Madformadelskere / Aftensmad / Kyllingelår i ovn

Kyllingelår i ovn

5

/5

45 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

45 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækre, saftige og møre kyllingelår i ovn. Hvem elsker ikke lækkert kyllingelår med masser af smag. Det er ungernes favorit og det er virkelig nemt at lave, når man har lidt travlt. Kyllingelår i ovn er nem og billig aftensmad og de egner sig også virkelig godt til madpakkerne. Hvis du vil have opskriften på de bedste kyllingelår i ovn, så læs med her.

kyllingelår i ovn i fad med hvidløg og krydderier med timian på toppen

Chicken drumsticks

Det bedste på en kylling er i mine øjne, lår, overlår og vinger. I den rækkefølge.. Og hvis man skulle være så heldig at finde kyllingelår på tilbud, så fyld kurven, og fryseren derhjemme. Hjemme hos os spiser vi kyllingelår i ovn som nem aftensmad, serveret sammen med en hurtig grøn salat og et godt flutes, så behøver man ikke så meget mere.

Når der ikke “lige” er en global pandemi, og ungerne er i skole som de plejer, så er de også helt pjattede med at får et kyllingelår med i madpakken som en lille ekstra lækker ting.

Når jeg laver ovnstegte kyllingelår, så er der altid hvidløg med i bunden af det ildfaste fad, de bliver helt møre og lækre, lige til at “drøne ind” sammen med noget lækker brød. Hvis man lige vil give den en tand ekstra så kommer man de sidste minutter af tilberedningen en smule vand rørt op med lidt hønsefond og en smule abrikosmarmelade i fadet. Det dannes en helt fantastisk glace, som man kan pensle kyllingelårene med lige inden de skal serveres.

lækre saftige kyllingelår i ovn med hvidløg og andre krydderier

Mere hverdagsmad


Sådan gør du – Kyllingelår i ovn

Kylling kan godt være en lidt tam oplevelse, men med lidt krydderier og kærlighed, så kan det være et fantastisk måltid, eller en lækker overraskelse i madpakken. Du skal selvfølgelig lave en god krydderiblanding og hvis du ikke gider at lave din egen, så køb en god barbecueblanding. Her kommer en gennemgang af de ingredienser du skal bruge og fremgangsmåden.

Den fulde opskrift kan du finde nederst på siden.

Du skal bruge:

  • Kyllingelår
  • Olivenolie
  • Hvidløg
  • Salt
  • Løgpulver
  • Hvidløgspulver
  • Paprika
  • Tørret oregano
  • Tørret timian
  • Stødt spidskommen
  • Stødt peber

Oven forvarmes. Kyllingelårene kommes i et ildfast fad og gnides med olie og krydderiblanding. Hvidløgsfed kommes i fadet, der kommes i den forvarmede ovn. Kyllingelårene tilberedes til de er gyldne. De sidste minutter af tilberedningen kommes ingredienserne til glacen i fadet.

Når kyllingelårene er færdige pensles de med glacen/saucen fra det ildfaste fad før servering. Velbekomme.

Ovnstegte kyllingelår med hvidløg og krydderier

Opskrift på de bedste ovnstegte kyllingelår

Her kommer vores opskrift på perfekte kyllingelår i ovn. De er møre, saftige og fulde af smag fra krydderier og krydderurter og de hvidløg der ligger i fadet bliver lækre og helt cremede, lige til at smøre ud på brødet. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften.

kyllingelår i ovn i fad med hvidløg og krydderier med timian på toppen
5 fra 1 stemme

Kyllingelår i ovn

Opskrift på ovnstegte kyllingelår til aftensmad eller madpakken
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 8 stk
Kalorier 173 kcal

Ingredienser

  • 8 stk kyllingelår
  • 2 spsk olivenolie
  • 10 fed hvidløg

Krydderi til kyllingelår:

  • 2 tsk salt
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk paprika
  • ½ tsk tørret oregano
  • ½ tsk tørret timian
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ¼ tsk stødt peber

Glace (kan udelades):

  • 1 dl hønsefond, ¼ bouillonterning samt 1 dl. vand
  • 1 spsk abrikosmarmelade

Sådan gør du

  • Ovnen forvarmes til 190 grader alm. ovn.
  • Bland alle ingredienser til krydderiblandingen i en lille skål.
  • Kyllingelårene kommes i et ildfast fad. Hæld olivenolien og krydderiblandingen over og gnid det ind i kyllingelårene.
  • Giv hvert fed hvidløg et lille tryk på bordpladen, så de bliver let knust, fordel dem ud imellem kyllingelårene.
  • Hønsefond og abrikosmarmelade røres sammen i en lille skål. Stil det til siden.
  • Stil det ildfaste fad midt i den forvarmede ovn og tilbered det nu i 35 – 40 minutter, eller til kyllingelårene er gyldne og lækre. Når der er ca. 5 minutter tilbage af tilberedningen kommes hønsefonden med marmeladen i fadet, så det danner en glace.
  • Når kyllingelårene er færdige tags de ud af ovnen og pensles med glacen/saucen i fra fadet.
  • Server sammenmed et godt brød og en grøn salat.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1stkKalorier: 173kcalKulhydrater: 4gProtein: 14gFedt: 11gMættet fedt: 2gTransfedt: 1gKolesterol: 70mgNatrium: 681mgKalium: 223mgFibre: 1gSukker: 2gA-vitamin: 324IUC-vitamin: 2mgCalcium: 21mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere
Hvor lang tid skal kyllingelår have i ovnen?

Alt afhængig af størrelse skal kyllingelår have 35-40 minutter i ovnen ved 190 grader almindelig ovn. Tjek om de er færdige ved at stikke en gaffel ind til benet, og se om der kommer klar kødsaft ud. Er kødsaften blodig, skal de have længere tid. Overlår eller hele kyllingelår skal have længere tid end underlår.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.