Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Æggekage på grill

Æggekage på grill

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Der er nu ikke noget som en lækker æggekage, sammen med et godt stykke rugbrød og sprød bacon. En lækker og luftig æggekage på grill er lige så nemt som at lave den i ovnen. Det eneste det kræver er en pande der tåler grill, det kunne være i støbejern. Hvis du har fået lyst til at lave en lækker æggekage på grillen, så læs med her og få opskriften.

Æggekage på grill med agurk, tomat, bacon og purløg i støbejernspande

Æggekage lavet på grillen

Man kunne jo også bare sætte den i ovnen, eller lave den helt traditionelt på panden. Men når man nu har en grill og vejret er til det, hvorfor så ikke lave æggekagen på grillen. Jeg er så småt ved at være i land med indretningen af mit “udekøkken”. Egentlig er det bare et hjemmelavet rullebord og mine griller, men det er mit område! og jeg elsker at lave maden derude.

Vi spiser tit æggekage, det er en god måde at få brugt rester af grøntsager på, og ungerne elsker det, bare de kan få lidt ketchup til. Jeg er så heldig at have en støbejernspande fra Weber, og den bliver brugt rigtig meget når jeg griller.

Hvis man ikke har noget i støbejern, så skal man lige sikre sig at den pande man bruger kan tåle at gå på grillen, bare så der ikke opstår uheldige situationer med brændte håndtag og den slags.

Æggekage der står på grillen i en støbejernspande

Ingrediensnoter

Æg – Jeg plejer at finde nogle store gode økoæg.

Piskefløde – Gør den blød og lækker i konsistensen.

Bagepulver – Bare en lille smule, så bliver den dejlig luftig.

Bacon – Det skal der bare være til en æggekage.

Tomater og agurk – Det kan vi ikke undvære.

Salt og peber – Selvfølgelig, den skal krydres for at få den rette smag.

Purløg – Gerne fra haven hvis du har, det har vi heldigvis altid.

Hvordan laver man æggekage på grill?

Æggekage lavet på grillen, det er bare nemt, når vi nu alligevel opholder os mest på terrassen her i sommerperioden. Her kommer en gennemgang af ingredienser og fremgangsmåde. Så kan du altid tilpasse den til din smag.

Man kan passende starte med at forvarme grillen til Ca. 180 grader. De sidste gange jeg har lavet æggekage på grill, har jeg lavet den ved indirekte varme. Panden placeres i grillen, så den er forvarmet og klar til æggemassen.

Slå æggene ud i en skål og tilsæt fløde, bagepulver, salt og peber. Pisk det grundigt sammen så der kommer masser af luft i æggemassen. Hæld æggemassen i panden, luk låget på grillen. Tilbered nu æggekagen i 20 – 25 minutter, eller til den er fast i overfladen.

Pynt æggekagen med sprød bacon, skiver af friske tomater og agurk samt frisk purløg. Server den sammen med skiver af et godt rugbrød, og husk ketchup til ungerne og en øl til de voksne.

Lækker luftig æggekage serveret med rugbrød til

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme resterne?

Ja det kan du sagtens. Du kam komme resterne i en plastbøtte i køleskabet og opvarme dem kort i mikroovnen eller spise dem kolde. Begge dele er super lækkert, og det er også skønt at have resterne med på madpakken dagen efter.

Kan jeg bruge andre grøntsager i min æggekage?

Ja! Brug de grøntsager du har i køleskabet, og lav din helt egen favorit. Vi elsker at tilføje både rester af kogte kartofler, grønne asparges og forårsløg, men du kan også bruge peberfrugter i tern eller helt andre grøntsager og komme dem direkte i æggemassen inden den kommer på panden.

Andre æggekageopskrifter du måske vil synes om

Æggekage på grill med agurk, tomat, bacon og purløg i støbejernspande

Opskrift på grillet æggekage

Her kommer vores opskrift på æggekage på grill. En nem måde at lave den perfekte luftige æggekage på. Server den som en let frokost, med sammen med en iskold øl med masser af humle.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere den dejlig ret for din familie.

Æggekage på grill med agurk, tomat, bacon og purløg i støbejernspande
5 fra 5 stemmer

Æggekage på grill

Opskrift på æggekage på grill
Luftig æggekage lavet på grillen med agurk, tomat og bacon. Det er nem og billig aftensmad, som hele familien elsker at spise, og det er også skønt at tilberede på grillen. Server med et godt stykke rugbrød med smør.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hverdagsmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 631 kcal

Ingredienser

 • 12 æg
 • 1 dl piskefløde
 • 1 tsk bagepulver
 • Salt
 • Peber
 • 15 g smør
 • 300 g bacon, sprødstegt
 • 2 tomater, skåret i tynde skiver
 • ½ agurk, skåret i tynde skiver
 • Purløg, til pynt

Sådan gør du

 • Grillen varmes op til Ca. 180 grader.
 • Slå æggene ud i en skål, tilsæt fløden samt bagepulver, krydder med salt og peber og pisk det til det er blandet godt sammen.
  12 æg, 1 dl piskefløde, 1 tsk bagepulver, Salt, Peber
 • Kom smør på panden og varm den op på grillen. Kom æggemassen i panden. Luk låget på grillen og lad æggekagen tilberede 20 – 25 min, eller til den er fast og gylden i overfladen.
  15 g smør
 • Pynt med skiver af sprød bacon, skiver af tomat, agurk samt frisk purløg.
  300 g bacon, 2 tomater, ½ agurk, Purløg
 • Server med et godt rugbrød til.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 631kcalKulhydrater: 6gProtein: 27gFedt: 55gMættet fedt: 22gKolesterol: 583mgNatrium: 846mgKalium: 546mgFibre: 1gSukker: 3gA-vitamin: 1741IUC-vitamin: 10mgCalcium: 173mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 5. juli 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.