Tysk kartoffelsalat med bacon bare det bedste! Lækre faste kartofler, dejlig sur sød dressing, og en lækker salt smag fra bacon. Den passer perfekt til sommerens grillhygge, eller bare som et lækkert tilbehør til en god frikadelle. Hvis du har fået lyst til at prøve en super lækker velsmagende kartoffelsalat, så læs med her.
Hvad er tysk kartoffelsalat?
Jeg må faktisk indrømme at jeg ikke er den store kartoffelspiser, men er det som kartoffelsalat så er jeg altså helt med på vognen! Den klassiske Tyske kartoffelsalat serveres til rigtig mange retter syd for grænsen.
Nogle steder får man den med røget skinke eller bacon i, andre steder er den helt uden kød. Fælles for det fleste opskrifter er dog den sursøde dressing/vignagrette som kartoflerne suger til sig.
Den her kartoffelsalat med bacon passer rigtig godt til grillet kød, eller helt traditionelt serveret med schnitzel eller pølser. Her har vi valgt at servere tysk varm kartoffelsalat med verdens bedste frikadeller.
Hvordan laver man tysk kartoffelsalat med bacon?
Når man skal lave tysk kartoffelsalat, så skal man finde nogle kartofler der ikke koger alt for meget ud, og så skal de koges i godt saltet vand. Det er faktisk en rigtig nem opskrift og den smager også rigtig godt. Her er en lille list over de ingredienser der skal bruges.
- Kartofler. Har skal man som nævnt alliere sig med en kartoffelsort der ikke koger for meget ud. Jeg har brugt aspargeskartofler mange gange med et godt resultat.
- Bacon. Her kan det godt betale sig at gå en efter et helt stykke bacon. Det har normalt en bedre smag. Husk at gemme fedt når de er stegt, det skal bruges.
- Æblecidereddike. God frugtig smag og passer godt i dressingen.
- Hønsebouillon. Bare brug en terning!
- Sukker. Sødt til det sure.
- Løg. Bidrager helt vildt til smagen.
- Frisk persille. Giver også en rigtig god smag til kartoffelsalaten!
Det er pakken til en anderledes kartoffelsalat, og jeg kan garantere for at I ikke bliver skuffet over. Hvis det helt utænkelige skulle ske, at der er rester til overs, så er den også rigtig god dagen efter.
Helt kort, så koges kartoflerne i velsaltet vand. Lad dem køle ned, og pil dem. Løget skæres i små tern. Bacontern steges sprøde og gyldne på en pande. Hæld fedet fra i en lille skål. Dressingen laves i en gryde og hældes varm over kartofler, løg samt bacon. Bland hele symfonien sammen og lad den trække lidt inden servering.
Tysk kartoffelsalat opskrift
Her er vores opskrift på en helt fantastisk lun kartoffelsalat. Den smager skønt til grillet kød, pølser eller frikadeller. Jeg håber I har mod på at prøve den, næste gang I skal have noget lækkert fra grillen. Velbekomme.
Tysk kartoffelsalat opskrift
Ingredienser
- 1,5 kg kartofler, mellemstore, vælg en sort der forbliver faste når de er kogte.
- 500 g bacon
- 2 dl æblecidereddike
- 1,25 dl hønsebouillon
- 1,25 dl sukker
- 1 løg, skåret i tern
- 2 spsk persille, finthakket
- Salt og peber, efter smag
Sådan gør du
- Kartoflerne koges til de er færdige og vandet hældes fra. Kartoflerne afkøles, pilles og skæres i tern eller skiver.
- Baconen skæres i tern og steges til den er sprød, hæld fedet fra men gem det, det skal bruges.
- Kom baconfedtet i en mellemstor gryde og tilsæt æblecidereddike, sukker og bouillon. Bring det i kog under omrøring for at opløse sukkeret. Bland bacon og løg med kartoflerne, og kom den varme dressing over.
- Bland det godt og server straks drysset med friskhakket persille.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Prøv også: Marineret kartoffelsalat
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 15. juni 2015 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.