Lækre, saftige og møre kyllingelår i ovn. Hvem elsker ikke lækkert kyllingelår med masser af smag. Det er ungernes favorit og det er virkelig nemt at lave, når man har lidt travlt. Kyllingelår i ovn er nem og billig aftensmad og de egner sig også virkelig godt til madpakkerne. Hvis du vil have opskriften på de bedste kyllingelår i ovn, så læs med her.
Chicken drumsticks
Det bedste på en kylling er i mine øjne, lår, overlår og vinger. I den rækkefølge.. Og hvis man skulle være så heldig at finde kyllingelår på tilbud, så fyld kurven, og fryseren derhjemme. Hjemme hos os spiser vi kyllingelår i ovn som nem aftensmad, serveret sammen med en hurtig grøn salat og et godt flutes, så behøver man ikke så meget mere.
Når der ikke “lige” er en global pandemi, og ungerne er i skole som de plejer, så er de også helt pjattede med at får et kyllingelår med i madpakken som en lille ekstra lækker ting.
Når jeg laver ovnstegte kyllingelår, så er der altid hvidløg med i bunden af det ildfaste fad, de bliver helt møre og lækre, lige til at “drøne ind” sammen med noget lækker brød. Hvis man lige vil give den en tand ekstra så kommer man de sidste minutter af tilberedningen en smule vand rørt op med lidt hønsefond og en smule abrikosmarmelade i fadet. Det dannes en helt fantastisk glace, som man kan pensle kyllingelårene med lige inden de skal serveres.
Mere hverdagsmad
Sådan gør du – Kyllingelår i ovn
Kylling kan godt være en lidt tam oplevelse, men med lidt krydderier og kærlighed, så kan det være et fantastisk måltid, eller en lækker overraskelse i madpakken. Du skal selvfølgelig lave en god krydderiblanding og hvis du ikke gider at lave din egen, så køb en god barbecueblanding. Her kommer en gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.
Den fulde opskrift kan du finde nederst på siden.
Du skal bruge:
- Kyllingelår
- Olivenolie
- Hvidløg
- Salt
- Løgpulver
- Hvidløgspulver
- Paprika
- Tørret oregano
- Tørret timian
- Stødt spidskommen
- Stødt peber
Oven forvarmes. Kyllingelårene kommes i et ildfast fad og gnides med olie og krydderiblanding. Hvidløgsfed kommes i fadet, der kommes i den forvarmede ovn. Kyllingelårene tilberedes til de er gyldne. De sidste minutter af tilberedningen kommes ingredienserne til glacen i fadet.
Når kyllingelårene er færdige pensles de med glacen/saucen fra det ildfaste fad før servering. Velbekomme.
Opskrift på de bedste ovnstegte kyllingelår
Her kommer vores opskrift på perfekte kyllingelår i ovn. De er møre, saftige og fulde af smag fra krydderier og krydderurter og de hvidløg der ligger i fadet bliver lækre og helt cremede, lige til at smøre ud på brødet. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.
Kyllingelår i ovn
Ingredienser
- 8 stk kyllingelår
- 2 spsk olivenolie
- 10 fed hvidløg
Krydderi til kyllingelår:
- 2 tsk salt
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk paprika
- ½ tsk tørret oregano
- ½ tsk tørret timian
- ½ tsk stødt spidskommen
- ¼ tsk stødt peber
Glace (kan udelades):
- 1 dl hønsefond, ¼ bouillonterning samt 1 dl. vand
- 1 spsk abrikosmarmelade
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 190 grader alm. ovn.
- Bland alle ingredienser til krydderiblandingen i en lille skål.
- Kyllingelårene kommes i et ildfast fad. Hæld olivenolien og krydderiblandingen over og gnid det ind i kyllingelårene.
- Giv hvert fed hvidløg et lille tryk på bordpladen, så de bliver let knust, fordel dem ud imellem kyllingelårene.
- Hønsefond og abrikosmarmelade røres sammen i en lille skål. Stil det til siden.
- Stil det ildfaste fad midt i den forvarmede ovn og tilbered det nu i 35 – 40 minutter, eller til kyllingelårene er gyldne og lækre. Når der er ca. 5 minutter tilbage af tilberedningen kommes hønsefonden med marmeladen i fadet, så det danner en glace.
- Når kyllingelårene er færdige tags de ud af ovnen og pensles med glacen/saucen i fra fadet.
- Server sammenmed et godt brød og en grøn salat.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Alt afhængig af størrelse skal kyllingelår have 35-40 minutter i ovnen ved 190 grader almindelig ovn. Tjek om de er færdige ved at stikke en gaffel ind til benet, og se om der kommer klar kødsaft ud. Er kødsaften blodig, skal de have længere tid. Overlår eller hele kyllingelår skal have længere tid end underlår.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her