Efter vi er begyndt at lave vores eget hjemmelavede bacon, er vi begyndt at spise mere æggekage. Det betyder ikke, at du ikke kan lave denne æggekage med asparges uden hjemmelavet bacon, men god bacon gør den bare lidt bedre. Du kan dog sagtens købe god bacon, hvis du ikke lige har mulighed for at lave din egen.
Grønne asparges er i sæson lige nu, og vi har spist rigtig mange asparges allerede, fordi vi elsker dem og de smager helt fantastisk af forår. I denne opskrift får de selskab af hakket løvstikke, som vi har masser af i haven, og som også bare er lig med smagen af forår for os. Det er altså en rigtig forårsæggekage herhjemme, som både vi voksne og børnene godt kan lide at spise.
Æggekage med asparges opskrift
Her er vores opskrift på æggekage med asparges og løvstikke. Den smager fantastisk af forår, og med en god bacon og masser af purløg på toppen, ja så behøver man ikke ret meget mere.
Har du ikke løvstikke, så kan du bruge en anden krydderurt, for eksempel persille i æggekagen. Det smager også rigtig dejligt.
Du kan lave æggekagen på panden eller i ovnen. Vi plejer gerne at starte den på panden, og så måske sætte den i ovnen til sidst for at bage den lidt hurtigere færdig. Det bestemmer du helt selv, husk bare at bruge en pande der kan gå i ovnen hvis du vælger den metode.
Æggekage med asparges opskrift
Ingredienser
- 10 æg
- 1 dl piskefløde
- 5 grønne asparges
- 1 spsk frisk løvstikke
- 1 bdt purløg
- 300 g bacon, i skiver
- Salt og peber, efter smag
- 1 spsk olivenolie , baconfedtet kan også bruges
Tilbehør:
- rugbrød
Sådan gør du
- Steg baconen sprød på en pande eller i ovnen. Når den er sprød lægges den på fedtsugende papir for at dryppe af.
- Pisk æggene sammen i en skål. Tilsæt piskefløde, salt og peber og pisk det godt sammen.
- Bræk enden af de grønne asparges, og skær dem i stykker på ca. 1 cm. Hak løvstikke fint.
- Kom olie (eller baconfedt) på panden og varm den op til middel varme. Hæld æggemassen på panden og fordel asparges og løvstikke ud over æggekagen.
- Skru ned for varmen og læg evt. låg på æggekagen. Bag den færdig under låg i 20-25 minutter. Alternativt kan du stille æggekagen i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter eller til den er færdigbagt og gylden. Husk at bruge en pande, der kan tåle at gå i ovnen hvis du vælger den metode.
- Når æggekagen er færdigbagt, pyntes den med de sprøde baconskiver og der klippes masser af purløg ud over.
- Serveres lun med rugbrød og smør.
Hvad skal du huske til næste gang?
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Andre opskrifter med asparges
Vi spiser rigtig mange asparges om foråret herhjemme, og vores yndlingsopskrifter er:
Vi laver også ofte grønne asparges i sous vide. Kom en ordenlig klat smør, salt og peber ved, og giv dem 80 grader i ca. 30 minutter. Så er de klar til at spise
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️