Madformadelskere / Alle opskrifter / Små ovnbagte kartofler med tomater og hvidløg

Små ovnbagte kartofler med tomater og hvidløg

5

/5

1 time 25 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 25 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Sommertid er grilltid! Små ovnbagte kartofler med tomater og hvidløg er lækker tilbehør til en god bøf eller steg fra grillen. Det er nemt at lave, og så smager det bare rigtig godt. Ind i ovnen med det, og så passer det sig selv. Læs med her og hvor nemt det er.

Små ovnbagte kartofler med tomater og hvidløg i ovnfast fad med basilikum på toppen.

Kartofler med mere

Kartofler.. Det kan sgu godt være en smule kedeligt, men tænk på alt det kartofler kan forvandle sig til. Pommes frites, kartoffelsalater, mos og et hav af andre fantastiske ting der supplerer ethvert måltid.

Jeg er ikke meget til helt almindelige kogte kartofler, med mindre det er helt nye, lige fra haven. Salt, peber og en smule smør og ikke så meget andet, så er det en gudespise! Jeg nedstammer fra en lang linje af kartoffelelskere, og genet er givet videre til min søn Johannes der elsker kartofler. Det er faktisk ikke særlig tit vi spiser kartofler bare som kogte, nej! De bliver forvandlet til fra deres rå form til et eller andet lækkert der passer til det vi skal spise.

Små ovnbagte kartofler i ovn, er bare en af de opskrifter vi får med jævne mellemrum. De kan laves i ovnen, men faktisk også på grillen, når den nu alligevel er i gang med at tilberede et stykke lækkert kød.

Når det først er sat over, så er din eneste forpligtigelse at rode rundt i det et par gange undervejs, og så går det ellers helt af sig selv. Serveret som tilbehør til en god bøf, en grillet kylling, eller en lækker saftig culotte, så bliver det ikke meget bedre. Og Hvis man ønsker at ændre på opskriften, så prøv med alle mulige friske krydderurter, måske lidt chili til at give lidt varme, det er fantasien der sætter grænserne.

fad med lækre ovnbagte kartofler med tomat og hvidløg.

Ingrediensnoter

Olie – Olivenolie eller rapsolie plejer at fungere godt.

Kartofler – Små kartofler er bedst, kan du ikke finde dem, så del dine kartofler i halve.

Tomater – Små cherrytomater, det plejer jeg at bruge. De “smatter” helt ud og bliver til en slags tomatsovs.

Løg – Helt almindelige løg, skalotteløg eller rødløg. Du kan faktisk også bruge forårsløg.

Rosmarin – Det var det jeg lige havde i frisk udgave. Du kan bruge tørret, eller helt andre krydderurter.

Hvidløg – Det giver en god smag med hvidløg, men du kan springe det over hvis du ikke bryder dig om smagen.

Salt & Peber
– Der skal en del salt til, du kan eventuelt lige smage på saucen undervejs og supplere med lidt ekstra hvis det ikke er nok.

Hvordan laver man små ovnbagte kartofler med tomat og hvidløg?

Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver de her lækre ovnkartofler med tomater. Der er ikke så meget forberedelse, så det er bare om at komme i gang.

De skyllede og forberedte kartofler kommes i et ildfast fad sammen med olien. Kom tomater, hakkede løg, hakkede hvidløg, hakket rosmarin samt salt og peber i fadet og bland det grundigt sammen.

Nu skal fadet i en forvarmet ovn og tilberedes lidt over en time, eller til kartoflerne er helt møre. Server med det samme i fadet, eventuelt drysses med hakket frisk persille eller basilikum.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fad med bagte små kartofler med tomater og hvidløg.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man gemme resterne?

Ja, det kan du sagtens. Det smager næsten bedre dagen efter hvor kartoflerne har trukket masser af smag fra saucen. Det kan holde sig 3 dage på køl eller resterne kan fryses ned.

Kan man bruge andet end rosmarin?

Ja, prøv med løvstikke, timian, persille, ramsløg.


Andre retter med kartofler du måske vil synes om

ovnfast fad med små kartofler og tomater der er blevet bagt i ovnen.

Tips og Tricks

  • Parmesan på toppen
    • Prøv at drysse parmesan ud over det hele, lidt før det er færdigt i ovnen. Det giver en rigtig lækker smag.
  • Stik i kartoflerne
    • Stik i kartoflerne med en kniv og tjek om de er færdige.
  • Husk at smage til
    • Kartofler suger meget salt, så det er en god ide at smage til undervejs.

Serveringsforslag

Elsker du kartofler som tilbehør til aftensmaden?

Prøv også vores opskrift på Kartofler og gulerødder i ovn
fad med lækre små bagte kartofler, tomater, løg og hvidløg med hakket basilikum på toppen.

Opskrift kartofler i fad med tomater og hvidløg

Her kommer vores bud på nogle små lækre kartofler med tomater og hvidløg lavet i ovn. De smager rigtig godt og passer fint til sæsonens grillretter.

Der er masser af smag, og det er ret nemt at lave. Server dem som tilbehør til et godt stykke kød, for eksempel noget du har grillet.

Små ovnbagte kartofler med tomater og hvidløg i ovnfast fad med basilikum på toppen.
5 fra 1 stemme

Små ovnbagte kartofler med tomater og hvidløg

Lækre kartofler med tomater, løg, hvidløg og krydderurter. De er lækre at servere til aftensmaden, både til sommerens grillmad, men også til en god bøf, til kylling eller en god steg.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 25 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 348 kcal

Ingredienser

  • ½ dl olivenolie, eller rapsolie
  • 1 kg kartofler, små
  • 350 g cherrytomater, eller lignende
  • 2 løg
  • 2 spsk frisk rosmarin
  • 5 fed hvidløg
  • 2 tsk salt, eller efter smag
  • peber, efter smag
  • Frisk persille, eller basilikum

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 210 grader sat op til almindelig ovn med over- og undervarme.
  • Kartoflerne skylles og dryppes af. Kom dem op i et ildfast fad sammen med olien.
    1 kg kartofler, ½ dl olivenolie
  • Skyl tomaterne og kom dem op i fadet til kartoflerne. Tilsæt derefter hakket løg, hakket hvidløg, hakket rosmarin samt salt og peber.
    350 g cherrytomater, 2 løg, 2 spsk frisk rosmarin, 5 fed hvidløg, 2 tsk salt, peber
  • Bland nu det hele grundigt sammen, og placer fadet midt i den forvarmede ovn.
  • Tilbered nu kartoflerne i ovnen i ca. 1. time og 15. minutter, eller til kartoflerne er helt møre.
    – Husk at vende rundt i kartoflerne et par gange under tilberedningen.
  • Når kartoflerne er helt møre, tages fadet ud af ovnen. Server de sma kartofler med tomater og hvidløg med det samme, og drys gerne med lidt hakket persille eller basilikum inden servering.
    Frisk persille

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 348kcalKulhydrater: 54gProtein: 7gFedt: 13gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 9gNatrium: 1191mgKalium: 1349mgFibre: 7gSukker: 7gA-vitamin: 542IUC-vitamin: 75mgCalcium: 65mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.