Nem opskrift på de bedste pandestegte brasekartofler
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Afdrypning/nedkøling af kartofler 15 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kgkartofler
50gsmør, Evt. halvt olie og smør
salt, efter smag
peber, efter smag
1,5spskherbes de provance, Kan udelades.
Sådan gør du
Kartoflerne skrælles og skæres i passende stykker eller skiver. Derefter koges kartoffelstykkerne i velsaltet vand i Ca. 10 minutter, eller til de er møre. Kartoflerne skal være møre, men stadig faste. Hæld dem op i et dørslag og lad dem dryppe/køle af.
Når kartoffelstykkerne
Kom kartoflerne over på panden, krydder med salt og peber samt herbes de provance.
Steg dem ved høj varme til de er gyldne og sprøde. Husk at vende dem tit i mens de brases på panden, så de bliver gyldne på alle sider. Ryst også panden med jævne mellemrum så kartoffelstykkerne også bliver vendt rundt på den måde.
Det kræver lidt tålmodighed og god varme at lave de perfekte gyldne brasede kartofler, men det er arbejdet værd.
Når de brasede kartofler er færdige kan de kommes i et ildfast fad og holdes varme i ovnen, eller serveres med det samme.