Helt klassisk æggekage med det hele. Æggekage i airfryer er den nemme måde at lave retten på, den passer sig selv, er hurtigt færdig og resultatet er helt i top. Top æggekagen med alle dine favoritter som tomat, agurk, purløg og selvfølgelig masser af sprødt bacon. Læs med her og se hvor nemt det er.
frokost i airfryer
Jeg tror at vi alle sammen kender den klassiske danske frokostret æggekage. Den bliver serveret på rigtig mange cafér og spisesteder i hele landet, og det er med god grund at de holder fast i den her enkle men velsmagende ret.
Hos os spiser vi både æggekage til frokost og som aftensmad. Vi har tit travle uger, ungerne er ude af døren til sport, vi har arbejde der skal passes og en gang i mellem, så er det altså bare rart med der noget der ikke kræver alt for meget tid i køkkenet.
Jeg kan huske æggekage tilbage fra min barndom, det var noget jeg elskede. Nok mest fordi jeg er vild med bacon, og til æggekagen var der altid maser af det. Opskriften jeg bruger er den samme som min mor bruger, og resultatet er efter min mening i top.
Til en god æggekage skal der selvfølgelig topping til, og hjemme hos os betyder det skiver af agurk, tomater og masser af friskt purløg, og nå ja.. bacon ikke at forglemme. Og det er kombinationen der gør det hele!
Som tilbehør til kan jeg anbefale et stykke godt hjemmelavet rugbrød, gerne ristet i en smule smør, det løfter lige det hele et ekstra stykke op.
Æggekage er også lækkert dagen derpå, altså som restemad. Det bliver brugt i madkassen, som pålæg, eller også tager jeg resterne med som frokost når jeg tager på arbejde. Så det er bare med at få lavet noget æggekage, og sålvfølgelig skal det være i airfryer. Det billigere i strøm end at starte oven eller panden op.
Ingrediensnoter
Æg – Jeg bruger 12 æg, det rækker fint til os 4 herhjemme. Det er M/L æg jeg bruger.
Fløde – Jeg bruger piskefløde, alternativ kan man også sagtens bruge mælk i stedet for.
Salt & peber – Der skal bruges salt og peber, retten kan godt blive lidt kedelig hvis man ikke krydrer den.
Bagepulver – Jeg bruger bagepulver i opskriften, det er med til at æggekagen sufflerer en smule mere og bliver luftig.
Bacon – Find noget bacon af god kvalitet, det løfter det hele.
Tomater – Jeg pynter altid med tomat, det smager godt og passer med sin friskhed og syre godt til æggekagen.
Agurk – Frisk agurk kan også noget.
Frisk purløg – Som det sidste pift, så skal der selvfølgelig masser af frisk purløg på æggekagen, eller serverdet i en skål ved siden af.
Hvordan laver man æggekage i airfryer?
Her kommer der en kort beskrivelse af hvordan man laver den perfekte æggekage i sin airfryer. Der er selvfølgelig lidt forberedelse, men det er hurtigt overstået, og på under en halv time, så står den færdige mad på bordet.
I airfryeren steges først bacon til det er gyldent og sprødt. Imens man steger bacon forberedes æggemassen der piskes grundigt sammen og krydres med salt og peber. Agurk og tomat skæres i passende skiver, purløg klippes eller skæres fint og stilles til siden.
Når baconen er færdigstegt kommes æggemassen i bakken til airfryren og skal nu tilberedes til æggekagen er fast og gylden i overfladen.
Når den er færdig pyntes den med skiver af tomat, agurk, sprød bacon og til sidst masser af frisk purløg. Server med skiver af et godt hjemmelavet rugbrød.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Resterne kan opbevares på køl i et par dage. Tag det gerne med på madpakken eller spis det dagen efter på et stykke rugbrød.
Ja, du kan godt fryse resterne ned, det skal blot tøes op på køl når det skal bruges.
Ja, du kan bruge mælk hvis du hellere vil det.
Andre æggeopskrifter du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Sørg for at lave masser af bacon. Hvis du ikke vil lave det hele i airfryren, så steg bacon på panden, så skærer du også lidt af tiden.
- Prøv at krydre æggekagen medd forskellige friske og tørrede krydderurter.
- Prøv dig frem med din airfryer, tiden kan være forskellig fra model til model.
Serveringsforslag
- Server med et godt rugbrød.
- Server med smørristet franskbrød.
- Server med en frisk salat og et stykke flutes.
Interresseret i flere airfryer opskrifter?
Vi elsker at bruge vores airfryer i en travl hverdag. Prøv for eksempel også at lave Crispy kylling i airfryer eller Fyldt kyllingebryst med pestoflødeost i airfryer
Vi anbefaler en Cosori Airfryer
Vi er virkelig glade for vores Cosori Dualblaze airfryer, den er helt perfekt til vores familie.
Køb din Cosori Airfryer her (reklamelink).
Opskrift på airfryer-æggekage
Her får du vores opskrift på en lækker og luftig æggekage lavet i airfryer. Pyntet med tomat, agurk og masser af sprødt bacon, så bliver det altså ikke meget bedre.
Serveret sammen med et godt rugbrød og en iskold øl, så er det opskriften på den perfekte forkost. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.
Æggekage i airfryer
Udstyr
- Cosori Dualblaze Airfryer (reklamelink)
Ingredienser
- 12 æg, m/l
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk salt
- Peber, efter smag
- 1 tsk bagepulver
Pynt
- 300 g bacon, i skiver
- 2 tomater
- ½ agurk
- 1 dl frisk purløg
Sådan gør du
- Steg skiverne af bacon på risten i din airfryer ved ca. 180 grader i 8-9 minutter eller til skiverne er gyldne og sprøde.– Alle skiverne kan ikke være i airfryeren på en gang, så de skal steges af flere omgange.300 g bacon
- Imens man steger bacon slåes de 12 æg ud en skål, tilsæt fløde, salt, peber samt bagepulver. Pisk det hele grundigt sammen.12 æg, 1 dl piskefløde, 1 tsk salt, Peber, 1 tsk bagepulver
- Når alt bacon er stegt hældes halvdelen af fedet ud af skuffen og risten tages ud. Hæld æggemassen op i skuffen og sæt den i airfryeren. Bag nu æggekagen i ca. 10 minutter, eller til den er fast og gylden i overfalden.– Tilberedningstiden i din airfryer kan, afhængig af mærke og model, variere.
- Når æggekagen er færdig tages den ud af airfryeren og den pyntes med skiver af tomat, agurk, sprød bacon og frisk hakket purløg.2 tomater, ½ agurk, 1 dl frisk purløg
- Server med friskbagt rugbrød.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her