Lækre stegte spejlæg i airfryer er både nemt og virkelig lækkert som morgenmad eller en hurtig frokost på et stykke rugbrød. Læs med her og få vores opskrift på at lave airfryer spejlæg.
HVorfor lave æg i airfryer?
Vi elsker at lave de fleste slags mad i vores airfryer. Det er både rigtig nemt, og så skal man ikke holde øje med maden når den først er sat over.
Bare i med æggene, luk skuffen, indstil tid og temperatur, og så siger den selv til når æggene er færdige.
Så bliver det ikke meget nemmere.
Mere airfryerinspiration
Ingrediensnoter
Æg – Helt almindelige friske æg.
Olie – Du skal bruge lidt olie til at spraye i bunden af kurven og også til formen hvis du bruger en form. Ofte laver vi bacon i airfryeren først, og så steger vi æggene direkte i fedtet fra baconen.
Hvordan laver man spejlæg i airfryer?
Det er virkelig nemt at spejle æg i airfryeren.
Det er en god ide lige at varme airfryeren op inden du kommer æggene i. Herefter skal æggene hældes direkte i bunden, du kan bruge en silikoneform, en lille tærteform eller en ramekin hvis du gerne vil adskille æggene. Vi laver dem også ofte bare så de “vokser sammen”, og så skærer vi dem ud efter tilberedning. Men hvis du gerne vil have æggene adskilt, kan du bruge en form.
Når airfryeren er varm, slås æggene ud i bunden af skuffen og den lukkes straks. Giv æggene 4-5 minutter, alt efter hvor fast du gerne vil have blommen.
Jeg plejer at give dem 4 minutter i en varm airfryer når jeg laver 2-3 æg af størrelsen M/L. Så får jeg en helt fast æggehvide mens blommen stadig er lidt flydende. Vil du have en fastere blomme eller har du meget store æg, så skal du nok give dem 5 minutter, men hold øje med æggene undervejs hvis du er i tvivl.
Krydder æggene med salt og peber og server den med purløg og sprød bacon til.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Du kan lave så mange som du kan få ned i bunden af din airfryer. Det gør ikke noget at de vokser sammen, du kan bare tage dem alle ud og skære dem fra hinanden bagefter. Tilberedningstiden kan dog godt variere lidt hvis du laver mange på en gang. Vi laver ofte 8 af gangen, og det går helt fint i vores Cosori Dualblaze (reklamelink)
Andre airfryer opskrifter du måske vil synes om
- Æggekage i airfryer
- Flødekartofler i airfryer
- Crispy kylling i airfryer
- Fyldt kyllingebryst med pestoflødeost i airfryer
- Kylling med kartofler i airfryer
Tips og tricks til opskriften
- Husk at krydre de færdige æg med salt, peber og måske lidt purløg.
- Varm airfryeren op inden du kommer æggene i, så er det nemmere at få æggehviden færdig inden blommen bliver helt hård. Vi kan nemlig godt lide en lidt flydende æggeblomme i vores spejlæg.
Serveringsforslag
- Server med sprød bacon, det kan du også lave i airfryeren.
- Server som frokost med et stykke rugbrød og nogle tomater.
Skal du spise æggene til morgenmad?
Prøv også at lave Bacon i airfryer som tilbehør. Steg baconen først, og så kan du stege dine spejlæg direkte i fedtet fra baconen.
Opskrift på perfekte airfryer spejlæg
Her får du vores opskrift på lækre og nemme spejlæg i airfryer. Det er en nem måde hurtigt at lave en god morgenmad eller frokost til hele familien, og du behøver ikke at holde øje med æggene når du først har styr på hvor længe de skal have i din airfryer.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og selv lave spejlæg i din airfryer.
Spejlæg i airfryer
Udstyr
- Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink)
Ingredienser
- 2 æg
- Olivenolie, på spray
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Spray bunden af airfryerkurven med olivenolie, og sæt kurven i airfryeren.Olivenolie
- Tænd maskinen på 180 grader og sæt tiden på 2 minutter. Luk skuffen og start airfryeren, så den kan varme op.
- Mens maskinen varmes op, slås æggene ud i en skål.2 æg
- Når airfryeren er varm, hældes æggene ned i bunden af airfryeren. Sæt airfryeren på 180 grader og 4 minutter.
- Efter 4 minutter har du lækre spejlæg med en fast hvide mens blommen stadig er blød. Vil du have en mere fast blomme kan du give dem 1 minut mere.
- Krydder de færdige spejlæg med salt og peber og server straks.Salt, Peber
- OBS: Der er stor forskel på airfryere. Denne opskrift er lavet i vores Cosori Dualblaze, og her er 4 minutter perfekt til æg når airfryeren er varm. Har du en anden model, skal tiden måske justeres, så hold øje med æggene første gang du laver opskriften, indtil du ved hvilken tid der passer til din maskine, og den måde du gerne vil have æggene tilberedt på.
Se video til opskriften
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her