Flæskesteg på grillen

Ahh… Flæskesteg på grillen, jeg bliver helt sulten bare ved tanken. Her i opskriften har jeg valgt at smide den på et rotisserie, men den kan sagtens laves uden.
Sprøde svær og saftig, det er sådan jeg vil have min flæskesteg, det er desværre ikke altid lige nemt, men her er vores bud på hvordan det kan gøres. Råvarerne skal selvfølgelig være i orden, så find en flot flæskesteg. Man kan tit være heldig at finde dem på tilbud til en fornuftig pris.

Flæskesteg på roterspyd1

Ingredienser:
1 Flæskesteg
Salt
Peber
Lauerbærblade
1 l. vand
1 foliebakke

Fremgangsmåde:
Start med at sørge for at flæskestegen er ridset godt. Den skal være ridset igennem sværen, men ikke ned i kødet. Jeg gnider altid stegen ind i en smule olivenolie eller smør så saltet binder bedre på stegen. Sørg for at komme salt og lauerbærblade ned imellem sværen. Så er vi klar til at komme den på grillen.

Gasgrill eller på kullene? Tja, jeg bruger gas i den her opskrift, det er nemmere at styre temperaturen, men der går måske lidt af smagen i forhold til kul. Næste gang prøver jeg det på kulgrillen så skal jeg nok lige aflægge rapport om resultatet.

Forvarm grillen til 250 grader (indirekte varme) og placer foliebakken med vand i midten af grillen kom stegen på og tænd for rotisseriet. Lad den få ca. 10 min ved den høje temperatur og skru derefter ned på omkring 190 – 200 grader. Jeg plejer at sigte efter en temperatur på 68  – 71 grader, så det er en god ide at have et stegetermometer så man kan tjekke temperaturen løbende. Der er vidst noget med at man som en hovedregel kan regne med 1 time tilberedningstid pr. kilo, men jeg synes nu det svinger lidt, så jeg forholder mig altid til sværen og centertemperaturen. Det kan undervejs være nødvendigt at justere temperaturen, hvis sværen bliver mørk så skru lidt ned og giv stegen lidt længere ved lavere temperatur. fjern foliebakken de sidste 10 min og gem væsken til sovsen.

Når den ønskede temperatur er nået og sværen er perfekt, så skal stegen hvile i et kvarters tid. Skær den i skiver og server med Jeres favorittilbehør.

Velbekomme.

Flæskesteg på roterspyd2

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares