Lækre, saftige og møre kyllingelår. Det er ungernes favorit og det er virkelig nemt at lave, når man har lidt travlt. Kyllingelår er nem og billig aftensmad og de egner sig også virkelig godt til madpakkerne. Hvis du vil have opskriften på de bedste kyllingelår i ovn, så læs med her.

Saftige kyllingeunderlår
Det bedste på en kylling er i mine øjne, lår, overlår og vinger. I den rækkefølge.. Og hvis man skulle være så heldig at finde kyllingelår på tilbud, så fyld kurven, og fryseren derhjemme. Hjemme hos os spiser vi kyllingelår som nem aftensmad, serveret sammen med en hurtig grøn salat og et godt flutes, så behøver man ikke så meget mere.
Ungerne er også helt pjattede med at få et kyllingeunderlår med i madpakken som en lille ekstra lækker ting.
Når jeg laver ovnstegte kyllingelår, så er der altid hvidløg med i bunden af det ildfaste fad, de bliver helt møre og lækre, lige til at “drøne ind” sammen med noget lækkert brød.
Hvis man lige vil give den en tand ekstra så kommer man de sidste minutter af tilberedningen en smule vand rørt op med lidt hønsefond og en smule abrikosmarmelade i fadet. Det dannes en helt fantastisk glace, som man kan pensle kyllingelårene med lige inden de skal serveres.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Kyllingelår – Du kan købe pakker med kyllingelår i supermarkedet. De kan både fås frosne og ferske. Her har vi brugt de ferske.
Krydderier – Vi bruger salt, løgpulver, hvidløgspulver, paprika, oregano, timian, spidskommen og peber. Hvis du ikke gider at lave din egen krydderiblanding, så køb en god barbecueblanding i supermarkedet.
Hvordan laver man Kyllingelår i ovn?
Kylling kan godt være en lidt tam oplevelse, men med lidt krydderier og kærlighed, så kan det være et fantastisk måltid, eller en lækker overraskelse i madpakken.
Først skal ovnen varmes op. I mens gøres kyllingen klar.
Kyllingelårene kommes i et ildfast fad og gnides med olie og krydderiblanding. Hvidløgsfed kommes i fadet, der kommes i den forvarmede ovn. Kyllingelårene tilberedes til de er gyldne. De sidste minutter af tilberedningen kommes ingredienserne til glacen i fadet.
Når kyllingelårene er færdige pensles de med glacen/saucen fra det ildfaste fad før servering. Velbekomme.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Alt afhængig af størrelse skal kyllingelår have 35-40 minutter i ovnen ved 190 grader almindelig over- og undervarme. Tjek om de er færdige ved at stikke en gaffel ind til benet, og se om der kommer klar kødsaft ud. Er kødsaften blodig, skal de have længere tid. Overlår eller hele kyllingelår skal have længere tid end underlår.
Andre kyllingeopskrifter du måske vil synes om

Tips og Tricks
- Rester af kylling
- Har du lavet for mange kyllingelår, så er de lækre at have med i madpakken. Du kan også pille kødet af, og bruge det i for eksempel en dejlig Clubsandwich eller Kylling a la king dagen efter.
Serveringsforslag
- Server kyllingelårene med hjemmebagte naanbrød og en lækker cæsarsalat.
- Brug lårene i madpakken eller til sammenskudsgilde i skolen eller børnehaven.
Elsker du kyllingelår?
Prøv også vores opskrifter på Grillede kyllingelår eller Sous vide kyllingelår
Opskrift på de bedste ovnstegte kyllingelår
Her kommer vores opskrift på perfekte kyllingelår i ovn. De er møre, saftige og fulde af smag fra krydderier og krydderurter og de hvidløg der ligger i fadet bliver lækre og helt cremede, lige til at smøre ud på brødet.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften næste gang du skal lave noget nem aftensmad til din familie.

Kyllingelår i ovn
Ingredienser
- 8 kyllingelår
- 2 spsk olivenolie
- 10 fed hvidløg
Krydderiblanding
- 2 tsk salt
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk paprika
- ½ tsk tørret oregano
- ½ tsk tørret timian
- ½ tsk stødt spidskommen
- ¼ tsk peber
Glace (kan udelades)
- 1 dl hønsefond, ¼ bouillonterning samt 1 dl. vand
- 1 spsk abrikosmarmelade
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 190 grader almindelig over- og undervarme.
- Bland alle ingredienser til krydderiblandingen i en lille skål.2 tsk salt, 1 tsk løgpulver, 1 tsk hvidløgspulver, 2 tsk paprika, ½ tsk tørret oregano, ½ tsk tørret timian, ½ tsk stødt spidskommen, ¼ tsk peber
- Kom kyllingelårene i et ildfast fad. Hæld olivenolien og krydderiblandingen over og gnid det ind i kyllingelårene.8 kyllingelår, 2 spsk olivenolie
- Giv hvert fed hvidløg et lille tryk på bordpladen, så de bliver let knust, fordel dem ud imellem kyllingelårene.10 fed hvidløg
- Rør hønsefond og abrikosmarmelade sammen i en lille skål. Stil det til siden.1 dl hønsefond, 1 spsk abrikosmarmelade
- Stil det ildfaste fad midt i den forvarmede ovn og tilbered det nu i 35 – 40 minutter, eller til kyllingelårene er gyldne og lækre. Når der er ca. 5 minutter tilbage af tilberedningen kommes hønsefonden med marmeladen i fadet, så det danner en glace.
- Når kyllingelårene er færdige tags de ud af ovnen og pensles med glacen/saucen i fra fadet.
- Server sammen med et godt brød og en grøn salat.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 15. januar 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her