Æggekage med asparges og løvstikke

Efter vi er begyndt at lave vores eget hjemmelavede bacon, er vi begyndt at spise mere æggekage. Det betyder ikke, at du ikke kan lave denne æggekage med asparges uden hjemmelavet bacon, men god bacon gør den bare lidt bedre. Du kan dog sagtens købe god bacon, hvis du ikke lige har mulighed for at lave din egen.

Grønne asparges er i sæson lige nu, og vi har spist rigtig mange asparges allerede, fordi vi elsker dem og de smager helt fantastisk af forår. I denne opskrift får de selskab af hakket løvstikke, som vi har masser af i haven, og som også bare er lig med smagen af forår for os. Det er altså en rigtig forårsæggekage herhjemme, som både vi voksne og børnene godt kan lide at spise.

æggekage med asparges og løvstikke - opskrift på en dejlig æggekage eller omelet til foråret

Æggekage med asparges opskrift

Her er vores opskrift på æggekage med asparges og løvstikke. Den smager fantastisk af forår, og med en god bacon og masser af purløg på toppen, ja så behøver man ikke ret meget mere.

Har du ikke løvstikke, så kan du bruge en anden krydderurt, for eksempel persille i æggekagen. Det smager også rigtig dejligt.

Du kan lave æggekagen på panden eller i ovnen. Vi plejer gerne at starte den på panden, og så måske sætte den i ovnen til sidst for at bage den lidt hurtigere færdig. Det bestemmer du helt selv, husk bare at bruge en pande der kan gå i ovnen hvis du vælger den metode.

æggekage med asparges og løvstikke - opskrift på en dejlig æggekage eller omelet til foråret
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Æggekage med asparges opskrift

Ret Frokost, Hverdagsmad
Køkken Dansk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 10 æg
  • 1 dl piskefløde
  • 5 grønne asparges
  • 1 spsk løvstikke
  • 1 bdt purløg
  • 300 g bacon i skiver
  • Salt og peber efter smag
  • 1 spsk olivenolie baconfedtet kan også bruges

Tilbehør:

  • rugbrød

Fremgangsmåde

  • Steg baconen sprød på en pande eller i ovnen. Når den er sprød lægges den på fedtsugende papir for at dryppe af.
  • Pisk æggene sammen i en skål. Tilsæt piskefløde, salt og peber og pisk det godt sammen.
  • Bræk enden af de grønne asparges, og skær dem i stykker på ca. 1 cm. Hak løvstikke fint.
  • Kom olie (eller baconfedt) på panden og varm den op til middel varme. Hæld æggemassen på panden og fordel asparges og løvstikke ud over æggekagen.
  • Skru ned for varmen og læg evt. låg på æggekagen. Bag den færdig under låg i 20-25 minutter. Alternativt kan du stille æggekagen i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter eller til den er færdigbagt og gylden. Husk at bruge en pande, der kan tåle at gå i ovnen hvis du vælger den metode.
  • Når æggekagen er færdigbagt, pyntes den med de sprøde baconskiver og der klippes masser af purløg ud over.
  • Serveres lun med rugbrød og smør.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Andre opskrifter med asparges

Vi spiser rigtig mange asparges om foråret herhjemme, og vores yndlingsopskrifter er:

Vi laver også ofte grønne asparges i sous vide. Kom en ordenlig klat smør, salt og peber ved, og giv dem 80 grader i ca. 30 minutter. Så er de klar til at spise

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares