følgende måde:Kom et par skefulde kødsovs på midten.
- Fold først bunden op, så foldes siderne ind.
- Fold den fyldte del op over resten af pandekagen, så den ligger på samlingen.
- Læg alle de foldede pandekager i et ildfast fad.
- Drys revet ost over pandekagerne og stil fadet i den forvarmede ovn og tilbered det i ca. 20 minutter ved 200 grader, eller til osten et blevet gylden.
- Server madpandekagerne med en sprød salat.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her