Sommertid er grilltid! Små ovnbagte kartofler med tomater og hvidløg er lækker tilbehør til en god bøf eller steg fra grillen. Det er nemt at lave, og så smager det bare rigtig godt. Ind i ovnen med det, og så passer det sig selv. Læs med her og hvor nemt det er.
Kartofler med mere
Kartofler.. Det kan sgu godt være en smule kedeligt, men tænk på alt det kartofler kan forvandle sig til. Pommes frites, kartoffelsalater, mos og et hav af andre fantastiske ting der supplerer ethvert måltid.
Jeg er ikke meget til helt almindelige kogte kartofler, med mindre det er helt nye, lige fra haven. Salt, peber og en smule smør og ikke så meget andet, så er det en gudespise! Jeg nedstammer fra en lang linje af kartoffelelskere, og genet er givet videre til min søn Johannes der elsker kartofler. Det er faktisk ikke særlig tit vi spiser kartofler bare som kogte, nej! De bliver forvandlet til fra deres rå form til et eller andet lækkert der passer til det vi skal spise.
Små ovnbagte kartofler i ovn, er bare en af de opskrifter vi får med jævne mellemrum. De kan laves i ovnen, men faktisk også på grillen, når den nu alligevel er i gang med at tilberede et stykke lækkert kød.
Når det først er sat over, så er din eneste forpligtigelse at rode rundt i det et par gange undervejs, og så går det ellers helt af sig selv. Serveret som tilbehør til en god bøf, en grillet kylling, eller en lækker saftig culotte, så bliver det ikke meget bedre. Og Hvis man ønsker at ændre på opskriften, så prøv med alle mulige friske krydderurter, måske lidt chili til at give lidt varme, det er fantasien der sætter grænserne.
Ingrediensnoter
Olie – Olivenolie eller rapsolie plejer at fungere godt.
Kartofler – Små kartofler er bedst, kan du ikke finde dem, så del dine kartofler i halve.
Tomater – Små cherrytomater, det plejer jeg at bruge. De “smatter” helt ud og bliver til en slags tomatsovs.
Løg – Helt almindelige løg, skalotteløg eller rødløg. Du kan faktisk også bruge forårsløg.
Rosmarin – Det var det jeg lige havde i frisk udgave. Du kan bruge tørret, eller helt andre krydderurter.
Hvidløg – Det giver en god smag med hvidløg, men du kan springe det over hvis du ikke bryder dig om smagen.
Salt & Peber – Der skal en del salt til, du kan eventuelt lige smage på saucen undervejs og supplere med lidt ekstra hvis det ikke er nok.
Hvordan laver man små ovnbagte kartofler med tomat og hvidløg?
Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan du laver de her lækre ovnkartofler med tomater. Der er ikke så meget forberedelse, så det er bare om at komme i gang.
De skyllede og forberedte kartofler kommes i et ildfast fad sammen med olien. Kom tomater, hakkede løg, hakkede hvidløg, hakket rosmarin samt salt og peber i fadet og bland det grundigt sammen.
Nu skal fadet i en forvarmet ovn og tilberedes lidt over en time, eller til kartoflerne er helt møre. Server med det samme i fadet, eventuelt drysses med hakket frisk persille eller basilikum.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, det kan du sagtens. Det smager næsten bedre dagen efter hvor kartoflerne har trukket masser af smag fra saucen. Det kan holde sig 3 dage på køl eller resterne kan fryses ned.
Ja, prøv med løvstikke, timian, persille, ramsløg.
Andre retter med kartofler du måske vil synes om
- Sprøde kartofler i ovn
- Kartofler på grill
- Flødekartofler i airfryer
- Kartoffelsalat med bacon
- Flødekartofler med porrer
Tips og Tricks
- Parmesan på toppen
- Prøv at drysse parmesan ud over det hele, lidt før det er færdigt i ovnen. Det giver en rigtig lækker smag.
- Stik i kartoflerne
- Stik i kartoflerne med en kniv og tjek om de er færdige.
- Husk at smage til
- Kartofler suger meget salt, så det er en god ide at smage til undervejs.
Serveringsforslag
- Server til en god culottesteg, eventuelt sammen med sauce bearnaise.
- Server til grillet kylling med en frisk salat og flutes.
Elsker du kartofler som tilbehør til aftensmaden?
Prøv også vores opskrift på Kartofler og gulerødder i ovn
Opskrift kartofler i fad med tomater og hvidløg
Her kommer vores bud på nogle små lækre kartofler med tomater og hvidløg lavet i ovn. De smager rigtig godt og passer fint til sæsonens grillretter.
Der er masser af smag, og det er ret nemt at lave. Server dem som tilbehør til et godt stykke kød, for eksempel noget du har grillet.
Små ovnbagte kartofler med tomater og hvidløg
Ingredienser
- ½ dl olivenolie, eller rapsolie
- 1 kg kartofler, små
- 350 g cherrytomater, eller lignende
- 2 løg
- 2 spsk frisk rosmarin
- 5 fed hvidløg
- 2 tsk salt, eller efter smag
- peber, efter smag
- Frisk persille, eller basilikum
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 210 grader sat op til almindelig ovn med over- og undervarme.
- Kartoflerne skylles og dryppes af. Kom dem op i et ildfast fad sammen med olien.1 kg kartofler, ½ dl olivenolie
- Skyl tomaterne og kom dem op i fadet til kartoflerne. Tilsæt derefter hakket løg, hakket hvidløg, hakket rosmarin samt salt og peber.350 g cherrytomater, 2 løg, 2 spsk frisk rosmarin, 5 fed hvidløg, 2 tsk salt, peber
- Bland nu det hele grundigt sammen, og placer fadet midt i den forvarmede ovn.
- Tilbered nu kartoflerne i ovnen i ca. 1. time og 15. minutter, eller til kartoflerne er helt møre. – Husk at vende rundt i kartoflerne et par gange under tilberedningen.
- Når kartoflerne er helt møre, tages fadet ud af ovnen. Server de sma kartofler med tomater og hvidløg med det samme, og drys gerne med lidt hakket persille eller basilikum inden servering.Frisk persille
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her