Populært:

Madformadelskere / Airfryer / Spejlæg i airfryer

Spejlæg i airfryer

4.50

/5

6 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.50

/5

6 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Lækre stegte spejlæg i airfryer er både nemt og virkelig lækkert som morgenmad eller en hurtig frokost på et stykke rugbrød. Læs med her og få vores opskrift på at lave airfryer spejlæg.

spejl i airfryer med purløg og sprød bacon på tallerken

HVorfor lave æg i airfryer?

Vi elsker at lave de fleste slags mad i vores airfryer. Det er både rigtig nemt, og så skal man ikke holde øje med maden når den først er sat over.

Bare i med æggene, luk skuffen, indstil tid og temperatur, og så siger den selv til når æggene er færdige.

Så bliver det ikke meget nemmere.

tallerken med airfryer spejlæg og bacon med purløg

Ingrediensnoter

Æg – Helt almindelige friske æg.

Olie – Du skal bruge lidt olie til at spraye i bunden af kurven og også til formen hvis du bruger en form. Ofte laver vi bacon i airfryeren først, og så steger vi æggene direkte i fedtet fra baconen.

Hvordan laver man spejlæg i airfryer?

Det er virkelig nemt at spejle æg i airfryeren.

Det er en god ide lige at varme airfryeren op inden du kommer æggene i. Herefter skal æggene hældes direkte i bunden, du kan bruge en silikoneform, en lille tærteform eller en ramekin hvis du gerne vil adskille æggene. Vi laver dem også ofte bare så de “vokser sammen”, og så skærer vi dem ud efter tilberedning. Men hvis du gerne vil have æggene adskilt, kan du bruge en form.

Når airfryeren er varm, slås æggene ud i bunden af skuffen og den lukkes straks. Giv æggene 4-5 minutter, alt efter hvor fast du gerne vil have blommen.

Jeg plejer at give dem 4 minutter i en varm airfryer når jeg laver 2-3 æg af størrelsen M/L. Så får jeg en helt fast æggehvide mens blommen stadig er lidt flydende. Vil du have en fastere blomme eller har du meget store æg, så skal du nok give dem 5 minutter, men hold øje med æggene undervejs hvis du er i tvivl.

Krydder æggene med salt og peber og server den med purløg og sprød bacon til.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

to spejlæg i airfryer med purløg på toppen og sprød bacon ved siden af

Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange spejlæg kan jeg lave af gangen?

Du kan lave så mange som du kan få ned i bunden af din airfryer. Det gør ikke noget at de vokser sammen, du kan bare tage dem alle ud og skære dem fra hinanden bagefter. Tilberedningstiden kan dog godt variere lidt hvis du laver mange på en gang. Vi laver ofte 8 af gangen, og det går helt fint i vores Cosori Dualblaze (reklamelink)

Andre airfryer opskrifter du måske vil synes om

tallerken med spejlæg og bacon lavet i airfryer

Tips og tricks til opskriften

  • Husk at krydre de færdige æg med salt, peber og måske lidt purløg.
  • Varm airfryeren op inden du kommer æggene i, så er det nemmere at få æggehviden færdig inden blommen bliver helt hård. Vi kan nemlig godt lide en lidt flydende æggeblomme i vores spejlæg.

Serveringsforslag

  • Server med sprød bacon, det kan du også lave i airfryeren.
  • Server som frokost med et stykke rugbrød og nogle tomater.

Skal du spise æggene til morgenmad?

Prøv også at lave Bacon i airfryer som tilbehør. Steg baconen først, og så kan du stege dine spejlæg direkte i fedtet fra baconen.
to airfryer spejlæg med purløg og bacon
smilende spejlæg lavet i airfryer

Vi anbefaler en Cosori Airfryer

Vi er virkelig glade for vores Cosori Dualblaze airfryer, den er helt perfekt til vores familie.
Køb din Cosori Airfryer her (reklamelink).

Opskrift på perfekte airfryer spejlæg

Her får du vores opskrift på lækre og nemme spejlæg i airfryer. Det er en nem måde hurtigt at lave en god morgenmad eller frokost til hele familien, og du behøver ikke at holde øje med æggene når du først har styr på hvor længe de skal have i din airfryer.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og selv lave spejlæg i din airfryer.

spejl i airfryer med purløg og sprød bacon på tallerken
4.50 fra 2 stemmer

Spejlæg i airfryer

Opskrift på spejlæg i airfryer
Nemme og lækte stegte æg lavet i airfryeren. Server dem for eksempel med sprød bacon til morgenmad, på rugbrød til frokost eller sammen med en omgang biksemad til aftensmaden.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 4 minutter
Samlet tid 6 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 2 æg
Kalorier 63 kcal

Udstyr

Ingredienser

  • 2 æg
  • Olivenolie, på spray
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Spray bunden af airfryerkurven med olivenolie, og sæt kurven i airfryeren.
    Olivenolie
  • Tænd maskinen på 180 grader og sæt tiden på 2 minutter. Luk skuffen og start airfryeren, så den kan varme op.
  • Mens maskinen varmes op, slås æggene ud i en skål.
    2 æg
  • Når airfryeren er varm, hældes æggene ned i bunden af airfryeren. Sæt airfryeren på 180 grader og 4 minutter.
  • Efter 4 minutter har du lækre spejlæg med en fast hvide mens blommen stadig er blød. Vil du have en mere fast blomme kan du give dem 1 minut mere.
  • Krydder de færdige spejlæg med salt og peber og server straks.
    Salt, Peber
  • OBS: Der er stor forskel på airfryere. Denne opskrift er lavet i vores Cosori Dualblaze, og her er 4 minutter perfekt til æg når airfryeren er varm. Har du en anden model, skal tiden måske justeres, så hold øje med æggene første gang du laver opskriften, indtil du ved hvilken tid der passer til din maskine, og den måde du gerne vil have æggene tilberedt på.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1ægKalorier: 63kcalKulhydrater: 0.3gProtein: 6gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 0.01gKolesterol: 164mgNatrium: 62mgKalium: 61mgSukker: 0.2gA-vitamin: 238IUCalcium: 25mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.