Opskrift på varm kartoffelsalat med bacon og en skøn syrlig og sød dressing. Den er dejlig at servere til både frikadeller og pølser, og passer godt til sommerens grillmad.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
1,5kgkartofler
500gbacon
2dlæblecidereddike
1 ¼dlhønsebouillon
1 ¼dlsukker
1løg
2spskpersille
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Kog kartoflerne til de er møre, og hæld vandet fra. Lad kartoflerne køle ned, pil dem og skær dem i mundrette tern.
1,5 kg kartofler
Skær baconen i tern og steg bacontern på en pande til de er sprøde. Hæld fedet fra men gem det, det skal bruges.
500 g bacon
Skær løg i fine tern.
1 løg
Kom baconfedtet i en mellemstor gryde og tilsæt æblecidereddike, sukker og bouillon. Bring det i kog under omrøring for at opløse sukkeret. Bland bacon og løg med kartoflerne, og kom den varme dressing over, og smag til med salt og peber.