Tysk kartoffelsalat med bacon bare det bedste! Lækre kartofler, dejlig sur/sød dressing, og en lækker salt smag fra bacon. Den passer perfekt til sommerens grillmad, eller bare som et lækkert tilbehør til en god frikadelle.

Mere hverdagsmad
Kartoffelsalat er noget vi laver ofte om sommeren, og derfor er det også skønt at prøve nogle forskellige varianter, så det ikke bliver det samme hver gang.
Madelskernes version er
Fyldt med god smag – Hvis du er vild med god smag, så er denne kartoffelsalat for dig. Balancen mellem syrligt, sødt og fedmen er lige i øjet her.
Noget anderledes – Det er en anderledes kartoffelsalat end de klassiske varianter vi altid laver, og jeg kan garantere for at I ikke bliver skuffet over smagen her. Så trænger du til at forny dig lidt med tilbehøret, så prøv vores opskrift her.
Ingrediensnoter
Kartofler – Her skal man vælge en kartoffelsort der ikke koger for meget ud. Jeg har brugt aspargeskartofler mange gange med et godt resultat, men du kan også bruge andre typer af kartofler.
Bacon – Her kan det godt betale sig at gå en efter et helt stykke bacon af en god kvalitet. Det har normalt en bedre smag. Husk at gemme fedt når du har stegt baconen, det skal nemlig også bruges.
Æblecidereddike – Den har en god frugtig smag og passer rigtig godt i dressingen. Derfor bruger vi den frem for andre eddiker, men andre kan også bruges hvis du ikke lige har æblecidereddike.
Hønsebouillon – Du kan fint bare bruge en bouillonterning, det gør vi.
Om Tysk kartoffelsalat
Den klassiske Tyske kartoffelsalat serveres til rigtig mange retter syd for grænsen. Nogle steder får man den med røget skinke eller bacon i, andre steder er den helt uden kød. Fælles for det fleste opskrifter er dog den sursøde dressing/vinaigrette som kartoflerne suger til sig.
Hvordan laver man tysk kartoffelsalat?
Sådan laver vi vores version af den lune kartoffelsalat.
- Helt kort, så koges kartoflerne i velsaltet vand.
- Lad dem køle ned, og pil dem.
- Løget skæres i små tern, og bacontern steges sprøde og gyldne på en pande. Hæld fedet fra i en lille skål.
- Dressingen laves i en gryde og hældes varm over kartofler, løg samt bacon.
Bland hele symfonien sammen og så er den klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Forberedelse
Kog kartoflerne på forhånd
Du kan fint koge kartoflerne tidligere på dagen hvis du vil være i god tid. Kog dem, lad dem køle ned. Pil dem så og skær dem ud, så er de klar til at komme i den varme dressing inden servering.
Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

Tysk kartoffelsalat
Ingredienser
- 1,5 kg kartofler
- 500 g bacon
- 2 dl æblecidereddike
- 1 ¼ dl hønsebouillon
- 1 ¼ dl sukker
- 1 løg
- 2 spsk persille
- Salt, efter smag
- Peber, efter smag
Sådan gør du
- Kog kartoflerne til de er møre, og hæld vandet fra. Lad kartoflerne køle ned, pil dem og skær dem i mundrette tern.1,5 kg kartofler
- Skær baconen i tern og steg bacontern på en pande til de er sprøde. Hæld fedet fra men gem det, det skal bruges.500 g bacon
- Skær løg i fine tern.1 løg
- Kom baconfedtet i en mellemstor gryde og tilsæt æblecidereddike, sukker og bouillon. Bring det i kog under omrøring for at opløse sukkeret. Bland bacon og løg med kartoflerne, og kom den varme dressing over, og smag til med salt og peber.2 dl æblecidereddike, 1 ¼ dl hønsebouillon, 1 ¼ dl sukker, Salt, Peber
- Bland det godt og server straks drysset med friskhakket persille.2 spsk persille
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Servering
Server kartoffelsalaten til
Tysk kartoffelsalat er oplagt at servere til alt fra frikadeller eller schnitzler til grillpølser og alt muligt andet grillmad.
Flere lækre kartoffelsalater
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 15. juni 2015 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: