Æggekage på grill

Der er nu ikke noget som en lækker æggekage, sammen med et godt stykke rugbrød og sprød bacon. En lækker og luftig æggekage på grill er lige så nemt som at lave den i ovnen. Det eneste det kræver er en pande der tåler grill, det kunne være i støbejern. Hvis du har fået lyst til at lave en lækker æggekage på grillen, så læs med her og få opskriften.

Æggekage på grill med agurk, tomat, bacon og purløg i støbejernspande

Æggekage lavet på grillen

Man kunne jo også bare sætte den i ovnen, eller lave den helt traditionelt på panden. Men når man nu har en grill og vejret er til det, hvorfor så ikke lave æggekagen på grillen. Jeg er så småt ved at være i land med indretningen af mit “udekøkken”. Egentlig er det bare et hjemmelavet rullebord og mine griller, men det er mit område! og jeg elsker at lave maden derude.

Vi spiser tit æggekage, det er en god måde at få brugt rester af grøntsager på, og ungerne elsker det, bare de kan få lidt ketchup til. Jeg er så heldig at have en støbejernspande fra Weber, og den bliver brugt rigtig meget når jeg griller.

Hvis man ikke har noget i støbejern, så skal man lige sikre sig at den pande man bruger kan tåle at gå på grillen, bare så der ikke opstår uheldige situationer med brændte håndtag og den slags.

Æggekage der står på grillen i en støbejernspande

Hvordan laver man æggekage på grill?

Æggekage lavet på grillen, det er bare nemt, når vi nu alligevel opholder os mest på terrassen her i sommerperioden. Her kommer en ligge oversigt og gennemgang af ingredienser og fremgangsmåde. Så kan du altid tilpasse den til din smag.

  • Æg. Jeg plejer at finde nogle store gode økoæg.
  • Piskefløde. Gør den blød og lækker i konsistensen.
  • Bagepulver. Bare en lille smule, så bliver den dejlig luftig.
  • Bacon. Det skal der bare være til en æggekage.
  • Tomater
  • Agurk
  • Salt og peber
  • Purløg

Man kan passende starte med at forvarme grillen til Ca. 180 grader. De sidste gange jeg har lavet æggekage på grill, har jeg lavet den ved indirekte varme. Panden placeres i grillen, så den er forvarmet og klar til æggemassen.

Slå æggene ud i en skål og tilsæt fløde, bagepulver, salt og peber. Pisk det grundigt sammen så der kommer masser af luft i æggemassen. Hæld æggemassen i panden, luk låget på grillen. Tilbered nu æggekagen i 20 – 25 minutter, eller til den er fast i overfladen.

Pynt æggekagen med sprød bacon, skiver af friske tomater og agurk samt frisk purløg. Server den sammen med skiver af et godt rugbrød, og husk ketchup til ungerne og en øl til de voksne.

Lækker luftig æggekage serveret med rugbrød til

Æggekage på grill opskrift

Her kommer vores opskrift på æggekage på grill. En nem måde at lave den perfekte luftige æggekage på. Server den som en let frokost, med sammen med en iskold øl med masser af humle.

Nem opskrift på æggekage på grill

Æggekage på grill opskrift

Luftig æggekage lavet på grillen med agurk, tomat og bacon
5 fra 1 stemme
Ret: Aftensmad, Frokost, Hverdagsmad
Køkken: Dansk
Keyword: Æggekage, Grill, Grillmad
Forberedelse: 5 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Udskriv Pin
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 12 stk æg, M/L
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk bagepulver
  • Salt og peber efter smag
  • 15 g smør
  • 300 g bacon, sprødstegt
  • 2 stk tomater, skåret i tynde skiver
  • ½ stk agurk, skåret i tynde skiver
  • Purløg, til pynt

Sådan gør du

  • Grillen varmes op til Ca. 180 grader.
  • Slå æggene ud i en skål, tilsæt fløden samt bagepulver, krydder med salt og peber og pisk det til det er blandet godt sammen.
  • Kom smør på panden og varm den op på grillen. Kom æggemassen i . Luk låget på grillen og lad æggekagen tilberede 20 – 25 min, eller til den er fast og gylden i overfladen.
  • Pynt med skiver af sprød bacon, skiver af tomat, agurk samt frisk purløg.
  • Server med et godt rugbrød til.

Næringsværdi

Serving: 1 person | Kalorier: 631 kcal | Kulhydrater: 6 g | Protein: 27 g | Fedt: 55 g | Mættet fedt: 22 g | Kolesterol: 583 mg | Natrium: 846 mg | Kalium: 546 mg | Fibre: 1 g | Sukker: 3 g | A-vitamin: 1741 IU | C-vitamin: 10 mg | Calcium: 173 mg | Jern: 3 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Prøv også: Æggekage med asparges og løvstikke

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg